Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Obişnuiţi fiind cu schimbarea continuă în domeniul culinar, de la bucătăria gourmet, raw-vegan, până la gastronomia moleculară, întâlnim deseori termenul de fusion cuisine. Poate vă întrebaţi cu ce este diferit faţă de celelalte. Ei bine, totul pleacă de la numele său.
Bucătăria fusion reprezintă îmbinarea a mai multor tehnici de gătit din diferite zone ale lumii, în urma căruia rezultă un gust armonios şi inedit. Aparent, cele două culturi gastronomice implicate nu au foarte multe elemente în comun, dar îmbinarea acestora este una spectaculoasă.
Chiar dacă acest concept pare simplu la o primă vedere, deoarece ne-am putea gândi că este uşor să combini pizza cu sushi, nu este deloc așa. Un bucătar care se „aruncă” în acest experiment, trebuie să dea dovadă de rafinament, cultură generală asupra culturii în care se află şi din care împrumută ingrediente.
Bucătăria fusion este o sursă continuă de inedit şi reinterpretare.
Putem vorbi despre ea încă din Antichitate, concomitent cu migrarea popoarelor – intrarea europenilor pe teritoriul Americii sau a maorilor pe teritoriul Spaniei. Migrarea a adus după sine şi instaurarea unei culturi noi în interiorul unei culturi deja existente, astfel încât populaţiile respective au cunoscut reinterpretări gastronomice. Imigranţii au fost nevoiţi să îşi prepare hrana cu ingredientele şi ustensilele de care dispuneau, însă gustul era altul. Chiar dacă bucătăria fusion îşi are originile bine înrădăcinate în istorie, popularitatea ei s-a extins abia pe la începutul anilor 70’, odată cu valurile de imigranţi.
Mulţi bucătari profesionişti spun că în acest tip de gastronomie este vorba mai mult despre inovare, decât despre textură sau aranjament, gustul fiind foarte bine gândit. Este important de ştiut că nu orice combinaţie de mâncăruri poate duce la rezultate dorite, de aceea bucătarii experimentaţi care aderă la acest tip de gastronomie sunt bine informaţi în legătură cu felul în care sunt combinate gusturile şi de unde provin ingredientele.
Poate ne dorim să bifăm încă un oraş, fără să fim atenţi la ce ni se pune în farfurie, fără să acordăm răgaz asupra a ce mâncăm. Bucătăria fusion nu înseamnă neapărat aducerea a două preparate diferite în aceeaşi farfurie, ci se pot servi separat, în acelaşi meniu. Acest lucru te poate purta printr-o adevărată călătorie culinară, însă trebuie să fim atenţi la combinaţia de mâncăruri.
Dacă măiestria bucătarului constă într-o vastă cultură generală asupra culturilor pe care le readuce într-o singură farfurie, aşa se întâmplă şi în cazul invitatului la masă. Cum putem recunoaşte nuanţele bucătăriei arăbeşti dacă nu am mâncat vreodată o mâncare specifică din această cultură? Bucătăria fusion îndeamnă la cunoaştere şi promite o experienţă culinară completă şi inedită.
Este adevărat că fără o şcoală şi fără deţinerea unor vaste cunoştinţe în domeniul gastronomiei nu vor reieşi preparate gustoase, însă bucătăria fusion ne arată că arta gătitului nu se limitează doar la atât, ci uneori se recurge la creativitate şi imaginaţie pentru a ne delecta cu preparate inedite.
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.