Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Procesul de reciclare se află încă la început în România, fiind unul dintre statele cu cel mai mic grad de reciclare al deșeurilor din Europa. Reciclarea materialelor din plastic, sticlă, hârtie sau metal este cunoscută de toată lumea, dar de reciclarea mâncării ai auzit? Este o modalitate prin care eviți risipa din bucătărie. În timp, îți poți face un obicei constant din reciclarea mâncării și nu numai.
O metodă de a recicla poate fi de fapt un gest de bunătate și o dovadă de spirit civic din partea ta pentru că presupune donarea. Conform unui studiu ONU, mai bine de o treime din mâncare este aruncată la nivel global și este cu adevărat o risipă fiindcă există foarte mulți oameni aflați în nevoie de hrană.
Cercetează puțin și află dacă poți ajuta o familie sau un adăpost cu mâncarea ce îți rămâne și pe care nu o mai consumi a doua zi. Poți face din asta o obișnuință sănătoasă pentru societate și pentru casa ta.
Poate că ai mai auzit de această practică, mai ales în cazul garniturilor, pe care le poți păstra în frigider mai mult timp și le poți servi alături de diferite preparate sau le poți transforma în garnituri noi. De exemplu, cartofii natur la cuptor se pot transforma cu puțin unt și lapte într-un piure delicios.
Dacă ți-am spune că poți face același lucru și cu felurile principale de mâncare? Ne-ai crede? Iată câteva exemple concrete.
Carnea pe care o folosești pentru stock-ul de pui rămâne de obicei într-un bol sau într-o farfurie pe care o pui în frigider pentru 2-3 zile, ca mai apoi să o arunci. Carnea fiartă ce rezultă din prepararea stock-ului de pui este fragedă și aromată de la legumele folosite și o poți folosi pentru a prepara mâncăruri delicioase.
Brioșele cu pui pentru micul dejun sau prânz vor avea un plus de savoare dacă folosești această carne aromată de pui din stock. Oricând ai chef de un mic dejun mai special sau vrei să pregătești un aperitiv inedit și ai niște carne de pui din supa rămasă în frigider, acum știi ce trebuie să faci.
În același fel poți folosi carnea de pui fiartă și pentru a prepara omlete mici la cuptor.
Așa cum poți folosi carnea de pui fiartă, poți utiliza și carnea de pui la cuptor pentru a face brioșe sau omlete cu pui. Rețeta folosită inițial pentru puiul la cuptor va schimba gustul preparatului și practic vei reinventa rețetele de fiecare dată.
Carnea de pe pulpe sau pieptul de pui pote fi folosite într-o tartă Quiche, salată de pui sau chiar o ciulama de pui. În cadrul acestor rețete va trebui să sari peste partea în care gătești carnea și să îl folosești direct pe cel din frigider.
Astfel, în loc să arunci mâncarea, construiești bazele unui nou preparat.
Principalul motiv pentru care oamenii ajung să arunce mâncarea este că fac prea multe cumpărături și gătesc prea mult în raport cu numărul de persoane pe care le are familia. Poți preveni risipa de mâncare calculând cumpărăturile per număr de porții și gătind în cantități optime pentru familia ta, considerând tipul de masă și numărul participanților.
Dacă totuși nu reușești să previi, poți oricând să donezi sau să refolosești mâncarea rămasă pentru a obține preparate noi folosind surse de inspirație pentru rețete și puțină imaginație.
Mult succes!
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.