Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Vine sezonul timpului petrecut în aer liber și, bineînțeles, al grătarelor. Mulți dintre noi abia așteaptă acele zile călduroase de primăvară și vară, ca să se bucure de un picnic pregătit pe grătar și de o salată proaspătă și sănătoasă.
Bucățile de carne abia luate de pe grătar au un miros îmbietor. Gustul pe care îl așteaptă cei din jurul grătarului este unul delicios, plin de arome. Pieptul de pui, însă, pare să aibă același gust fad de fiecare dată. Iar acele pulpe dezosate puteau fi măcar la fel de gustoase ca atunci când le faci acasă, pe plită…
De multe ori, se întâmplă ca puiul pe care îl pregătești pe grătar să nu se ridice la nivelul așteptărilor, deși carnea a fost ținută la macerat sau provine de unde o cumperi de obicei. Ce poți face pentru ca grătarul să te bucure prin gust și aspect? Iată câteva recomandări.
Carnea scoasă din congelator sau cumpărată cu o zi înainte poate fi ținută la marinat peste noapte. Însă, pentru că grătarul îi conferă cărnii un iz unic, doar anumite rețete de marinade se potrivesc pregătirii pentru grătar. Alege o rețetă cu arome intense, precum cea de marinadă pentru pui la grătar.
Pieptul de pui în bucăți inegale se va găti neuniform. Altfel spus, poți sfârși cu o bucată de carne care arată apetisant dar incomplet făcută și ”în sânge”, în zonele unde stratul de carne este mai gros. Înfășoară bucata de carne într-o hârtie și bate ușor carnea până când ajunge la straturi egale. Nu uita că ai nevoie doar de câteva mișcări, nu să subțiezi stratul de carne.
Chiar și pieptul de pui sau pulpele dezosate pot avea mici bucăți de oase uitate. Analizează fiecare bucată de carne și elimină acele bucățele de oase, care încetinesc procesul de pregătire a cărnii și pot fi dificil de văzut și eliminat, atunci când carnea este pregătită.
Dacă adori combinația de gust dintre carne și sosul barbeque, este posibil să te întâlnești cu o problemă comună: puiul se va arde foarte repede. De ce? Sosul barbeque are un conținut mare de zahăr, care arde repede. Majoritatea amatorilor de sos îl pun direct peste puiul de pe grătar, apoi sfârșesc cu o carne arsă și aproape crudă în mijloc. Ca o soluție, poți completa cu sosul în ultimul minut pe care puiul îl petrece pe grătar. Unge carnea ușor cu o pensulă și cronometrează timpul rămas.
Chiar dacă pare ușor de pregătit și manevrat, carnea de pui nu este la fel în toate formele ei. Pieptul de pui cu oase se pregătește în circa 20 de minute, în timp ce pulpele dezosate durează mai puțin cu 5-10 minute. Adaugă încă 8-10 minute în plus peste timpul standard dacă ai ciocănele de pui cu os. Pregătește preparatele pe categorii, ca să te poți bucura de toate tipurile de carne de pui.
Orice bucătar cu experiență are nevoie de mult mai multe ustensile pentru gătit, atunci când face un grătar. După ce ai stabilit ce și cum vei mânca, tacâmurile și vesela necesare pentru toată lumea și alte detalii, asigură-te că ai toate instrumentele de care ai nevoie. Dacă vrei să te simți ca acasă, te poți echipa și cu un șorț de bucătărie. Să ne bucurăm de gust!
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.