Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Viitoarele mămici au un sistem imunitar mai scăzut decât înainte de sarcină și sunt supuse unei presiuni mai mari. Așa că, în mod natural, încep să pună la îndoială alimentele pe care le pot consuma și încep să se întrebe cât mai este valabil din ce știau până atunci. Astăzi răspundem la o întrebare des întâlnită despre un aliment greu de evitat, timp de 9 luni. Poți mânca pui în timpul sarcinii?
Meniul unei femei gravide diferă, parțial, de cel consumat înainte de sarcină. Deși puține alimente dispar în totalitate din ”ofertă”, multe pot fi mâncare în continuare, sub anumite forme și cu precauțiile necesare.
Carnea albă de pui reprezintă un aliment consumat des, cu multe beneficii pentru sănătatea ta. Este bogat în proteine, vitamine din grupul B, potasiu, zinc și magneziu. Vitamina B12 din carnea de pui, în mod special, este esențială pentru dezvoltarea neurologică a fătului. Chiar dacă este de curte sau cumpărat, puiul vine cu avantaje greu de egalat, mai ales de alte cărnuri.
Specialiștii americani în nutriție au declarat că riscurile care pot apărea odată cu consumul cărnii țin de bacteriile care se formează atunci când puiul nu este gătit sau depozitat corespunzător și este contaminat.
De asemenea, intoxicația alimentară este riscantă pentru femeile gravide, tocmai pentru că organismul lor este supus unei activități intense. Cel mai des, aceasta apare atunci când carnea de pui nu a atins o temperatură internă optimă pentru consum: 74 grade Celsius.
Puiul pe care îl păstrezi în frigider poate fi reîncălzit. Ca să te bucuri de un meniu sănătos, asigură-te că mâncarea a ajuns la o temperatură de cel puțin 60 de grade Celsius și a fost gătită cel mult în ziua precedentă.
Ca să eviți principalele riscuri legate de consumul de carne de pui, elimină din meniu următoarele alimente:
Poți consuma mâncăruri pe bază de pui de la localurile ce oferă servicii de livrare la domiciliu, atâta timp cât acestea încă sunt calde.
Carnea de pui este sigură pentru consum în timpul sarcinii. Însă, trebuie să urmezi anumite reguli ca să te ferești de bacterii. Carnea trebuie gătită ”bine”, chiar dacă o prepari acasă ori o servești la restaurant. Pigmentul rozaliu, la fel ca și lichidul natural trebuie să dispară în totalitate. Unii specialiști recomandă chiar să nu consumi deloc carne comandată la restaurant.
Cele mai sigure metode de pregătire a cărnii sunt fierberea și coacerea, în detrimentul prăjirii și a preparării pe grătar. Alege să consumi carne de pui responsabil în timpul sarcinii, ca să te poți bucura de gustul ei, fără să îți faci griji legate de ce mănânci!
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.