Cover LaProvincia Blog 2

Delicii cu pui pentru micul dejun

Micul dejun este cea mai importantă masă din zi pentru că te alimentează cu energia necesară pentru a începe ziua în forță. De altfel, se spune că prima masă din zi este cea mai copioasă și mai sățioasă masă pe care trebuie să o ai.

A lua sau a nu lua micul dejun?

Răspunsul este evident „DA”, pentru că în funcție de micul dejun depinde toată activitatea ta până la ora prânzului și tot programul alimentar din ziua respectivă.

La nivel de teorie totul sună bine, dar în realitate se întâmplă de foarte multe ori să sari peste micul dejun sau să mănânci puțin și pe apucate. Acest lucru se întâmplă din lipsă de timp de cele mai multe ori, așa că îți propunem câteva soluții și rețete care să te ajute să îți eficientizezi timpul dimineața astfel încât să te bucuri de micul dejun.

Ora la care este indicat să iei micul dejun

Cel mai indicat interval orar pentru pentru servirea micului dejun este 7:00 – 9:00 în condițiile în care ai un program fix și care se concretizează cu o cină la ora 18:00 cel târziu. 

În alte condiții, micul dejun se servește la 40-60 de minute după ce te-ai trezit și este un interval de timp natural fiindcă atunci îți va indica stomacul tău că este vremea pentru masă.

01 LaProvincia Blog 2

Ce preparate să mănânci la micul dejun

Este adevărat că micul dejun este cea mai bogată masă din zi, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să combini 10 feluri de preparate și să consumi în cantități mari deoarece acest lucru îți suprasolicită stomacul, iar în timp poate duce la acumularea în greutate.

Așadar, la micul dejun poți consuma orice atât timp cât nu combini mai mult de 2-3 tipuri de preparate și nu exagerezi din punct de vedere cantitativ. Este indicat să optezi pentru un fel principal și unul complementar. De exemplu, dacă servești o porție de clătite umplute cu piept de pui poți completa cu o porție de iaurt natural cu nuci și o ceașcă de cafea.

02 LaProvincia Blog 2

Mic dejun cu pui complet și sățios

Pentru că la micul dejun este bine să te rezumi la unul sau două preparate principale, poți opta pentru preparate care să cuprindă cât mai multe substanțe nutritive.

Preparatele cu pui sunt o alegere bună pentru un mic dejun copios și sățios care include în primul rând proteine. Omletă cu piept de pui sau un sandviș cu șnițel de pui și sos Gorgonzola este un start perfect și merge de minune cu un iaurt natural.

Un mic dejun rapid se prepară de seara

În ceea ce privește lipsa de timp cu care ne confruntăm cu toții dimineața există soluții. Prepară seara micul dejun în limitele în care acest lucru este posibil. Fie gătești complet ceva ce poate fi consumat rece, fie prepari ceva parțial, iar dimineața doar pui tigaia pe foc. 

De exemplu, pentru o omletă cu pui poți găti pieptul de pui cu o seară înainte, poți bate ouăle și turna peste puiul răcit, iar dimineața trebuie doar să torni amestecul din frigider în tigaie.

Dacă îți propui să nu mai sari peste micul dejun și să îți reglezi programul alimentar, vei reuși acest lucru. Spor la gătit!

Ultimele articole

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Citește

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui

Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora
Citește

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora

Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România
Citește

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România

România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...

De prin lume adunate
și pe masă așezate - retete pui

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui de tara.

Inspirație de zi cu zi

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele
LaProvincia într-un minut

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase