Preview72

Este bună grăsimea din alimente sau nu?

Acum câțiva ani circula informația conform căreia nu este indicat să consumăm grasimi, sub nicio formă. Peste tot se auzea că tot ce e gras, e nociv. Aproape că ne apucam să curățăm fiecare bucată de carne de piele și de grăsime ca să respectăm un regim alimentar sănătos. Produsele lactate cu un procent cât mai mic de grăsimi erau apreciate și fugeam de cele care aveau peste 3% ca de spălatul vaselor. 

Acum e altă poveste. Laptele gras e bun, avocado – deși are grăsimi este recomandat, iar tot ce e degresat trebuie să rămână pe rafturile magazinelor, nu să ajungă la noi în frigider. Brusc parcă este absolut necesar să consumăm grăsimi.

1 1 730x390

Cu bune, cu rele

Grăsimile rele se găsesc în produsele de patiserie şi cofetărie din comerţ, în alimente prăjite, margarină și tot ce este făcut în ulei și pus pe piață în ambalaj, cum ar fi chips-urile.

Mai departe avem carnea extrem de grasă, untura, orice grăsime de origine animală în general. Daaaarrrr… acestea sunt bune, atâta timp cât sunt consumate cu moderație. Dacă îți este poftă de o bucată de carne mai grasă, o putem consuma fără griji (dacă nu a interzis medicul acest lucru). Singura regulă este – porții mici.

La fel ca untul, laptele, smântâna și alte produse lactate grase, grăsimea provenită de la animale vine la pachet cu vitamine și minerale. Așa că poate să ne facă bine, dar cum ziceam, le putem consuma fără să facem excese.

Grăsimile bune au acizi grași nesaturați și ajută la asimilarea vitaminelor în organism. Le găsim în nuci, semințe și uleiuri vegetale și merg de minune cu o bucată de carne de pui pentru că acesta nu conține grăsimi.

2 1 730x390

Carnea de pui și colesterolul

Puiul este o sursă bună de proteine, vitamine şi minerale necesare pentru buna funcționare a corpului. Are proprietatea de a ține colesterolul și tensiunea arterială sub control.

Adesea este recomandat în diete și regimuri alimentare datorită conținutului redus de grăsimi. 

În carnea roșie (vită, miel, porc) există o cantitate mult mai mare de grăsimi saturate decât în cea de pui, în pește sau legume.

Carnea de pui este recomandată persoanelor care au un risc de colesterol mare sau boli cardio-vasculare. 

Pe lângă carnea de pui, se recomandă consumul de nuci, ovăz, legume crude, cireșe, sfeclă roșie, struguri. Aceste alimente țin colesterolul sub control și se pot consuma fără griji.

Combină carnea de pui cu legume proaspete pentru a obține o masă ușoară și sănătoasă. Dacă îți dorești o bucată de carne fără urmă de grăsimi, alege pieptul de pui și îndepărtează pielea acestuia.

Mai departe… nu uita să faci mișcare și menține o dietă cât mai diversificată.

Ultimele articole

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Citește

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui

Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora
Citește

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora

Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România
Citește

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România

România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...

De prin lume adunate
și pe masă așezate - retete pui

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui de tara.

Inspirație de zi cu zi

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele
LaProvincia într-un minut

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase