Preview 93

Scapă de kilogramele în plus de sărbători cu carne de pui

Ai revenit din vacanța de sărbători cu o doză mare de energie și bună dispoziție. Pe lângă relaxarea deprinsă în această perioadă, te-ai întors și cu câteva kilograme în plus, distribuite uniform pe corpul tău, să nu cumva să fie cu supărare.

Vestea bună este că numărul acestor kilograme nu poate fi foarte mare. În 2 săptămâni schimbările de greutate nu pot fi drastice – aproximativ 3-5 kilograme, pe care le poți pierde fără eforturi majore.

Acționează cu pași mici și siguri

Vrei să scapi de surplusul de kilograme cât mai repede, dar trebuie să acorzi atenție la modalitatea în care faci acest lucru. Dietele foarte drastice sunt contraindicate deoarece îți slăbesc sistemul imunitar. Pentru rezultate pozitive și durabile este important să faci lucrurile treptat. Ai nevoie de autocontrol și educare.

Consumă o cantitate optimă de apă

Apa este aliatul tău în acest proces de detoxifiere și pierdere în greutate. Hidratarea corespunzătoare te ajută să elimini toxinele, să eviți balonarea și îți energizează organismul, care poate arde grăsimile în voie. Un organism cu metabolism lent are și arderile de grăsimi lente.

Cantitatea recomandată este de 2 l de apă pe zi pentru femei și 2,5 l de apă pe zi pentru bărbați dar nu este indicat să începi să consumi brusc 2 litri de apă pe zi dacă organismul tău nu este obișnuit. Mărește cantitatea treptat până ce atingi nivelul recomandat.

 

1 93 730x390

Consumă carne slabă precum cea de pui

De sărbători mâncărurile grele sunt prezente la toate mesele. Ideal este să se consume carne cu moderație, iar în perioada în care încerci să revii la greutatea inițială, carnea slabă precum cea de pui reprezintă alegerea corectă.

Carnea de pui este sănătoasă, săracă în grăsimi, gustoasă, dacă este preparată corect. Cel mai bine este să se consume puiul fără pieliţă, gătit pe grătar, la aburi sau la cuptor, fără grăsimi suplimentare.

2 93 730x390

Regularitatea meselor este extrem de importantă

Un studiu efectuat în 2010 de către British Journal of Nutrition evidențiază faptul că numărul meselor zilnice nu influențează scăderea în greutate decât dacă mai multe mese însumează o cantitate sau un conținut caloric mai mare față de cele recomandate.

Există totuși avantaje notabile în cazul meselor dese și regulate:

  • organismul tău capătă un echilibru interior,
  • nu apare senzația de foame,
  • se menține un nivel optim de energie pe tot parcursul zilei,
  • mesele mici și dese îți vor obișnui organismul cu cantități mai mici de mâncare.

Folosește ingrediente care au calitate înaltă

Calitatea ingredientelor pe care le folosești este la fel de importantă precum modalitatea de gătire sau cantitatea consumată. Acest lucru este general valabil pentru orice persoană și în orice perioadă a vieții acesteia.Acordă atenție etichetelor produselor, urmărește prospețimea, ingredientele și proveniența produselor. Optează pentru produsele brandurilor de încredere, cu un nivel de procesare cât mai mic, iar odată ce ai cumpărat depozitează totul în mod corespunzător. Poți afla cum să depozitezi corect carnea de pui în articolul de aici.

3 93 730x390

Rezultatele vor apărea în funcție de câtă determinare și voință ai în acest sens. Trebuie să reții faptul că restricțiile totale sau dietele drastice nu reprezintă o opțiune sănătoasă și că totul ține de capacitatea ta de a te autoeduca. 

Reglarea meselor, consumul de apă, carnea slabă și ingredientele de calitate sunt începutul unui stil de viață la care aspiri. Sportul practicat cu regularitatea în această perioadă este un mare plus. 

Mult succes!

 

Ultimele articole

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Citește

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui

Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora
Citește

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora

Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România
Citește

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România

România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...

De prin lume adunate
și pe masă așezate - retete pui

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui de tara.

Inspirație de zi cu zi

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele
LaProvincia într-un minut

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase