Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Există trei scenarii care pot deveni realitate, atunci când gătești pui. Primul dintre ele este cel în care mâncarea e gata atunci când ai nevoie de ea, puiul este gustos, iar cei de la masă încântați. Celelalte două sunt motivele pentru care ar trebui să știi exact când e gata puiul pe care l-ai preparat.
Închipuie-ți că…
Cele două scenarii de mai sus pot fi evitate ușor, dacă știi cum să verifici preparatele și, mai ales, când e gata puiul. Menționăm că metodele de mai jos nu o includ pe cea a furculiței, care alterează partea estetică a preparatului.
Există deja pe piață termometre de carne, ce măsoară temperatura din interiorul mâncării. Sistemul de măsurare este același, indiferent de produs: plasezi o zonă a termometrului în interiorul mâncării, atunci când o scoți din cuptor. Măsurarea va lăsa o gaură de dimensiuni foarte mici, suficiente cât să fie acoperite de gustul delicios al mâncării.
Metoda este sigură și ușor de aplicat. În medie, un pui gătit are peste 75 de grade Celsius. Iată cum se verifică:
Asigură-te că ai curățat termometrul înainte și după proces.
Dacă nu gătești după rețetă, atunci probabil că știi deja cât durează un anumit preparat. Însă, dacă folosești o rețetă, urmează și respectă pașii din indicații.
Asigură-te că timpul exact de gătire este cel pe care puiul îl petrece la temperatura de gătire și nu include procesul prin care se încălzește. De exemplu, timpul exact de gătire al unui pui la cuptor este imediat după ce temperatura cuptorului ajunge la temperatura cerută în rețetă, adică după preîncălzire.
Apoi, urmează indicațiile siguranței:
Carnea e pui se albește, atunci când procesul de gătire e înspre final. Însă, carnea albă nu este întotdeauna un reper. Carnea trebuie să fie și rumenită la suprafață (dacă nu o fierbi). Astfel, sucul care adesea curge din ea la atingere trebuie să aibă o culoare gri-maro, în loc de roz sau roșu.
Există situații în care carnea de pui este gata, dar încă are un aspect roz, în jurul oaselor. Dacă temperatura interioară a cărnii este de 75 grade Celsius ori peste, atunci mâncarea este preparată aproape complet. Lasă carnea până când atinge 85 de grade și te vei bucura de un pui suculent și gustos.
Carnea de pui poate fi ușor de gătit, însă există situații când nu iese cum ne dorim sau avem nevoie să o tăiem ca să verificăm dacă procesul de pregătire e complet. E simplu să observi când e gata puiul pe care l-ai preparat, atâta timp cât verifici prin metode sigure și care au efecte vizibile minime. Dacă totul arată așa cum ar trebui, atunci tocmai ai pregătit o rețetă delicioasă.
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.