Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Puiul întreg pare să fie alegerea ideală pentru o seară în care îţi doreşti un meniu uşor de peparat, depozitat şi asortat – cu salate, garnituri, rodii sau orice alte fructe îţi doreşti. Dar ce faci cu puiul atunci când ai mâncat deja din el şi rămâne aproape întreg? Ce se alege de puiul făcut pe sticlă, pe rotisor sau, pur şi simplu, la cuptor, a doua zi?
Îţi dăm noi idei.
Pare simplu să alegi un pui întreg, să îl ţii la frigider pentru câteva ore, apoi să îl găteşti, fără să fie nevoie să stai lângă cuptor. Însă, atunci când te uiţi la acea tavă parţial consumată, parcă devine o risipă să îl arunci. Însă, meniul nu trebuie să se oprească aici. Iată ce poate să devină un pui întreg, care (încă) îţi oferă atâtea posibilităţi.
Analizează puiul rămas după cină şi taie resturile în bucăţi. Tot ce poate rămâne întreg, va rămâne. Pulpele superioare, ciocănelele, aripile, spatele, pieptul pot fi bucăţi de sine stătătoare. Carnea care pare „victima colaterală” a bucăţilor rupte de pui se poate transforma în fâşii.
Puiul deja gătit, dar tăiat în bucăţi, are nevoie de câteva minute ca să atragă din aroma sosului şi să devină o cină gustoasă pentru următoarea zi. Puiul deja gătit poate sta în frigider până la trei zile.
Orice bucătar care primeşte un pui întreg îl va prepara fie pe sticlă, fie la rotisor. Oricât de tentant pare puiul întreg, el nu lasă foarte multe posibilităţi. Poţi alege să tai puiul încă de dinainte să îl găteşti. Astfel, vei pregăti la cuptor doar cantitatea de care ai nevoie în acea seară. Restul poate fi depozitat în congelator.
Carnea tăiată în bucăţi poate deveni o mâncare delicioasă la cuptor, poate fi prăjită sau devine chiar o delicioasă supă preparată rapid. Bucăţile de pui şi potenţialele garnituri pe care le ai deja în frigider sunt, uneori, mai inspiraţionale decât ideea de a improviza după ce ai preparat puiul la rotisor.
Pieptul de pui care deja nu mai are acel strat protector de piele devine dificil de preparat din nou. Ai două variante:
Prânzul nu trebuie să fie acel meniu clasic, de tipul felul 1 – felul 2 de mâncare şi desert. Poţi duce imaginaţia mai departe dacă încălzeşti bucăţi din puiul rămas pentru prânzul de a doua zi. Ai o mulţime de posibilităţi prin care îl poţi prepara.
Problema puiului întreg este că devine dificil de manevrat, pe măsură ce bucăţile devin mai mici şi mai neatrăgătoare. Dacă ai consumat deja aripile, pulpele şi pieptul, rămâi cu fâşii inestetice.
Dar mâine este o nouă zi. Ce-ar fi să le transformi într-un sandviş sănătos, pe care să îl consumi la serviciu sau chiar la plimbare?
Un pui întreg nu înseamnă doar un meniu şi, apoi, material de aruncat. Recuperând şi preparând în continuare resturile de pui, contribui la acele statistici care spun că nu se mai aruncă atât de multă mâncare în stare bună. În plus, te bucuri de gustul pe care îl aşteptai atunci când puiul era în curs de pregătire. Iar imaginaţia ta are un nou subiect de concentrare.
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.