Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Azi gătești supă de pui, piept de pui la grătar sau o ciulama tocmai bună cu mămăliguță?
Orice ai alege, carnea de pui este indispensabilă, fiind nutritivă și benefică pentru organism.
Pe lângă gustul savuros, carnea de pui are o sumedenie de elemente necesare pentru organism, iar pieptul este fruntaș când vine vorba de proteine.
Acesta are valori nutritive mari, este sățios și are un aport redus de calorii. În afară de proteine, pieptul de pui ne mai răsfață cu lipide, săruri minerale şi vitamine.
Un număr de proteine mai scăzut decât la pieptul de pui se găsește la carnea de porc și de miel. Astfel, carnea de porc are 16,80 g proteine la 100 g de produs și cea de miel 16,56 g pentru aceeași cantitate.
În cazul păsărilor, pieptul de curcan are valori apropiate față de pui, iar cel de rață ajunge sub 22 g la 100 g de produs.
Toate tipurile de carne menționate mai sus sunt delicioase, iar cheia unei vieți sănătoase este o dietă echilibrată. Așa că pregătește o salată lângă și consumă cu încredere ce tip de carne îți place.
✔ Piept de pui fiert – 29 g
✖ Piept de pui prăjit – 19 g
✖ Piept de pui afumat – 18 g
✔ Piept de pui la abur – 23.6 g
✔ Piept de pui copt – 19.7 g
Toate rețetele pentru diete, toate regimurile alimentare conțin piept de pui. Te-ai întrebat vreodată de ce?
Pieptul de pui are o cantitate foarte mică de grăsimi, regăsită în piele, care se poate înlătura cu ușurință.
În același timp, cantitatea mare de proteine asigură necesarul unei diete sănătoase, fără să ți se facă foame iar prea repede.
Proteinele din carnea de pui sunt considerate proteine slabe, deci de calitate.
O porție de piept de pui îți oferă o parte din necesarul zilnic de proteine și nutrienții de care organismul are nevoie pentru a transforma mâncarea în energie.
Pieptul de pui are proprietăți energizante, oferind un aport de vitamina B, care ajută la procesarea carbohidraților și la reglarea nivelului de zahăr.
Proteinele sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului. Acestea creează țesuturi, mușchi, celule, hormoni și anticorpi. În plus, contribuie la senzația de sațietate, încetinind digestia și menținând nivelul glicemiei.
Specialiștii recomandă consumul a 50 de grame de proteine pe zi în cazul femeilor, iar pentru bărbați, aproximativ 60 grame zilnic.
Este esențial să împărțim acest număr de proteine pe parcursul unei zile, nu să consumăm întreg necesarul la o masă.
Deci? Ce gătești astăzi?
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.