Cum ne influențează toamna în bucătărie

Toamna a intrat încet-încet în drepturi, iar asta se vede și în bucătărie. Domină mirosul de legume proaspete, preparate calde și aburinde la cuptor sau murături… 

Bineînțeles că fiecare anotimp aduce cu sine schimbări în regimul alimentar și în bucătărie, dar toamna vine cu o nostalgie dulce și ne duce cu gândul la mâncărurile calde și cinele petrecute în familie. În continuare vom prezenta cum toamna ne influențează în bucătărie.

Sandvișurile pentru cei mici

După începerea școlii intervine și veșnica întrebare: „ce îți pun de mâncare pentru mâine la școală?”. Cel mai probabil răspunsul va fi un „nu știu” rapid și toată inspirația cade pe umerii mamei sau ai tatălui. Este important de știut care sunt cele mai bune și potrivite alimente pentru copii atunci când recurgi la popularul sandviș. 

Nu ezita să folosești ardei capia, brânză de vacă slabă, castraveți, etc. Iar ca desert strecoară în ghiozdan fructe de sezon, precum un măr sau o pară. Dacă dorești ca cel mic să mănânce copios în pauză, pregătește cu o seară înainte șnițele sau tacos cu pui, care pot fi depozitate fără probleme într-o caserolă.

Pregătește mai multe preparate calde

Toamna este un anotimp cu legume și fructe foarte delicioase. De la sfeclă, dovlecel sau conopidă, până la mere, pere sau gutui, toamna este anotimpul în care mâncărurile calde își reintră în rol. Încearcă să-ți surprinzi familia cu preparate care să le reamintească de gustul și farmecul toamnei. Încearcă ardei umpluți, populari în perioada toamnei, plăcintele cu mere sau dovleac, ciorbele de pui, vită sau curcan.

Bineînțeles, nu trebuie să uităm de mâncărurile specifice și consacrate care ne vin imediat în minte de îndată ce simțim aerul umed al toamnei. Aici ne referim la zacuscă, care atât rece, cât și caldă este la fel de gustoasă, și murăturile, garnitura perfectă oricărei fripturi abia scoase din cuptor.

Ce legume și fructe mâncăm toamna?

Tu știi ce legume și fructe sunt potrivite pentru acest sezon? 

La începutul lui septembrie cele mai bune legume și fructe sunt: cartofi dulci, broccoli, sfeclă, struguri și fasole albă. În mijlocul sezonului putem adăuga la varietatea de alimente specifice toamnei dovleacul, varza de bruxelles, conopida, merele, perele sau nucile. Multe dintre acestea sunt bogate în antioxidanți și vitamina C (broccoli, sfeclă sau mere), fibre putem regăsi în cartofi dulci sau fasole. 

De asemenea, nu trebuie să eliminăm din alimentație consumul de carne. Carnea de pui sau de curcan este foarte folosită pe parcursul acestui anotimp. Pe lângă sursa importantă de seleniu și vitamina D, carnea de pasăre este folosită cu precădere în ciorbe, tocănițe sau fripturi.

Toamna bate la ușă, răspunzi?

Toamna este un anotimp simbolic pentru bucătărie, astfel că este primit cu plăcere în case în fiecare an. Aduce cu el preparate delicioase, o varietate de alimente de care să te bucuri în timpul unei zile ploioase și, bineînțeles, voie bună regăsită în sânul familiei.

Ultimele articole

Citește

Ce verdețuri trebuie să încerci primăvara asta

Primăvara este așteptată de oameni din mai multe motive ce țin de temperaturi și vreme, de garderobă, de stare de spirit și mai ales de alimentație. O gamă largă de verdețuri și legume de sezon devin disponibile în această perioadă și pot fi folosite în bucătărie în diverse preparate. Gusturi bogate și sănătate Verdeţurile conţin […]

Citește

Cum trece organismul tău la alimentația de primăvară

Primăvara își face simțită prezența cu pași timizi, deși în mod oficial, calendaristic vorbind este aici. Temperaturile cresc ușor, iar semnele noului anotimp apar cel mai rapid în farfuria ta. Odată cu schimbarea anotimpului, apar și schimbări în alimentația de zi cu zi. Din motive ce țin de noile opțiuni alimentare, de psihologia umană și […]

Citește

Cui îi revine responsabilitatea gătitului în familie

Percepția despre rolurile într-o familie diferă de la individ la individ în funcție de cultură, tradiție, țară și regiune. În general, viziunea asupra familiei și a rolurilor pe care le are fiecare membru este transmisă din generație în generație și se preia modelul standardizat pe care îl ai în familia ta și pe care părinții […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Afla cum gateste un bucatar international