Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Fiecare Crăciun și Revelion înseamnă o provocare nu doar pentru gospodine și bucătari, ci și pentru meseni. Cu fiecare an, parcă, îți dorești mese mai ușoare, mai sănătoase, mai puțin generoase în calorii. Iată cum să gătești responsabil de Sărbători, ca să te poți bucura de mesele momentului fără consecințe.
Metodele de mai jos își propun să îți ofere alternative și să te invețe cum să gătești sănătos de Sărbători, indiferent dacă plănuiești să organizezi o petrecere sau să ții sub control mesele în familie.
Dacă tu gătești pentru Sărbători, atunci tu ai meniul zilelor de vacanță și sărbătoare sub control. Gândește-te la perioada următoare și alege un meniu echilibrat, care îmbină carnea cu legumele, fructele și lichidele.
Mai exact, calculează totul astfel încât mesele unei zile să conțină o supă, o mâncare ce include legume și acea masă festivă, cu preparate tradiționale. ”Ușurează” povara unei mese bogate în carne completând-o cu murături. Nutriționiștii spun că legumele murate au puține calorii și susțin o digestie sănătoasă.
Înainte să organizezi ce vei mânca în următoarea perioadă, alege să faci ordine în frigider și congelator. Dezgheață congelatorul și aruncă mâncărurile ținute prea multe luni la înghețat.
După curățenia din bucătărie, vei observa că poți să exploatezi altfel spațiile de depozitare. Poți stoca mâncăruri pe balcon pentru câteva ore, în ziua în care le servești. Poți chiar să speli vasele în timp ce aștepți să se facă mâncarea și, astfel, vei micșora ”doza” de oboseală de după gătit.
Plănuiește meniul în avans cu 2-3 zile, astfel încât să ai timp să cumperi cele mai potrivite ingrediente, nu înlocuitori achiziționați rapid de la magazinul din colț.
Totuși, nu te apuca să gătești cu prea mult timp înainte să le servești. Există o diferență de gust între mâncarea proaspătă și cea deja păstrată mai mult de o zi în frigider. Știind din timp ce ai de făcut, vei optimiza orele pe care le ai la dispoziție astfel încât să nu te grăbești.
Acordă atenție porțiilor pe care le gătești. Bineînțeles, vei avea invitați care vor dori să servească mâncarea. Însă, poți estima numărul lor și preconiza de câtă mâncare ai nevoie.
Porțiile pe care le servești trebuie, de asemenea, organizate. Dacă ai un număr de invitați pe care îl cunoști, servește-i cu porțiile pe care le-ai pune în farfurie în afara oricărei ocazii. Nu mări porțiile, doar pentru că gătești mâncăruri care ajung rar pe masă. În schimb, optimizează-le cu garnituri sănătoase și ușor de digerat.
Organizează mesele festive astfel încât să fie precedate sau urmate de mese ușoare, cu legume gătite la aburi sau fierte. Totuși, poți merge puțin mai departe, înlocuind mâncărurile cu conținut ridicat de grăsimi cu alternative din pui.
Poți găti drob sau sarmale de pui, piftie sau salată de boeuf. Ai suficiente opțiuni, pentru care trebuie doar să adaptezi ingredientele și puțin din modul de preparare. Puiul este o carne ușoară, săracă în calorii și ușor de digerat.
Mâncarea de Sărbători are un gust unic, pe care probabil că încerci să îl reproduci cât mai bine, în fiecare an. De această dată, poți alege să gătești sănătos și echilibrat, ca să poți controla efectele meselor de Sărbători.
Organizează, gătește și mănâncă inteligent, ca să te bucuri din plin de gust!
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.