Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Toamna a intrat încet-încet în drepturi, iar asta se vede și în bucătărie. Domină mirosul de legume proaspete, preparate calde și aburinde la cuptor sau murături…
Bineînțeles că fiecare anotimp aduce cu sine schimbări în regimul alimentar și în bucătărie, dar toamna vine cu o nostalgie dulce și ne duce cu gândul la mâncărurile calde și cinele petrecute în familie. În continuare vom prezenta cum toamna ne influențează în bucătărie.
După începerea școlii intervine și veșnica întrebare: „ce îți pun de mâncare pentru mâine la școală?”. Cel mai probabil răspunsul va fi un „nu știu” rapid și toată inspirația cade pe umerii mamei sau ai tatălui. Este important de știut care sunt cele mai bune și potrivite alimente pentru copii atunci când recurgi la popularul sandviș.
Nu ezita să folosești ardei capia, brânză de vacă slabă, castraveți, etc. Iar ca desert strecoară în ghiozdan fructe de sezon, precum un măr sau o pară. Dacă dorești ca cel mic să mănânce copios în pauză, pregătește cu o seară înainte șnițele sau tacos cu pui, care pot fi depozitate fără probleme într-o caserolă.
Toamna este un anotimp cu legume și fructe foarte delicioase. De la sfeclă, dovlecel sau conopidă, până la mere, pere sau gutui, toamna este anotimpul în care mâncărurile calde își reintră în rol. Încearcă să-ți surprinzi familia cu preparate care să le reamintească de gustul și farmecul toamnei. Încearcă ardei umpluți, populari în perioada toamnei, plăcintele cu mere sau dovleac, ciorbele de pui, vită sau curcan.
Bineînțeles, nu trebuie să uităm de mâncărurile specifice și consacrate care ne vin imediat în minte de îndată ce simțim aerul umed al toamnei. Aici ne referim la zacuscă, care atât rece, cât și caldă este la fel de gustoasă, și murăturile, garnitura perfectă oricărei fripturi abia scoase din cuptor.
Tu știi ce legume și fructe sunt potrivite pentru acest sezon?
La începutul lui septembrie cele mai bune legume și fructe sunt: cartofi dulci, broccoli, sfeclă, struguri și fasole albă. În mijlocul sezonului putem adăuga la varietatea de alimente specifice toamnei dovleacul, varza de bruxelles, conopida, merele, perele sau nucile. Multe dintre acestea sunt bogate în antioxidanți și vitamina C (broccoli, sfeclă sau mere), fibre putem regăsi în cartofi dulci sau fasole.
De asemenea, nu trebuie să eliminăm din alimentație consumul de carne. Carnea de pui sau de curcan este foarte folosită pe parcursul acestui anotimp. Pe lângă sursa importantă de seleniu și vitamina D, carnea de pasăre este folosită cu precădere în ciorbe, tocănițe sau fripturi.
Toamna este un anotimp simbolic pentru bucătărie, astfel că este primit cu plăcere în case în fiecare an. Aduce cu el preparate delicioase, o varietate de alimente de care să te bucuri în timpul unei zile ploioase și, bineînțeles, voie bună regăsită în sânul familiei.
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.