Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Toamna aduce o bogăție de culori și gusturi, însă în același timp vine cu variații de temperatură, vânt rece și un aer uscat. Toate aceste schimbări ne slăbesc organismul și ne fac să devenim predispuși la răceli sau stări depresive.
Nutriționiștii ne recomandă să consumăm din plin carne slabă, fructe și legume de sezon pentru a avea un sistem imunitar puternic.
Pe lângă tot felul de viroze, sezonul rece aduce și alte disconforturi: aerul rece usucă și pielea și părul, iar noi trebuie să avem grijă de sănătatea noastră, începând cu alimentele pe care le consumăm.
Carnea de pui ne oferă nutrienții necesari toamna, având aminoacizii esențiali pentru buna funcționare a organismului, vitaminele B și D și minerale (fier, zinc, seleniu, crom şi cupru).
În zilele răcoroase o supă de pui este exact ce ne trebuie pentru a ne încălzi, iar o cină cu pulpe de pui la cuptor și legume vine la fix după o zi ploioasă.
Carnea de pui ne menține pielea sănătoasă, reprezentând o sursă de vitamine, și ne ferește de anemie, fiind bogată în fier.
Supa de pui ne ajută să scăpăm de răceală și ne încălzește în zilele reci de toamnă. Legumele aduc vitamine în plus, iar puiul ajută digestia.
Atunci când avem gâtul inflamat, este alimentul preferat și recomandat de medici. Pacienții se relaxează și își recapătă puterile atunci când consumă supă de pui, reușind să lupte împotriva răcelii.
Astenia de toamnă este un tip de depresie care poate să apară în fiecare an. Simptomele încep în luna septembrie, dar pot să dureze până în iarnă. Lipsa energiei și un sentiment general de tristețe sunt primele semne ale acesteia.
Consumând carne de pui, veți observa că starea de bine se intensifică, datorită conţinutului de triptofan. Triptofanul este un aminoacid esențial care are rolul de a ameliora anxietatea, depresia şi insomnia.
Toamna este anotimpul recoltei, iar organismul nostru se bucură din plin de explozia de culori, gusturi și vitamine. Carnea de pui ne oferă nutrienții necesari, iar o garnitură proaspătă contribuie la o alimentație echilibrată, care ne ține departe de gripă și depresie.
Dovleacul este vedeta toamnei. Plin de vitamine și gust, trece cu ușurință pe lista alimentelor preferate.
O supă de pui cu dovleac este hrănitoare, plină de vitamine (A, D, C, B1, B2, B3, B5, B6, B90) și minerale, textura este cremoasă și gustul minunat.
Cu un conținut ridicat de Omega-3, nucile ajută la protejarea memoriei, sunt perfecte pentru tratarea asteniei de toamnă și pentru prevenirea anemiei.
Salatele de pui sunt gustoase așa cum sunt, iar dacă adăugăm nuci vom avea parte de un preparat delicios, cu o textură crocantă și plin cu vitamine.
Cu toate că sunt pe piață tot anul, toamna este anotimpul ciupercilor. Sunt bogate în vitamina B și dau un gust deosebit preparatelor. Ciulamaua de pui este un fel de mâncare tocmai bun când vrem să stăm acasă și să ne răsfățăm cu un preparat cald delicios.
Printre roadele naturii care ne ajută organismul în sezonul rece mai enumerăm strugurii, merele, gutuile, varza, păstârnacul și conopida. Un meniu cât mai variat ajută la combaterea răcelii și asteniei, așa că este important să ne bucurăm de toate legumele și fructele pe care le culegem toamna.
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.