Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Adevărul este că fiecare masă își are rolul ei și toate sunt la fel de importante.
Sarcinile pe care le avem de-a lungul zilei ne consumă energia, iar lipsa unui meniu zilnic bine stabilit poate duce la grave probleme de sănătate.
Afecțiunile nu sunt simțite imediat, însă în timp, fiecare masă sărită poate afecta corpul pe termen lung.
Adesea, cei care mănâncă un mic dejun copios renunță la masa de prânz sau o amână.
Această greșeală poate duce inițial la oboseală și lipsă de concentrare din cauza absenței nutrienților. Stările se pot transforma în irascibilitate, anxietate sau chiar atacuri de panică.
În timp, lipsa prânzului poate duce la boli cardiovasculare, diabet și carență de vitamine și minerale.
În unele cazuri, un salt peste masa de prânz duce chiar la obezitate, din cauză că mesele nu sunt calculate din punct de vedere nutritiv, iar după o perioadă îndelungată fără mâncare, persoane sunt tentate să consume alimente mult prea grase și prea multe dulciuri.
Așa cum îți planifici ora la care te trezești, când începi munca și când participi la diverse evenimente pe parcursul zilei, la fel trebuie să îți planifici și mesele.
Nu amâna masa de prânz mai târziu de 14:30. Poți lăsa aproximativ 6 ore între micul dejun și prânz, însă asigură-te că ai parte de o gustare la jumătatea timpului dintre cele două mese.
Dacă te înfometezi, singurul lucru pe care îl vei pierde este sănătatea, în niciun caz kilogramele în plus.
Masa de prânz este adesea cea mai bogată, de aceea ea trebuie planificată cu atenție. Nu este nevoie să consumi mult, ci trebuie să alegi alimente care se completează și oferă corpului nutrienții necesari pentru a face față provocărilor zilnice.
Asigură-te că prânzul tău are în componență proteine, legume, leguminoase și cereale. Dacă nu le poți integra pe toate într-o singură masă, include-le la următoarea.
Printre alimentele care au un conținut redus de grăsime, dar sunt bogate în proteine, se numără carnea de pui sau de pește. Ele sunt perfecte alături de legumele preferate.
Ciorba de pui este mereu o alegere bună pentru prânz.
În cazul în care ai un program încărcat, iar adesea îți este greu să prepari și să transporți prânzul cu tine, alege mâncăruri care se prepară repede și nu au prea mult sos.
Șnițelele pufoase de pui te pot salva atunci când vine ora prânzului. Prepară-le acasă și ia-le cu tine. Se păstrează foarte bine, iar alături de o salată și pâine cu cereale reprezintă un prânz bun.
Atunci când iei masa, asigură-te că poți să ai 20 de minute de liniște pentru a te bucura de preparatele alese.
Nu te uita la telefon, calculator sau televizor. Dedică timpul necesar doar pentru a mânca în liniște. Dacă ești distras, riști să mănânci mai mult sau mai puțin decât ai nevoie.
Planifică-ți toate mesele pentru a-ți asigura un meniu complet.
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.