Preview 85

Trucuri pentru gazde: Crăciun de poveste, mai puțin solicitant

Fiind una dintre cele mai frumoase perioade din an, Crăciunul reprezintă un prilej de a ne conecta cu cei dragi. Cei mici petrec mai mult timp alături de bunici, rudele care locuiesc la distanță vin în vizită, la fel și prietenii pe care îi vedem atât de rar, dar cu care avem atât de multe amintiri de împărțit.

Ne dorim ca aceste întâlniri să fie perfecte. Cine are totuși posibilitatea de a rupe două zile pentru a prepara un întreg meniu și pentru a decora casa, prăjiturile și salata de boeuf mai ceva ca-n reviste?

Știm prea bine cât de prețios este timpul, așa că venim în ajutorul tău cu trucuri care te vor ajuta să fii o gazdă perfectă fără să depui un efort prea mare.

1 85 730x390

Gătește mâncare ușoară pentru masa de Crăciun

Ușoară pentru digestie și ușor de preparat.

Suntem obișnuiți să mâncăm destul de gras la masa de Crăciun, însă nivelul colesterolului crește și sănătatea noastră este afectată pe termen lung. În plus, timpul petrecut în bucătărie se poate reduce cel puțin la jumătate dacă alegem să gătim mâncare mai ușoară.

Salata de boeuf este nelipsită în perioada sărbătorilor, atât de Crăciun, dar și de Revelion, fiind una dintre rețetele preferate ale invitaților. Fiertul și tocatul ingredientelor face ca maioneza să devină cel mai ușor pas din întreg procesul. Ca alternativă îți recomandăm o salata boeuf cu pui. Carnea de vită poate să fiarbă până la 4 ore, iar cea de porc până la 2. Pieptul de pui se fierbe în maxim 40 de minute și se poate tăia foarte ușor.

Cozonacii sunt de asemenea îndrăgiți, însă pentru a obține acel aluat elastic, perfect, trebuie să frământăm cu spor.

Pentru a economisi timp, anul acesta încearcă o rețetă de cozonac fără frământare. Vei obține un desert pufos și delicios.

2 85 730x390

Curățenia, un prilej de joacă

Oh, curățenia! Ai terminat de gătit și când crezi că te poți relaxa în sfârșit, te uiți în jur și vezi munți de vase, iar între timp, în restul casei, parcă a avut loc o explozie care a propulsat toate lucrurile fix acolo unde nu le este locul.

Pentru a evita astfel de situații, spală vasele în timp ce gătești. Poate mașina de spălat își face treaba bine, însă castroanele și oalele mari se spală mai ușor imediat după ce au fost folosite. Așa că fă-ți un cadou și nu lăsa această activitate pentru mai târziu.

Membri familiei, mai ales cei mici, pot să contribuie fără să își dea seama la dezordinea care se instalează fix atunci când vrei să lucească până și covorul.

Pentru a face curățenia mai distractivă setează următoarea regulă: Se iese dintr-o cameră doar cu un obiect ce trebuie pus la locul lui! 

Mai exact, dacă în sufragerie există o bluză rămasă pe canapea, persoana care se duce într-o altă camera va lua acea bluza și o va duce la locul ei.

Mai puțin timp în bucătărie, mai mult timp împreună cu cei dragi

Aplică aceste trucuri și vei avea casa pregătită de musafiri cât timp ai zice Crăciun. Viața ne ține într-o continuă cursă, iar aceste rare momente în care ne vedem cu persoanele dragi merită toată atenția noastră.

Ultimele articole

Carnea de pui și dieta ketogenică: ce trebuie să știi
Citește

Carnea de pui și dieta ketogenică: ce trebuie să știi

Dieta ketogenică este o modalitate de a te alimenta controlat, caracterizată prin aport...

Top 5 rețete tradiționale care îți amintesc de copilărie
Citește

Top 5 rețete tradiționale care îți amintesc de copilărie

Cu siguranță îți amintești de momentele frumoase din copilărie când se strângea toată...

5 metode simple prin care poți să îți diversifici meniul
Citește

5 metode simple prin care poți să îți diversifici meniul

Dacă vrei să ai preparate diverse la mesele tale zilnice însă îți este...

De prin lume adunate
și pe masă așezate - retete pui

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui de tara.

Inspirație de zi cu zi

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele
LaProvincia într-un minut

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase