Preview 73

8 sfaturi pentru un grătar perfect

În zilele când vremea ține cu noi, vrem să petrecem cât mai mult timp afară.

Sunt zile când toamna și soarele colaborează și ne bucurăm de o răcoare plăcută. Atunci ne dorim să aranjăm pe grătar câteva legume și o friptură suculentă, să stăm întinși pe iarbă în timp ce ne bucurăm de câteva preparate delicioase. Până la urmă ziua este mai frumoasă dacă avem și ceva bun de mâncat.

Nu putem lăsa acele zile să treacă fără să facem câteva grătare. Încingem jarul în curte, acasă la bunici sau la pădure în spații special amenajate și dăm drumul la voie bună alături de cei dragi.

Cum timpul nostru este în general limitat, e bine să ne pregătim temeinic înainte de a face grătarul ca să putem să ne bucurăm de această activitate toată ziua, fără să ne împiedicăm de sarcini organizatorice sau de unelte care lipsesc.

Am făcut o listă cu lucruri de ținut minte pentru o experiență de neuitat la grătar și te asigurăm că te vor ajuta și pe tine.

1 4 730x390

Sfaturi pentru grătar adunate din experiență

1. Pregătește totul din timp

Alege carnea, pune ustensilele la îndemână și băuturile la rece.

Nu îți dorești să ajungi la grătar și să îți dai seama că apa e caldă, iar urmă de magazin pentru gheață nu-i. Mergi la sigur și gândește-te la ce ai putea să folosești înainte să pui lemnele pe foc.

2. Folosește ustensilele potrivite

Ce rost are să îți arzi degetele în timp ce întorci feliile de dovlecel? Investește într-un clește și o furculiță cu mâner lung, o paletă și eventual câteva grătare individuale pentru pește.

3. Temperatura potrivită este cheia

Aprinde grătarul cu aproximativ o jumătate de oră înainte de a pune carnea. Lasă-l să se încingă bine pentru a obține cea mai delicioasă friptură.

4. Pregătește de acasă carnea

Tu știi cel mai bine ce îți place. Unele preparate aduse de ceilalți pot să nu fie chiar pe gustul tău sau să conțină ingrediente dăunătoare. Condimentează exact cum îți place. Ba mai mult, poți să mergi până la capăt și să pregătești și chiflele. Aluatul nu este greu de făcut și ești sigur că vei avea pâine proaspătă. Să nu mai spunem despre satisfacția de a pregăti toată mâncarea singur – pe gustul tău.

5. Cere ajutor!

Chit că ești un priceput în grătare sau că ești începător, câteva sfaturi în plus sunt bune. Comunitățile internetului sunt mereu gata să contribuie cu ceva în viața noastră, chiar și cu tehnici inedite pentru a face un grătar pe cinste. Grupul de Facebook Grătaromania  e plin de oameni care se întrec în fripturi și glume, iar atmosfera este cu adevărat prietenoasă.

6. Unge grătarul cu ulei sau grăsime

Nu vrei să ți se lipească carnea. Ai depus efort să faci totul așa cum trebuie, deci ai grijă să nu strici bunătate de friptură tocmai acum. Folosește un șervețel înmuiat în ulei sau o bucată de slănină și rezultatul o să fie delicios.

7. Siguranța primează

Ține la îndemână un bidon cu apă, sau chiar un extinctor. Tu ai grijă să nu se întâmple nimic rău, însă accidentele sunt neașteptate, așa că e mai bine să fii pregătit.

8. Alege locul din timp

Verifică dacă poți să faci grătar acolo unde îți dorești. Legea nu ne lasă să aprindem focul în toate spațiile verzi, plus că un loc special amenajat chiar ajută.

E bine să vezi dacă ai unde să pui tabăra ca să nu ajungi la destinație și să rămâi cu burta goală. Tot pe Grătaromania sunt prezentate cele mai bune locuri de grătar cu toate informațiile de care ai nevoie. De la câte bănci și mese se găsesc acolo până la indicații despre cum se ajunge mai ușor.

Nouă deja ni s-a făcut pofta de acel miros specific de carne pe grătar și de ducă.

Tu pentru când planifici o evadare?

Ultimele articole

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Citește

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui

Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora
Citește

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora

Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România
Citește

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România

România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...

De prin lume adunate
și pe masă așezate - retete pui

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui de tara.

Inspirație de zi cu zi

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele
LaProvincia într-un minut

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase