Recomandări pentru un grătar delicios cu pui

Vine sezonul timpului petrecut în aer liber și, bineînțeles, al grătarelor. Mulți dintre noi abia așteaptă acele zile călduroase de primăvară și vară, ca să se bucure de un picnic pregătit pe grătar și de o salată proaspătă și sănătoasă.

Bucățile de carne abia luate de pe grătar au un miros îmbietor. Gustul pe care îl așteaptă cei din jurul grătarului este unul delicios, plin de arome. Pieptul de pui, însă, pare să aibă același gust fad de fiecare dată. Iar acele pulpe dezosate puteau fi măcar la fel de gustoase ca atunci când le faci acasă, pe plită…

De multe ori, se întâmplă ca puiul pe care îl pregătești pe grătar să nu se ridice la nivelul așteptărilor, deși carnea a fost ținută la macerat sau provine de unde o cumperi de obicei. Ce poți face pentru ca grătarul să te bucure prin gust și aspect? Iată câteva recomandări.

Pornește de la marinadă

Carnea scoasă din congelator sau cumpărată cu o zi înainte poate fi ținută la marinat peste noapte. Însă, pentru că grătarul îi conferă cărnii un iz unic, doar anumite rețete de marinade se potrivesc pregătirii pentru grătar. Alege o rețetă cu arome intense, precum cea de marinadă pentru pui la grătar.

Nivelează carnea

Pieptul de pui în bucăți inegale se va găti neuniform. Altfel spus, poți sfârși cu o bucată de carne care arată apetisant dar incomplet făcută și ”în sânge”, în zonele unde stratul de carne este mai gros. Înfășoară bucata de carne într-o hârtie și bate ușor carnea până când ajunge la straturi egale. Nu uita că ai nevoie doar de câteva mișcări, nu să subțiezi stratul de carne.

Elimină bucățile de oase

Chiar și pieptul de pui sau pulpele dezosate pot avea mici bucăți de oase uitate. Analizează fiecare bucată de carne și elimină acele bucățele de oase, care încetinesc procesul de pregătire a cărnii și pot fi dificil de văzut și eliminat, atunci când carnea este pregătită.

Lasă sosul pentru final

Dacă adori combinația de gust dintre carne și sosul barbeque, este posibil să te întâlnești cu o problemă comună: puiul se va arde foarte repede. De ce? Sosul barbeque are un conținut mare de zahăr, care arde repede. Majoritatea amatorilor de sos îl pun direct peste puiul de pe grătar, apoi sfârșesc cu o carne arsă și aproape crudă în mijloc. Ca o soluție, poți completa cu sosul în ultimul minut pe care puiul îl petrece pe grătar. Unge carnea ușor cu o pensulă și cronometrează timpul rămas.

Nu trata la fel toate tipurile de carne de pui

Chiar dacă pare ușor de pregătit și manevrat, carnea de pui nu este la fel în toate formele ei. Pieptul de pui cu oase se pregătește în circa 20 de minute, în timp ce pulpele dezosate durează mai puțin cu 5-10 minute. Adaugă încă 8-10 minute în plus peste timpul standard dacă ai ciocănele de pui cu os. Pregătește preparatele pe categorii, ca să te poți bucura de toate tipurile de carne de pui.

Pregătește-te de grătar!

Orice bucătar cu experiență are nevoie de mult mai multe ustensile pentru gătit, atunci când face un grătar. După ce ai stabilit ce și cum vei mânca, tacâmurile și vesela necesare pentru toată lumea și alte detalii, asigură-te că ai toate instrumentele de care ai nevoie. Dacă vrei să te simți ca acasă, te poți echipa și cu un șorț de bucătărie. Să ne bucurăm de gust!

 

Ultimele articole

Citește

Poți mânca pui în timpul sarcinii?

Viitoarele mămici au un sistem imunitar mai scăzut decât înainte de sarcină și sunt supuse unei presiuni mai mari. Așa că, în mod natural, încep să pună la îndoială alimentele pe care le pot consuma și încep să se întrebe cât mai este valabil din ce știau până atunci. Astăzi răspundem la o întrebare des […]

Citește

Cu ce se “mănâncă” bucătăria gourmet

Cine nu și-a dorit să mănânce, măcar o dată, un preparat gourmet și să înțeleagă de ce anumite mâncăruri poartă acest nume? Bucătăria gourmet reprezintă zona de top a mâncărurilor și gătitului, acolo unde întâlnești preparate care par imposibil de pregătit acasă, fără studii și experiență de câțiva ani în gastronomie. Pornind de la presupunerea […]

Citește

Cum face un bebeluș cunoștință cu carnea de pui

Bebelușii sunt fascinanți, mai ales când descoperă diferite feluri de mâncare. Gustul este unul dintre modurile prin care cei mici explorează lumea din jur. Iar gustul mâncării este, cu siguranță, interesant. Teoria spune că cei mici pot începe să mănânce hrană solidă în jurul vârstei de șase luni. Pentru o lună, bebelușii descoperă piure-urile din […]

De prin lume adunate
și pe masă așezate

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui.

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.