Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Micul dejun este cea mai importantă masă din zi pentru că te alimentează cu energia necesară pentru a începe ziua în forță. De altfel, se spune că prima masă din zi este cea mai copioasă și mai sățioasă masă pe care trebuie să o ai.
Răspunsul este evident „DA”, pentru că în funcție de micul dejun depinde toată activitatea ta până la ora prânzului și tot programul alimentar din ziua respectivă.
La nivel de teorie totul sună bine, dar în realitate se întâmplă de foarte multe ori să sari peste micul dejun sau să mănânci puțin și pe apucate. Acest lucru se întâmplă din lipsă de timp de cele mai multe ori, așa că îți propunem câteva soluții și rețete care să te ajute să îți eficientizezi timpul dimineața astfel încât să te bucuri de micul dejun.
Cel mai indicat interval orar pentru pentru servirea micului dejun este 7:00 – 9:00 în condițiile în care ai un program fix și care se concretizează cu o cină la ora 18:00 cel târziu.
În alte condiții, micul dejun se servește la 40-60 de minute după ce te-ai trezit și este un interval de timp natural fiindcă atunci îți va indica stomacul tău că este vremea pentru masă.
Este adevărat că micul dejun este cea mai bogată masă din zi, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să combini 10 feluri de preparate și să consumi în cantități mari deoarece acest lucru îți suprasolicită stomacul, iar în timp poate duce la acumularea în greutate.
Așadar, la micul dejun poți consuma orice atât timp cât nu combini mai mult de 2-3 tipuri de preparate și nu exagerezi din punct de vedere cantitativ. Este indicat să optezi pentru un fel principal și unul complementar. De exemplu, dacă servești o porție de clătite umplute cu piept de pui poți completa cu o porție de iaurt natural cu nuci și o ceașcă de cafea.
Pentru că la micul dejun este bine să te rezumi la unul sau două preparate principale, poți opta pentru preparate care să cuprindă cât mai multe substanțe nutritive.
Preparatele cu pui sunt o alegere bună pentru un mic dejun copios și sățios care include în primul rând proteine. Omletă cu piept de pui sau un sandviș cu șnițel de pui și sos Gorgonzola este un start perfect și merge de minune cu un iaurt natural.
În ceea ce privește lipsa de timp cu care ne confruntăm cu toții dimineața există soluții. Prepară seara micul dejun în limitele în care acest lucru este posibil. Fie gătești complet ceva ce poate fi consumat rece, fie prepari ceva parțial, iar dimineața doar pui tigaia pe foc.
De exemplu, pentru o omletă cu pui poți găti pieptul de pui cu o seară înainte, poți bate ouăle și turna peste puiul răcit, iar dimineața trebuie doar să torni amestecul din frigider în tigaie.
Dacă îți propui să nu mai sari peste micul dejun și să îți reglezi programul alimentar, vei reuși acest lucru. Spor la gătit!
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.