Motive pentru care carnea de pui este atât de populară în întreaga lume
Carnea de pui este un aliment omniprezent în bucătăriile din întreaga lume și...
Gustul mâncării de acasă nu se uită niciodată, iar rețetele bunicii sau ale mamei sunt transmise din generație în generație. Chiar dacă rețetele au mai fost îmbunătățite și modificate pe parcursul timpului, aromele românești rămân inconfundabil de gustoase și savuroase.
Unul dintre motivele de mândrie pe care le are poporul român este bucătăria vastă și gustoasă. Preparatele românești sunt caracterizate în general de consistență și de gust bogat. Nevoile oamenilor moderni au condus în timp la adaptarea acestor preparate și apariția mâncărurilor tradiționale reinterpretate.
Ciorba rădăuțeană de pui este cunoscută și iubită de românii din toată țara și nu numai. Este comparată de multe ori cu ciorba de burtă fiindcă are consistență și culoare asemănătoare. Ciorba rădăuțeană are o dificultate medie de preparare, un gust bogat și pentru multe persoane reprezintă gustul copilăriei.
Potrivită pentru orice anotimp, ciorba se servește caldă, cu pâine de casă, ardei iute pentru cei împătimiți și oțet pentru un gust acrișor.
Dacă ai întreba un român care sunt cele mai bune feluri de mâncare pe care le știe, sarmalele sunt cu siguranță pe lista scurtă de opțiuni. Se poate spune cu ușurință că sarmalele sunt emblematice pentru români și că ele stau undeva la baza mândriei naționale.
Sarmalele cu pui sunt o variantă adaptată a preparatului original, în care se folosește doar carne de pui, piept sau pulpe de pui, după preferințe. Rezultatul este gustos și savuros, dar mai ușor și cu mai puține grăsimi.
Atât de cunoscută și de apreciată, tocănița de pui este preparatul în care întingi pâine proaspătă și îți murdărești mâinile de sos exact așa cum făceai în copilărie, atunci când te chema mama la masă.
Servită caldă, tocănița de pui își scoate la înaintare bogăția de gusturi. O poți mânca la un prânz în familie sau la cină, atunci când îți dorești să prepari o mâncare ce nu necesită multe intervenții și are o aromă familiară.
Se poate spune că este un clasic românesc pentru că indiferent de zona în care te-ai născut sau ai crescut, sigur ai mâncat cel puțin o dată ostropel de pui. Pui fraged și aromat în sos dulce acrișor de roșii cu usturoi în care să înmoi pâinea proaspătă exact cum faci și în cazul tocăniței.
„Înmuiatul” pâinii în sos sau în zeamă este un procedeu caracteristic românilor și practicarea lui se traduce prin „mâncarea este absolut gustoasă”.
De la începuturi încoace, chiftele au satisfăcut dorințele poporului român în materie de gust și sațietate. Chiftelele de pui sunt ușoare, gustoase, se prepară rapid și mulțumesc toți mesenii.
Într-o oră poți pune pe masă un amestec delicios și colorat de carne de pui, morcovi, usturoi și verdețuri care vor satisface și cele mai pretențioase guri, iar dacă nu te poți lipsi de obiceiul menționat mai devreme, înmuiatul pâinii în sos, poți pregăti un sos de roșii rapid în care să adaugi chifteluțele.
Oricât de mult experimentezi și încerci gusturi noi, din când în când simți nevoia să te întorci la aromele tradiționale pe care le ai impregnate în memorie încă din copilărie și care trezesc în tine amintiri prin gustul lor.
Carnea de pui este un aliment omniprezent în bucătăriile din întreaga lume și...
Carnea de pui este unul dintre cele mai versatile și populare alimente în...
Carnea de pui este un aliment des regăsit pe listele de cumpărături, pe...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.