Preview 92

Rezoluții pentru o dietă sănătoasă

Cu siguranță ai pășit în anul 2020 cu niște planuri și rezoluții îndrăznețe. Unele dintre ele sunt noi, altele sunt rezoluții mai vechi pe care le tot raportezi în fiecare an. Important este să nu te abați de la planul făcut pe 1 ianuarie și să îți urmărești scopurile cu sârguinciozitate.

Vrei să renunți la un viciu? Sau poate vrei să te apuci serios de sală fiindcă o oră pe lună nu se pune la socoteală. Plănuiești să îți schimbi cariera sau să obții un post mai bun?

În mod cert ți-ai propus și anul acesta să consumi minim 2 litri de apă și sigur vrei să începi să mănânci mai sănătos că poate, poate dai jos kilogramele acelea care te supără.

Stabilirea priorităților 

Lista ta de rezoluții este probabil destul de lungă așa că cel mai indicat este să faci puțină ordine în ea în funcție de priorități fiindcă, vorba aceea, cine aleargă după doi sau mai mulți iepuri, nu prinde niciunul. Aleargă-i pe rând!

Prioritizează-ți planurile după impactul pe care îl au asupra ta. Renunțarea la vicii și îmbunătățirea sănătății tale trebuie să primeze în această listă.

1 92 730x390

Nu este greu să mănânci sănătos

Oamenii au preconcepția aceasta despre mâncatul sănătos dar adevărul este că de multe ori un preparat sănătos poate necesită un timp mai scurt de preparare și poate chiar o cheltuială mai mică. Singurul lucru pe care îl solicită în plus este puțină atenție din partea ta.

Încearcă să scoți sau măcar să reduci din meniul tău băuturile răcoritoare precum sucurile carbogazoaze, dulciurile și pâinea în exces. Întocmește un meniu bazat pe legume și carne slabă, precum carnea de pui sau peștele, pe care să le prepari cât mai simplu, pe grătar, la aburi sau la cuptor, fără prea mult ulei. Internetul este un mare îndrumător în acest domeniu așa că te poți folosi de el pentru rețete.

Reorganizarea frigiderului

Dacă vrei un început fresh și sănătos trebuie mai întâi de toate să scapi de tentație. Fă curățenie în frigider și la propriu și la figurat. La propriu pentru că nu strică să cureți frigiderul și la figurat pentru că trebuie să scoți tentațiile precum dulciurile, sucurile și mâncărurile grele și să faci loc alternativelor sănătoase. Aici găsești mai multe informații despre cum să depozitezi carnea de pui în siguranță.

2 92 730x390

Cumpărăturile sunt mai puține și mai dese

O dietă sănătoasă are la bază multe fructe și legume dar și lactate proaspete. Pentru că aceste produse au un grad mai mare de perisabilitate, este ideal să cumperi cantități mici care să îți ajungă pentru o perioadă de timp prestabilită. În felul acesta vei avea tot timpul ingrediente proaspete în frigider.

Etichetele produselor au multe lucruri de spus

Ritmul vieții tale este alert, așa cum este pentru toată lumea dar merită să petreci 10 minute în plus în magazin citind eticheta produsului pe care vrei să îl cumperi. 

Acolo vei găsi informații despre ingredientele produsului, modalitatea de preparare, valoarea energetică, conținut de proteine, grăsimi, zahăr și alte informații care să te ajute să decizi dacă este potrivit și sănătos pentru tine produsul respectiv.

Experimentează până descoperi ce îți place și ce are efect

Rețeta succesului nu este de succes pentru toată lumea și tocmai de aceea este mai bine să încerci cât mai multe combinații de alimente și rețete. În timp vei descoperi ce funcționează pentru tine. Spor!

Ultimele articole

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Citește

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui

Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora
Citește

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora

Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România
Citește

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România

România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...

De prin lume adunate
și pe masă așezate - retete pui

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui de tara.

Inspirație de zi cu zi

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele
LaProvincia într-un minut

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase