Rezoluții pentru o dietă sănătoasă

Cu siguranță ai pășit în anul 2020 cu niște planuri și rezoluții îndrăznețe. Unele dintre ele sunt noi, altele sunt rezoluții mai vechi pe care le tot raportezi în fiecare an. Important este să nu te abați de la planul făcut pe 1 ianuarie și să îți urmărești scopurile cu sârguinciozitate.

Vrei să renunți la un viciu? Sau poate vrei să te apuci serios de sală fiindcă o oră pe lună nu se pune la socoteală. Plănuiești să îți schimbi cariera sau să obții un post mai bun?

În mod cert ți-ai propus și anul acesta să consumi minim 2 litri de apă și sigur vrei să începi să mănânci mai sănătos că poate, poate dai jos kilogramele acelea care te supără.

Stabilirea priorităților 

Lista ta de rezoluții este probabil destul de lungă așa că cel mai indicat este să faci puțină ordine în ea în funcție de priorități fiindcă, vorba aceea, cine aleargă după doi sau mai mulți iepuri, nu prinde niciunul. Aleargă-i pe rând!

Prioritizează-ți planurile după impactul pe care îl au asupra ta. Renunțarea la vicii și îmbunătățirea sănătății tale trebuie să primeze în această listă.

Nu este greu să mănânci sănătos

Oamenii au preconcepția aceasta despre mâncatul sănătos dar adevărul este că de multe ori un preparat sănătos poate necesită un timp mai scurt de preparare și poate chiar o cheltuială mai mică. Singurul lucru pe care îl solicită în plus este puțină atenție din partea ta.

Încearcă să scoți sau măcar să reduci din meniul tău băuturile răcoritoare precum sucurile carbogazoaze, dulciurile și pâinea în exces. Întocmește un meniu bazat pe legume și carne slabă, precum carnea de pui sau peștele, pe care să le prepari cât mai simplu, pe grătar, la aburi sau la cuptor, fără prea mult ulei. Internetul este un mare îndrumător în acest domeniu așa că te poți folosi de el pentru rețete.

Reorganizarea frigiderului

Dacă vrei un început fresh și sănătos trebuie mai întâi de toate să scapi de tentație. Fă curățenie în frigider și la propriu și la figurat. La propriu pentru că nu strică să cureți frigiderul și la figurat pentru că trebuie să scoți tentațiile precum dulciurile, sucurile și mâncărurile grele și să faci loc alternativelor sănătoase. Aici găsești mai multe informații despre cum să depozitezi carnea de pui în siguranță.

Cumpărăturile sunt mai puține și mai dese

O dietă sănătoasă are la bază multe fructe și legume dar și lactate proaspete. Pentru că aceste produse au un grad mai mare de perisabilitate, este ideal să cumperi cantități mici care să îți ajungă pentru o perioadă de timp prestabilită. În felul acesta vei avea tot timpul ingrediente proaspete în frigider.

Etichetele produselor au multe lucruri de spus

Ritmul vieții tale este alert, așa cum este pentru toată lumea dar merită să petreci 10 minute în plus în magazin citind eticheta produsului pe care vrei să îl cumperi. 

Acolo vei găsi informații despre ingredientele produsului, modalitatea de preparare, valoarea energetică, conținut de proteine, grăsimi, zahăr și alte informații care să te ajute să decizi dacă este potrivit și sănătos pentru tine produsul respectiv.

Experimentează până descoperi ce îți place și ce are efect

Rețeta succesului nu este de succes pentru toată lumea și tocmai de aceea este mai bine să încerci cât mai multe combinații de alimente și rețete. În timp vei descoperi ce funcționează pentru tine. Spor!

Ultimele articole

Citește

Idei pentru pachetul de prânz la birou

Chiar și în zilele călduroase, una dintre cele mai mari dileme ale oamenilor este legată de mâncare. Ce mâncăm azi? Și mai important, ce ne luam la pachet astfel încât să fie gustos, ușor, sățios, care să reziste pe drum și să nu provoace o explozie de miros în frigiderul de la muncă? Avem câteva […]

Citește

Dulce și sărat într-o singură farfurie

Dacă te numeri printre persoanele îndrăznețe ce vor să încerce ceva diferit, aruncă un ochi peste variantele de rețete ce combină două gusturi aparent opuse – dulce și sărat. Noi îți vom arăta că dacă găsești ingredientele potrivite, cele două gusturi se vor completa perfect împreună. Încearcă-le și adaugă-le în meniu! Combinație ciudată sau inedită […]

Citește

Cum să obții mâncare ca la restaurant în 5 pași simpli

Mâncarea de la restaurant are un gust aparte, mâna bucătarului-șef făcându-și simțită prezența. Cu toate acestea, poți să obții și tu, chiar la tine acasă, un gust bun și savuros al felurilor tale preferate de mâncare. Urmează pașii de mai jos și vei vedea cât de simplu este să gătești cu gust. 1. Condimentează carnea […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli