Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ciorba este un preparat mai mult sau mai puțin consistent, în funcție de ingredientele folosite și de modalitatea de preparare a acesteia. Mirosul său îți aduce aminte de casa bunicilor sau a părinților și de gusturile copilăriei.
Despre ciorbe și supe se spun multe lucruri. Unele sunt adevărate, altele sunt puțin distorsionate, iar altele sunt mituri în toată regula.
Explicația din spatele acestui mit este simplă: se spune că un consum zilnic de supă sau ciorbă este benefic pentru tranzitul intestinal al organismului tău. Este adevărat că ciorba are rolul de a pregăti tubul digestiv pentru a primi celelalte alimente, dar nu este obligatoriu să o consumi zilnic pentru a avea un tranzit sănătos.
Un tranzit sănătos are la bază proteinele vegetale care se găsesc în conopidă, varză, zarzavaturi sau broccoli, la care se adaugă un consum optim de lichide, iar aici sunt incluse atât supele, cât și ciorbele.
Supa, spre deosebire de ciorbă, este un lichid limpede ce rezultă din fierberea ingredientelor în apă și strecurarea lor. În supa strecurată se adaugă produse făinoase precum fidea sau găluște de griș, o parte dintre legumele folosite la fiert și bucăți de carne de pui.
Majoritatea ciorbelor sunt acrite cu borș de putină, oţet alimentar, suc de lămâie sau sare de lămâie, suc de roşii, corcoduşe, zarzăre ori zeamă de varză. Supele nu sunt acrite în general.
O ciorbă are o valoare nutrițională mai mare decât o supă, tocmai fiindcă toate ingredientele folosite la preparare se consumă. Legumele și carnea de pui din ciorbă se mănâncă integral și de multe ori, o ciorbă este însoțită de pâine proaspătă, smântână sau ardei iute.
O ciorbă cu rădăcinoase precum morcov, ţelină, păstârnac, pătrunjel şi legume cu conţinut glucidic mic cum sunt fasolea păstăi verzi/galbene, dovleceii, varza, prazul, roşiile, ştevia, loboda, urzicile şi multe altele are un conţinut caloric redus şi poate fi o alegere corectă pentru orice moment al zilei, inclusiv pentru o cină uşoară.
Dacă în ciorbă se regăsește carne, peşte sau zdrenţe de ou apare o creştere uşoară a aportului caloric, dar aceasta rămâne o opțiune bună pentru masa de seară. Povestea nu este aceeași dacă în ciorbă sau în supă se adaugă cartofi, paste făinoase, orez sau găluște de griș, surse glucidice importante care fac din preparat o variantă mai bună de prânz, decât de cină.
Ciorba este ușor de digerat și conține atât carne – în cantitate moderată, cât și diverse legume și zarzavaturi. Consumată constant, aceasta îți oferă o bună parte din nutrienții necesari, fără aporturi mari de grăsimi, mai ales în cazul ciorbelor de pui sau al supelor de pui și te va ajuta să-ți reglezi greutatea corporală în timp.
Atenție la anumite tipuri de ciorbe, care pot face exact opusul! Ciorba de burtă și cele care conțin multă smântână și ou sunt foarte consistente și nu ajută silueta.
Include în meniul tău supe și ciorbe pentru că reprezintă o alegere sănătoasă, dar nu face acest lucru în speranța că doar cu ajutorul acestora îți vei regla tranzitul intestinal. Poți mânca oricând ciorbă, dar ține cont de ce ingrediente conține, dacă îți dorești să scapi de câteva kilograme.
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.