Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Fie că organizezi o mică adunare la tine acasă și servești mâncare sau prepari cina doar pentru tine, aranjarea preparatelor în farfurie face parte din experiența culinară.
Gustul este important, bineînțeles, dar la fel de important este și aspectul pentru că orice bunătate trece mai întâi prin filtrul vizual, iar când un fel de mâncare se prezintă bine se anunță și un gust pe măsură.
Așadar, mai jos îți prezentăm câteva sfaturi care te vor ajuta să faci un plating care va întoarce toate privirile. Nu trebuie să fii expert bucătar ca să le urmezi, ci doar iubitor de mâncare bună, la fel ca noi.
În funcție de felul de mâncare pe care îl servești, alege dimensiunea farfuriei.
Ca să poți crea opera de artă, farfuria nu trebuie să fie foarte mică, iar marginea trebuie să rămână curată – neatinsă de preparat.
Culoarea farfuriei este de asemenea importantă. Alege alb sau negru pentru mesele obișnuite, luate fără o anumită ocazie. Pentru sărbători poți alege culori tematice.
Poți oricând să folosești farfurii alternative, dacă preparatul ales te lasă. O porție de orez sau friptură de pui poate să arate foarte bine și pe un tocător simplu.
Evită să decorezi farfuria cu frunze de salate sau legume tăiate într-un mod spectaculos. Folosește ca decor doar preparatul pe care îl pui în farfurie.
Lasă farfuria cât se poate de aerisită și aranjează mâncarea așa cum trebuie consumată.
Fiecare fel de mâncare are o vedetă care trebuie tratată ca atare. De exemplu, dacă prepari un ghiveci cu pui, poți alege să așezi pulpe de pui deasupra pentru a le scoate în evidență.
Dacă printre invitați se numără copii mici, poți oricând să le faci o mică surpriză decorând farfuria cu o față zâmbitoare obținută din legume sau o mașinuță.
Dacă preparatul nu prea lasă loc de creativitate, taie felii de pâine folosind forme pentru prăjituri și pune-le pe masă, lângă farfuria lor. Mesenii se vor bucura și vor mânca cu poftă.
Folosește ingrediente cât mai diverse și include în decorul tău texturi și culori diferite. Astfel, vei obține un preparat arătos și plin de vitamine și minerale.
Cu cât o farfurie conține mai multe culori naturale, cu atât este mai hrănitoare.
Aranjează separat în farfurie carnea și garnitura. De exemplu, pentru o farfurie perfectă poți să așezi o bucată de carne în partea de jos a farfuriei, legume verzi în partea din dreapta sus și piureuri sau orez în partea din stânga sus.
Atunci când faci plating, artistul ești tu. Joacă-te cu texturi și culori și nu lua lucrurile prea în serios. Totul pleacă de la dorința de a avea o farfurie frumos aranjată, iar cu puțin exercițiu, în timp vei putea decora imediat orice preparat.
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.