Recomandări pentru un grătar delicios cu pui

Vine sezonul timpului petrecut în aer liber și, bineînțeles, al grătarelor. Mulți dintre noi abia așteaptă acele zile călduroase de primăvară și vară, ca să se bucure de un picnic pregătit pe grătar și de o salată proaspătă și sănătoasă.

Bucățile de carne abia luate de pe grătar au un miros îmbietor. Gustul pe care îl așteaptă cei din jurul grătarului este unul delicios, plin de arome. Pieptul de pui, însă, pare să aibă același gust fad de fiecare dată. Iar acele pulpe dezosate puteau fi măcar la fel de gustoase ca atunci când le faci acasă, pe plită…

De multe ori, se întâmplă ca puiul pe care îl pregătești pe grătar să nu se ridice la nivelul așteptărilor, deși carnea a fost ținută la macerat sau provine de unde o cumperi de obicei. Ce poți face pentru ca grătarul să te bucure prin gust și aspect? Iată câteva recomandări.

Pornește de la marinadă

Carnea scoasă din congelator sau cumpărată cu o zi înainte poate fi ținută la marinat peste noapte. Însă, pentru că grătarul îi conferă cărnii un iz unic, doar anumite rețete de marinade se potrivesc pregătirii pentru grătar. Alege o rețetă cu arome intense, precum cea de marinadă pentru pui la grătar.

Nivelează carnea

Pieptul de pui în bucăți inegale se va găti neuniform. Altfel spus, poți sfârși cu o bucată de carne care arată apetisant dar incomplet făcută și ”în sânge”, în zonele unde stratul de carne este mai gros. Înfășoară bucata de carne într-o hârtie și bate ușor carnea până când ajunge la straturi egale. Nu uita că ai nevoie doar de câteva mișcări, nu să subțiezi stratul de carne.

Elimină bucățile de oase

Chiar și pieptul de pui sau pulpele dezosate pot avea mici bucăți de oase uitate. Analizează fiecare bucată de carne și elimină acele bucățele de oase, care încetinesc procesul de pregătire a cărnii și pot fi dificil de văzut și eliminat, atunci când carnea este pregătită.

Lasă sosul pentru final

Dacă adori combinația de gust dintre carne și sosul barbeque, este posibil să te întâlnești cu o problemă comună: puiul se va arde foarte repede. De ce? Sosul barbeque are un conținut mare de zahăr, care arde repede. Majoritatea amatorilor de sos îl pun direct peste puiul de pe grătar, apoi sfârșesc cu o carne arsă și aproape crudă în mijloc. Ca o soluție, poți completa cu sosul în ultimul minut pe care puiul îl petrece pe grătar. Unge carnea ușor cu o pensulă și cronometrează timpul rămas.

Nu trata la fel toate tipurile de carne de pui

Chiar dacă pare ușor de pregătit și manevrat, carnea de pui nu este la fel în toate formele ei. Pieptul de pui cu oase se pregătește în circa 20 de minute, în timp ce pulpele dezosate durează mai puțin cu 5-10 minute. Adaugă încă 8-10 minute în plus peste timpul standard dacă ai ciocănele de pui cu os. Pregătește preparatele pe categorii, ca să te poți bucura de toate tipurile de carne de pui.

Pregătește-te de grătar!

Orice bucătar cu experiență are nevoie de mult mai multe ustensile pentru gătit, atunci când face un grătar. După ce ai stabilit ce și cum vei mânca, tacâmurile și vesela necesare pentru toată lumea și alte detalii, asigură-te că ai toate instrumentele de care ai nevoie. Dacă vrei să te simți ca acasă, te poți echipa și cu un șorț de bucătărie. Să ne bucurăm de gust!

 

Ultimele articole

Citește

Cum organizezi cu succes o masă în aer liber

Sezonul cald vine cu noi posibilități și cu ocazii perfecte de făcut amintiri. Mesele luate în aer liber alături de familie, în confortul propriei tale terase de acasă sau în grădină sunt momente speciale încărcate cu gust și bucurie. Un prânz luat în aer liber, în tihnă și în adiere de vânt te încarcă cu […]

Citește

Cei mai iuți ardei din lume și câteva preparate pentru curajoși

Înainte de toate, e bine să știi că iuțimea ardeilor se măsoară în unități Scoville, după scara Scoville – inventată de un farmacist pe nume Wilbur Scoville în 1912. Folosind scara Scoville, se stabilește cât de iute este un ardei în funcție de concentrația de capsaicină pe care o are în componență. Scara Scoville începe […]

Citește

Plating de casă sau cum să aranjezi mâncarea în farfurie

Fie că organizezi o mică adunare la tine acasă și servești mâncare sau prepari cina doar pentru tine, aranjarea preparatelor în farfurie face parte din experiența culinară. Gustul este important, bineînțeles, dar la fel de important este și aspectul pentru că orice bunătate trece mai întâi prin filtrul vizual, iar când un fel de mâncare […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli