Top 5 rețete tradiționale care îți amintesc de copilărie
Cu siguranță îți amintești de momentele frumoase din copilărie când se strângea toată...
Grătarul este activitatea preferată a multora, pe timp de primăvară, vară și toamnă. În zilele însorite, alegem să ”fugim” către o pădure, malul unui lac sau un alt loc amenajat pentru grătar.
Locul în care facem grătarul este cel pe care îl ”împărțim” cu cei care vin după noi și ne bucurăm de felul în care l-au lăsat cei de dinainte. Natura înseamnă mai mult decât curățenie. Mediul înconjurător are nevoie să fie protejat, ca să îl poți găsi și anul următor ”în formă”. Ce poți să faci pentru ca natura din jurul tău să rămână așa cum ai găsit-o?
Iată câteva recomandări pe care le poți pune în aplicare cu ușurință.
Împachetează de acasă cele necesare pentru focul de grătar, astfel încât să nu cauți crengi atunci când ai ajuns la destinație sau, și mai rău, să le rupi.
Poate că ai ajuns într-un loc unde grătarele sunt acceptate, însă locul nu este amenajat. Atunci, tu alegi unde faci focul.
Îți recomandăm un loc care se află cât mai departe de pădure sau tufișuri uscate. Astfel, îți protejezi și propriul grătar de situațiile în care poate apărea un vânt dăunător. Eviți orice fel de accidente și te bucuri de un grătar fără consecințe pentru natură. Sau pentru tine.
Probabil că după ce ai mâncat vrei doar să te odihnești puțin și să pleci acasă. Dar tocmai ai aprins un foc care trebuie stins în totalitate.
Poate părea tentant să folosești apa din lac pentru diverse activități legate de grătar. Însă, în lacuri sunt pești și plante acvatice, care pot fi afectate de oamenii care vin la grătar și le folosesc apa.
Este politicos ca, după grătar, să strângi tot gunoiul produs și să îl iei cu tine. Dacă îl ții în portbagaj, mirosul nu te va deranja până la primul tomberon pe care îl întâlnești.
Cel mai bine îți protejezi familia atunci când te documentezi despre locul de grătar. Dacă vrei să mergi la o destinație nouă, caută păreri și recomandări de locuri de grătar pe internet. Așa poți să eviți anumite situații care nu țin doar de confort.
Cumpără produsele alimentare în cantitățile care știi să se vor mânca. Deși nu ne dorim, mulți dintre noi rămânem cu resturi de grătar în cantități mari. Dacă, totuși, se întâmplă să faci mai multă mâncare decât se consumă, poți refolosi resturile în alte rețete.
Poartă mănuși pe toată durata grătarului, ca să nu te rănești din cauza focului sau tacâmurilor. Verifică de acasă dacă ai toate ustensilele necesare unui grătar și adaugă un set de mănuși lângă ele.
Bucură-te de fripturile proaspete făcute pe grătar, care vin cu acea aromă unică pe care nu o poți reproduce pe aragaz!
Bucură-te de grătar astfel încât să protejezi natura și să le dai o lecție esențială celor mici: trebuie întotdeauna să avem grijă de mediul înconjurător, de copacii, lacurile, animalele și insectele din jurul nostru!
Cu siguranță îți amintești de momentele frumoase din copilărie când se strângea toată...
Dacă vrei să ai preparate diverse la mesele tale zilnice însă îți este...
Bucură-te din plin de venirea primăverii profitând de legumele apărute odată cu ploile...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.