Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Schimbarea stilului de viață nu se face pocnind din degete, ci treptat, cu pași mici și siguri. După ce ai trecut prin focurile sărbătorilor de iarnă și ai făcut față frigului din ianuarie cu ajutorul ciorbelor drese cu smântână și al tocănițelor complexe, te resimți.
Cele 3-4 kilograme acumulate în această perioadă sau dorința de a te detoxifia te-au convins să mănânci mai sănătos, așa că trebuie să cunoști câteva trucuri care fac trecerea de la un program alimentar prea bogat la unul echilibrat.
Majoritatea oamenilor au un moment de conștientizare în care își stabilesc obiective nerealiste ca efort și timp și își impun soluții mult prea drastice. Pentru a face trecerea la un regim alimentar echilibrat într-un mod sănătos este nevoie de răbdare și perseverență.
Tot ce consumi trebuie să aibă proveniență cunoscută de tine, iar procesul de gătire să fie realizat în mod ideal, tot de tine. Mâncarea pregătită de tine nu are secrete pentru că știi exact ce cantitate de carne de pui ai folosit, câtă sare ai pus, cât de proaspete sunt ingredientele sau cât de igienic este mediul în care ai gătit.
Evită preparatele de tip fast-food, iar dacă ai din când în când poftă de acest tip de mâncare caută rețete alternative sănătoase precum shaorma cu pui și puține calorii, pe care să le prepari acasă cu ingrediente pe care le cunoști.
În categoria „dușmani ai dietelor” zahărul este cap de listă și de cele mai multe ori te face să cedezi fără drept de apel. În lupta cu zahărul, răbdarea este cel mai bun aliat al tău. Dacă ești un mare fan al dulciurilor, nu renunța brusc și definitiv la plăcerile dulci, ci redu cantitatea consumată treptat.
Atunci când ajungi să consumi o cantitate considerabil mai mică, încearcă să amâni de pe o zi pe alta gustarea dulce. Caută variante sănătoase de gustări precum fructele și legumele proaspete, fructele uscate sau nucile.
Când faci cumpărături, alocă 10 minute etichetelor de pe produsele pe care vrei să le cumperi. Vei afla în acest fel din ce ingrediente sunt făcute produsele, dacă și ce conservanți ori substanțe adăugate conțin, nivelul de procesare și multe alte informații care te vor ajuta să iei decizii sănătoase pentru tine.
Adu-ți aminte de vacanțele în care ai fost, în special de cele din zona mediteraneană și de preparatele proaspete precum salatele aromate și puiul fraged, gătit cât mai simplu.
Procură ingrediente proaspete și încearcă să reproduci mesele din vacanță acasă la tine. Frigăruile de pui cu ananas sunt doar un exemplu.
O greșeală majoră pe care o fac oamenii este să mănânce prea rapid, eventual în timp ce desfășoară și alte activități. Urmările ce apar sunt senzație de sațietate întârziată și implicit neglijarea cantităților consumate.
În timpul mesei, atenția ta trebuie să fie la masă în mod exclusiv pentru a putea savura cu adevărat mâncarea. Senzația de sațietate apare mult mai ușor și vei ajunge să consumi cantități optime de mâncare. Un preparat cu 150 de grame de piept de pui consumat fără grabă, te va sătura la o masă.
Dacă îți vei acorda timp pentru a lua masa în liniște, fără să te grăbești, vei savura cu adevărat preparatul din fața ta, iar șansele să te saturi înainte de a termina tot din farfurie sunt foarte mari. Un proces de masticație îndelungat ușurează munca stomacului tău și transmite semnale de saturație mai rapid.
Poate că pare un mit, dar este adevărat că nuanța farfuriei din care mănânci influențează cantitatea consumată. Acest lucru se datorează contrastului dintre culoare farfuriei și cea a mâncării, dar și diferenței de dimensiune.
Dacă vei servi piept de pui într-o farfurie deschisă la culoare, ochiul uman va aprecia cantitatea de mâncare ca fiind mică, dar dacă cele doua au culori contrastante, ochiul uman va aprecia cantitatea ca fiind mare și la fel funcționează și în cazul dimensiunilor. Această teorie se aplică și mărimii, cu cât farfuria este mai mare, cu atât vei avea tendința să pui mai multă mâncare în ea.
Orice schimbare presupune dorință și efort din partea ta. Dacă scopul tău este să începi să mănânci sănătos și echilibrat nu este nevoie să urmezi planuri de diete drastice și chiar neplăcute, ci doar să te autoeduci și să îți formezi câteva obiceiuri sănătoase cand vine vorba de mâncare și felul în care o consumi.
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.