Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Fiecare dintre noi are momente când își face o evaluare financiară și ajunge la concluzia că, lunar, o mare parte din buget se duce pe mâncare. Avem multe motive pentru care cheltuim mai mult decât planificăm, dar, la un moment dat, ne întrebăm dacă sumele care nu sunt în plan ajung și la capitolul hrană. Așa să fie?
Se spune că, atunci când cumpărăm alimente tindem să fim mai darnici cu noi. Avem garanția că fiecare produs cumpărat este util. Proba contrarie a acestei afirmații apare după o săptămână – două, atunci când aruncăm legume sau fructe. Așa că suntem darnici și puțin îngrijorați. Cum putem să fim darnici și eficienți? Iată!
Înainte să te gândești la ce ai vrea să cumperi, observă ce ai deja. Verifică dulapurile, dar nu căuta din priviri ce îți lipsește, ci concentrează-te pe ce găsești.
Efect: Probabil că vei găsi paste tocmai bune pentru o viitoare cină, suficient mălai pentru o porție sănătoasă de mămăligă și multe altele. Vei avea idei de gătit și vei „rezolva” câteva dintre viitoarele mese pentru care mergi la cumpărături.
Ce-ar fi dacă știi încă de vineri, duminică sau luni ce vei mânca în fiecare zi din următoarea săptămână și nu trebuie să îți mai faci griji în privința cinelor? Fă un plan culinar care ia în calcul fie mâncare gătită care să ajungă pentru mai multe seri, fie preparate făcute zilnic.
Efect: Știind deja ce vei mânca, ai șanse mai mari să reușești să cumperi doar ce ai nevoie, nu tot ce arată bine pe tarabă sau la raft. Lista te disciplinează și te ajută să te întorci mai puțin încărcat de la cumpărături.
Mersul la cumpărături nu ar trebui să fie haotic, ci organizat. Dacă, în urma planului culinar, ai făcut deja o listă cu cele necesare, atunci ia-o cu tine. Dar, înainte să pleci, nu uita că o ședință de cumpărături eficientă are loc săptămânal sau bilunar, nu zilnic. Apoi, alege să mergi cu burta plină, înainte să se instaleze oboseala.
Efect: Capacitatea ta de concentrare la cumpărături ar trebui să fie maximă, neumbrită de alte nevoi. Astfel, vei lua alegerile corecte, informate și nu te vei grăbi să se termine odată totul, ca să poți să pleci acasă.
Ai luat o cantitate prea mare de alimente? Depozitează o parte din ele la congelator.
Ai congelatorul plin? Folosește o parte din ce ai acolo la viitoarele mâncăruri.
Ai resturi de legume în frigider sau în pungi? Gătește un ghiveci sau o tocană.
Efect: Orice problemă din bucătărie are o soluție, atâta timp cât vrei să o accepți. Resturile ingredientelor pentru mâncare pot fi refolosite. Fructele și legumele aproape stricate pot fi salvate, parțial. Există o mulțime de rețete cu asocieri inedite între ingrediente de care te poți bucura. De asemenea, există și o mulțime de articole despre depozitarea cărnii, legumelor dar și mâncării în congelator. Profită de ele!
O recomandare atât de generală pare, la prima vedere, să nu aibă legătură cu economiile la mâncare, nu? Informația înseamnă putere, mai ales în domeniul finanțelor tale. Alege să te informezi. Află mai multe despre filtrarea apei și alege-o în defavoarea celei minerale. Dacă mergi în altă țară, caută restaurante și meniuri specifice și gândește-te dacă le poți mânca. Află cum se cresc condimentele și pune busuioc, cimbru, rozmarin și multe altele în ghiveci.
Efect: Informația te poate scuti de cheltuieli inutile. Chiar dacă citești lista de ingrediente a unui produs sau alegi să vezi din ce țară provine un fruct, așa vei lua o decizie în cunoștință de cauză și vei pune accent pe calitate, în locul cantității.
De fiecare dată când mergi la cumpărături, nu uita că shopping-ul nu este un „task” în sine, ci ceea ce aduci acasă. Calitatea și cantitatea alimentelor contează în egală măsură, la fel ca și finanțele tale.
Alege să ții cont de aceste sfaturi ca experiment timp de o lună și apoi vei avea un răspuns clar când te vei întreba de unde ți-au rămas bani în plus!
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.