Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Mesele gustoase sunt cele bine gândite, care conțin alimente ce se combină bine între ele și băuturi pe măsură. Dacă ți s-a întâmplat cel puțin o dată ca gustul mâncării să nu fie cel la care te așteptai, există o mare posibilitate să fi greșit alegerea băuturii. Gusturile persistă după ce ai mâncat, așa că este bine de știut că băutura pe care o consumi înainte sau după masă trebuie să fie corect aleasă.
Un gust neplăcut al mâncării poate rezulta și din combinarea cu un vin mult prea dulce sau cu o limonadă prea acră. Papilele gustative, responsabile de a da gustul mâncării, percep gustul dulce, sărat, acru și amar al mâncării, dar procesul de a simți gustul acesteia continuă, existând papile și pe cerul gurii, gât și stomac. Un aspect important asupra mâncării este savoarea, care la rândul ei poate fi considerată un al 5-lea gust, numit umami. Savoarea este o combinație între gust și miros și poate fi obținută atunci când mâncarea consumată este 100% pe placul tău.
Totuși, gustul poate fi influențat și de băuturi. Dacă vrei să știi mai multe despre asocieri de succes pe care să le faci la mesele pregătite de tine, ține cont de recomandările de mai jos.
Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, așa că trebuie să te asiguri că mănânci ceva sățios care să îți ofere energie în următoarea masă. Un mic-dejun consistent poate fi alcătuit dintr-un sandviș cu piept de pui sau o salată cu verdețuri și pui la grill. Alături poți avea oricând un pahar cu apă, însă ține cont să bei înghițituri mici. Pentru câteva vitamine dis-de-dimineață poți alege să îți faci un suc proaspăt de portocale sau să storci câteva felii de lămâie în paharul cu apă. Lichidele sunt foarte importante deoarece ajută digestia, dizolvând particulele de mâncare.
Pe tot parcursul zilei, între mese și la gustări, consumă lichide pentru a rămâne hidratat. Cantitatea optimă pe care un adult trebuie să o consume într-o zi este de 2,5 – 3 litri.
Berea are, de cele mai multe ori, un gust ușor amărui, este carbogazoasă și poate avea diverse arome de fructe. Este recomandat să fie asociată mâncărurilor picante, pentru a tăia din iuțime. Se potrivește și la pizza, paste și pui prăjit în ulei, pentru că anulează din gustul greoi. Pentru salate și pește este bine să alegi o bere mai light, cu un conținut redus de alcool, iar pentru grătare poți opta pentru o bere puternică.
Când vine vorba despre vin, există o varietate largă din care poți să alegi. Câteva sfaturi pentru a-l găsi pe cel potrivit felurilor de mâncare pe care le-ai pregătit sunt:
Înainte să pregătești meniul de prânz sau de seară, gândește-te la combinațiile pe care poți să le faci între mâncare și băuturi. Adaptează totul în funcție de invitați și de preferințele lor, iar dacă la masă vor fi copii, asigură-te că ai ceva pregătit și pentru ei.
Mesele reușite vin cu pregătiri suplimentare. Băuturile sunt un capitol important, deoarece pun în valoare felurile de mâncare servite. Păstrează sticlele la frigider și scoate-le înainte de masă pentru a nu fi prea reci. Sucurile trebuie să fie proaspete, iar dacă vrei să mergi pe simplitate, poți oricând să recurgi la un pahar cu apă cu lămâie.
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.