114. Motive Pentru Carnea De Pui Este Atat De Populara In Intreaga Lume 1

Motive pentru care carnea de pui este atât de populară în întreaga lume

Carnea de pui este un aliment omniprezent în bucătăriile din întreaga lume și ocupă un loc important în cultura și tradițiile multor societăți. Popularitatea sa se datorează unei combinații de motive variate, incluzând aspectele nutriționale, versatilitatea culinară, prețul accesibil și preferințele culturale. 

Știai că se presupune că primele găini au fost domesticite în India, în urmă cu 5.000 de ani? Ei bine, în prezent, această pasăre se mândrește cu peste 13 miliarde de exemplare pe întreaga planetă. Dacă vrei să afli mai multe, atunci te invităm să descarci e-book-ul nostru gratuit, Istoria puilor și rolul lor în nutriție.

În acest articol, vom explora motivele pentru care carnea de pui este atât de iubită și răspândită la nivel global.

Carnea de pui – un fenomen global

Carnea de pasăre, în special puiul, este cea mai consumată carne din Statele Unite. Aproximativ 16% din producția americană de pui este exportată în alte țări. Puiul este ingredientul principal într-o varietate de mâncăruri emblematice din culturi diferite, cum ar fi supa de pui, pollo alla cacciatora, coq au vin, coxinha, puiul generalului Tso, yakitori, puiul kati kati și adobo.

Mexicul este una dintre țările care are o pasiune deosebită pentru pui, iar multe preparate mexicane folosesc această carne în mod creativ. De la tacos cu pui și caldo de pollo până la pui la grătar pregătit peste cărbune Mesquite, mâncărurile mexicane oferă o gamă variată de opțiuni delicioase. El Pollo Norteño este un loc în care poți savura multe dintre aceste delicatese.

114. Motive Pentru Carnea De Pui Este Atat De Populara In Intreaga Lume 2 730x484

Alte țări în care carnea de pui este vedetă

Puiul este un ingredient îndrăgit și versatil, savurat în întreaga lume. Diferite țări au propriile preferințe pentru consumul de pui, dar iată câteva notabile:

  • Australia: Puiul este cea mai preferată carne din Australia, depășind toate celelalte tipuri de carne în vânzări și consum zilnic. Australienii sunt cunoscuți ca fiind unii dintre cei mai mari mâncători de carne la nivel global, consumând aproximativ 205 de kilograme de pui de persoană în fiecare an.
  • Statele Unite ale Americii: Americanii sunt consumatori pasionați de carne, un om obișnuit consumând aproximativ 201 de kilograme de carne anual. Păsările de curte, în special carnea de pui, sunt foarte căutate, cu aproximativ 8 miliarde de pui consumați în SUA în fiecare an.
  • Argentina: Renumită pentru carnea de vită, Argentina și-a dezvoltat, de asemenea, o pasiune pentru pui. Popularitatea puiului a crescut constant, în timp ce consumul de carne roșie a scăzut treptat.
  • Israel: În Israel, puiul este un aliment de bază în aproximativ 80% din dieta zilnică a populației, reprezentând mai mult de trei sferturi din toată carnea consumată. Originile consumului de pui datează din vechiul oraș abandonat Maresha.
  • Regatul Unit: Puiul este în fruntea listei de cumpărături în Marea Britanie, reprezentând jumătate din consumul de carne al țării.

În general, atracția larg răspândită a puiului poate fi atribuită adaptabilității sale și a nenumăratelor moduri în care poate fi preparat și savurat în diferite tradiții culinare din întreaga lume. Fie că este la grătar, copt sau prăjit, puiul rămâne preferatul oamenilor din toate categoriile sociale.

Carnea de pui – un aliment plin de nutrienți

Unul dintre principalele motive pentru popularitatea cărnii de pui este profilul său nutritiv. Puiul este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, esențiale pentru dezvoltarea și menținerea sănătății musculare. De asemenea, conține o cantitate semnificativă de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi fierul, zincul, vitamina B6 și B12. Aceste substanțe nutritive contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar, a metabolismului și a sistemului nervos.

O altă caracteristică a cărnii de pui este conținutul relativ scăzut de grăsimi saturate în comparație cu alte tipuri de carne, cum ar fi cea de vită sau de porc. Acest aspect face ca puiul să fie preferat de cei care doresc să își mențină o dietă echilibrată. 

Îți reamintim că avem un întreg articol despre beneficiile cărnii de pui pentru sănătatea ta. Te invităm cu drag să-l citești dacă nu ai făcut-o deja. 

114. Motive Pentru Carnea De Pui Este Atat De Populara In Intreaga Lume 3 730x484

Carnea de pui este cel mai versatil ingredient din bucătărie

Carnea de pui este renumită pentru versatilitatea sa în bucătărie. Se poate găti într-o varietate de moduri, inclusiv prăjit, copt, fiert, la grătar, înăbușit sau în tocănițe. Textura sa delicată și capacitatea de a prelua aromele diferitelor condimente și sosuri fac ca puiul să fie un ingredient preferat într-o gamă largă de preparate culinare. Astfel, se poate adapta ușor gusturilor și preferințelor locale, contribuind la popularitatea sa globală.

De asemenea, poate fi combinat și asezonat cu o grămadă de ingrediente și garnituri, unele cunoscute de către tot poporul, și altele care ți se vor părea inedite, dar care sunt cu adevărat gustoase. Dacă te-am făcut curios și adori să experimentezi noi preparate, dă un ochi peste lista noastră de rețete cu pui

Carnea de pui are un preț accesibil

Carnea de pui este accesibilă și se găsește în aproape toate piețele și supermarketurile din întreaga lume. Acest lucru se datorează, în mare parte, capacității păsărilor de a se adapta la diverse medii climatice și necesităților de creștere relativ scăzute. În comparație cu alte tipuri de carne, producția de pui este mai eficientă din punct de vedere al resurselor, ceea ce face ca produsele din carne de pui să fie mai ieftine și mai accesibile pentru majoritatea consumatorilor.

Apropo, știai că, în acord cu Statista.com, în 2023 au fost produse deja aproximativ 103.000 tone de carne de pui, depășind producția din 2022 în doar jumătate de an?

Legătura dintre preferințele culturale/religioase și carnea de pui

În multe culturi, carnea de pui are o semnificație specială și este parte integrantă a tradițiilor gastronomice. În țări precum Statele Unite, China, India, Brazilia și multe altele, preparatele pe bază de carne de pui au fost transmise din generație în generație și au devenit simboluri ale identității culturale.

De asemenea, în cadrul religiilor precum creștinismul și islamul, carnea de pui este permisă pentru consum în timpul anumitor ritualuri și sărbători. Aceste preferințe culturale și religioase au contribuit semnificativ la popularitatea cărnii de pui în diferite regiuni ale lumii.

114. Motive Pentru Carnea De Pui Este Atat De Populara In Intreaga Lume 4 730x484

Carnea de pui este mai benefică și mai sustenabilă

Oamenii devin din ce în ce mai conștienți de impactul alimentației asupra sănătății și a mediului înconjurător. În multe cazuri, carnea de pui este percepută ca o alternativă benefică față de alte tipuri de carne, datorită conținutului său scăzut de grăsimi saturate.

Despre carnea de pui LaProvincia

Activitatea noastră se concentrează pe principiile sustenabilității. Ne asigurăm că oferim o mâncare delicioasă și echilibrată încă de la nașterea puilor în ferma noastră. Prin abordarea strategică axată pe sustenabilitate, ne asigurăm că dezvoltarea și hrănirea puilor sunt prioritare.

Fiecare produs LaProvincia pe care îl achiziționezi din magazin rezultă dintr-o muncă atentă de creștere și hrănire a fiecărui pui din ferma noastră. Grupul Carmistin, proprietarul LaProvincia, este un lider în industria agroalimentară din România, datorită atenției acordate fiecărui pas în activitatea noastră.

Controlăm întreg procesul de producție, iar puii cresc în ferme moderne și bine întreținute, asigurând produse sigure pentru consumatori. Producția propriu-zisă a hranei pentru pui provine din agricultura noastră responsabilă, în special din porumbul românesc.

Concluzie despre popularitatea cărnii de pui

Carnea de pui rămâne una dintre cele mai populare surse de proteine și reprezintă o componentă esențială a alimentației noastre în întreaga lume. În contextul în care consumatorii devin din ce în ce mai interesați de sănătate și mediu, carnea de pui continuă să rămână o opțiune preferată pentru mulți, oferind o alternativă benefică și etică în ceea ce privește sursele de proteine animale. Cu toate acestea, este important să fii conștient și responsabil în ceea ce privește sursa și producția cărnii de pui, pentru a susține practici durabile și respectuoase cu mediul și cu bunăstarea animalelor.

Ultimele articole

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Citește

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui

Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora
Citește

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora

Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România
Citește

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România

România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...

De prin lume adunate
și pe masă așezate - retete pui

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui de tara.

Inspirație de zi cu zi

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele
LaProvincia într-un minut

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase