pui crescut la sol

Deserturi cu pui sau cum să fii creativ în bucătărie

Gastronomia este considerată o artă. Solicită multă muncă, pasiune, timp și inspirație pentru a găti preparate de succes. Atunci când te gândești la pregătirea unei mese de prânz sau de cină îți vin în minte, de obicei, mâncăruri clasice, consacrate, rămase încă de la bunici sau împrumutate din tradițiile altor țări. Totuși, pe lângă rețetele cu care părinții și-au obișnuit copiii, există o varietate de alte invenții în bucătărie. Pentru că, în definitiv, poți oricând să revoluționezi arta culinară prin descoperirea unei noi arome, a unei combinații de alimente inovatoare sau a unui fel de mâncare care încă nu există.

Totuși, unele rețete sunt doar prea puțin cunoscute. Ele există, sunt preparate delicioase, însă ceva le face să nu atragă atenția. Asta se întâmplă pentru că vin cu un concept nou, însă poți fi sigur că gustul este cât se poate de obișnuit. Trebuie să încerci și tu aceste preparate și cu siguranță le vei îndrăgi.

2 Clatite Pui

Clătite cu pui în loc de dulceață

Clătitele sunt printre cele mai bune deserturi, se fac ușor și au succesul garantat. Umplute cu dulceață sau cu pastă de ciocolată, atrag imediat privirile pofticioșilor. Clătitele sunt deschizătoare de uși atunci când vine vorba despre gastronomie, așa că iată cum poți să adaptezi rețeta de desert într-una inedită: clătite cu pui – un preparat gustos, perfect pentru micul dejun, ce pune clătitele într-o altă lumină. Încearcă și tu rețeta și dacă totuși insiști să pui și dulceață pe clătite, optează pentru cea de ardei iuți. Se potrivește perfect cu pieptul de pui.

3 Chec Pui

Chec aperitiv pentru când ai mai mult timp pentru gătit

Checul clasic are cacao și bucăți de ciocolată, însă checul din acest caz s-a reprofilat către pui și legume. Tot ce ai de făcut este să faci un aluat de chec normal, însă fără zahăr, și să adaugi cubulețe de pui fiert și legume proaspete. Vei obține o gustare delicioasă, ce se servește cel mai bine caldă, imediat după ce ai gătit.

4 Placinta Pui

Plăcintă cu piept de pui, numai bună de luat la pachet

Această rețetă este perfectă dacă vrei să gătești ceva pentru a lua cu tine la birou. Plăcinta cu pui este ca o tartă, însă are umplutură de pui și legume. Este exact ca o plăcintă normală în care ingredientul principal este carnea. Se potrivește perfect atunci când vrei să gătești ceva delicios familiei. Grăbește-te să prinzi o felie, gustul este irezistibili!

Arta cere sacrificii

Chiar dacă rețetele prezentate sunt cunoscute pentru varianta dulce, iată că se pot adapta și  modifica pentru a se potrivi pentru iubitorii de pui. Rețetele sunt la fel de gustoase, atrag prin neobișnuitul conceptului și se gătesc ușor. Îndrăznește și tu să adaptezi rețetele tale preferate pentru a obține preparate inedite. Toate preparatele pe care le gătești sunt speciale prin simplul fapt că le-ai gătit în stilul tău, și de aceea este important să îți pui amprenta pe tot ce faci în bucătărie.

Ultimele articole

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Citește

Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui

Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora
Citește

Top 10 curiozități despre ouă și beneficiile acestora

Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România
Citește

Top 8 cele mai iubite ciorbe și supe din România

România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...

De prin lume adunate
și pe masă așezate - retete pui

Pentru că în fiecare zi ai nevoie de inspirație, te ajutăm cu ideile și priceperea noastră în a pregăti cele mai gustoase preparate din carne de pui de tara.

Inspirație de zi cu zi

Inspirație de zi cu zi

Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!

Vezi toate rețetele
LaProvincia într-un minut

LaProvincia într-un minut

Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.

Citește povestea LaProvincia

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase