Preview 97

5 rețete autentice pe care le cunoaște fiecare român

Gustul mâncării de acasă nu se uită niciodată, iar rețetele bunicii sau ale mamei sunt transmise din generație în generație. Chiar dacă rețetele au mai fost îmbunătățite și modificate pe parcursul timpului, aromele românești rămân inconfundabil de gustoase și savuroase.

Unul dintre motivele de mândrie pe care le are poporul român este bucătăria vastă și gustoasă. Preparatele românești sunt caracterizate în general de consistență și de gust bogat. Nevoile oamenilor moderni au condus în timp la adaptarea acestor preparate și apariția mâncărurilor tradiționale reinterpretate.

1 730x440

Ciorbă rădăuțeană de pui

Ciorba rădăuțeană de pui este cunoscută și iubită de românii din toată țara și nu numai. Este comparată de multe ori cu ciorba de burtă fiindcă are consistență și culoare asemănătoare. Ciorba rădăuțeană are o dificultate medie de preparare, un gust bogat și pentru multe persoane reprezintă gustul copilăriei.

Potrivită pentru orice anotimp, ciorba se servește caldă, cu pâine de casă, ardei iute pentru cei împătimiți și oțet pentru un gust acrișor.

2 730x440

Sarmale de pui

Dacă ai întreba un român care sunt cele mai bune feluri de mâncare pe care le știe, sarmalele sunt cu siguranță pe lista scurtă de opțiuni. Se poate spune cu ușurință că sarmalele sunt emblematice pentru români și că ele stau undeva la baza mândriei naționale.

Sarmalele cu pui sunt o variantă adaptată a preparatului original, în care se folosește doar carne de pui, piept sau pulpe de pui, după preferințe. Rezultatul este gustos și savuros, dar mai ușor și cu mai puține grăsimi.

3 730x440

Tocăniță de pui

Atât de cunoscută și de apreciată, tocănița de pui este preparatul în care întingi pâine proaspătă și îți murdărești mâinile de sos exact așa cum făceai în copilărie, atunci când te chema mama la masă.

Servită caldă, tocănița de pui își scoate la înaintare bogăția de gusturi. O poți mânca la un prânz în familie sau la cină, atunci când îți dorești să prepari o mâncare ce nu necesită multe intervenții și are o aromă familiară.

4 730x440

Ostropel de pui

Se poate spune că este un clasic românesc pentru că indiferent de zona în care te-ai născut sau ai crescut, sigur ai mâncat cel puțin o dată ostropel de pui. Pui fraged și aromat în sos dulce acrișor de roșii cu usturoi în care să înmoi pâinea proaspătă exact cum faci și în cazul tocăniței.

„Înmuiatul” pâinii în sos sau în zeamă este un procedeu caracteristic românilor și practicarea lui se traduce prin „mâncarea este absolut gustoasă”.

5 730x440

Chifteluțe de pui

De la începuturi încoace, chiftele au satisfăcut dorințele poporului român în materie de gust și sațietate. Chiftelele de pui sunt ușoare, gustoase, se prepară rapid și mulțumesc toți mesenii.

Într-o oră poți pune pe masă un amestec delicios și colorat de carne de pui, morcovi, usturoi și verdețuri care vor satisface și cele mai pretențioase guri, iar dacă nu te poți lipsi de obiceiul menționat mai devreme, înmuiatul pâinii în sos, poți pregăti un sos de roșii rapid în care să adaugi chifteluțele.

Tot ce este mai bun din bucătăria tradițională

Oricât de mult experimentezi și încerci gusturi noi, din când în când simți nevoia să te întorci la aromele tradiționale pe care le ai impregnate în memorie încă din copilărie și care trezesc în tine amintiri prin gustul lor.

Ultimele articole

Motive pentru care carnea de pui este atât de populară în întreaga lume
Citește

Motive pentru care carnea de pui este atât de populară în întreaga lume

Carnea de pui este un aliment omniprezent în bucătăriile din întreaga lume și...

8 tehnici de gătit pentru a economisi timp și a maximiza gustul în preparatele cu carne de pui
Citește

8 tehnici de gătit pentru a economisi timp și a maximiza gustul în preparatele cu carne de pui

Carnea de pui este unul dintre cele mai versatile și populare alimente în...

Calitate vs. cantitate: cât de importantă este mărimea porțiilor de carne de pui?
Citește

Calitate vs. cantitate: cât de importantă este mărimea porțiilor de carne de pui?

Carnea de pui este un aliment des regăsit pe listele de cumpărături, pe...

De prin lume adunate
și pe masă așezate - retete pui

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui de tara.

Inspirație de zi cu zi

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele
LaProvincia într-un minut

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase