Slide

Friptură de pui cu ceapă și usturoi verde

Cu un miros irezistibil care umple bucătăria, friptura de pui cu ceapă și usturoi verde este o bunătate care nu trebuie să lipsească din meniul tău.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
70 min.

Ingrediente pentru friptura de pui cu ceapă și usturoi verde

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru opt porții. Preparatul este la fel de gustos și a doua zi. În cazul în care gătești pentru mai puține persoane, scade cantitățile la jumătate.

Ingrediente

Cum se prepară friptura de pui cu ceapă și usturoi verde

O rețetă extrem de simplă și gustoasă pe care trebuie să o încerci atunci când piețele sunt pline de verdețuri și pofta de ceva bun, de neoprit. Friptura de pui cu ceapă și usturoi verde este bună pentru toate vârstele și cu siguranță va trece pe lista preparatelor preferate încă de la prima gură.

1.Pregătește ingredientele 

  • Spală bine și toacă 3 legături de ceapă verde. Poți să tai partea verde în bucăți mai mari.
  • Spală 4 roșii coapte bine, curăță-le de coajă și taie-le în bucăți mici.
  • Curăță și toacă 3 legături de usturoi verde.
  • Spală 8 copănele de pui cu os și piele LaProvincia.
  • Condimentează copănelele cu sare și piper.

2. Așază bunătățile în tavă

  • Încinge cuptorul la 200 grade celsius.
  • Pune 1 lingură de ulei într-o tavă de cuptor. 
  • Amestecă roșiile cu ceapa, usturoiul și cimbru într-un castron.
  • Pune peste amestec un praf de sare și unul de piper. 
  • Așază copanelele de pui în tavă și adaugă amestecul obținut mai devreme.

3. Pune tava la cuptor

  • Lasă în cuptor timp de 30 de minute bunătățile acoperite cu folie de aluminiu.
  • După cele 30 de minute îndepărtează folia cu grijă.
  • Întoarce copănelele de pui.
  • Lasă preparatul în cuptor timp de încă 30 de minute sau până când se rumenește puiul. 

4. Așteptă să se răcească puțin

  • Scoate friptura de pui cu ceapă și usturoi verde din cuptor.
  • Toacă 1 legătură de leuștean și presară deasupra.
  • Așează un copănel și sos din tavă în farfurie.
  • Poftă bună!

Dificultate de preparare

Rețeta de friptură de pui cu ceapă și usturoi verde este ușor de preparat. Ai nevoie doar de câteva ustensile: 

  • tocător,
  • cuțit,
  • castron,
  • folie de aluminiu pentru gătit, 
  • tavă cuptor.

Timp de preparare pentru friptura de pui cu ceapă și usturoi verde

  • Prepari ingredientele în 10 minute;
  • Gătești friptura de pui cu ceapă și usturoi verde în 60 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 70 minute

Friptura de pui cu ceapă și usturoi verde: Sfaturi de servire

  • Dacă dorești, poți adauga în tavă, înainte de gătire, un pahar de vin alb.
  • Pentru un gust puțin diferit, poți pune în tavă și câteva felii de lămâie.
  • Pătrunjelul se poate înlocui cu mărar sau poți pune și pătrunjel și mărar după ce preparatul este gata.
  • Dacă dorești, poți pune și piept de pui pe lângă copănele. 
  • Poți exclude roșiile de pe lista de ingrediente, iar în locul lor poți pune o cană de apă.

Garnituri potrivite

  • salată verde,
  • salată de castraveți,
  • piure de cartofi,
  • piure de conopidă,
  • pâine proaspătă,
  • mămăligă.

Friptură de pui cu ceapă și usturoi verde, bună de te lingi pe degete 

Rețeta de friptura de pui cu ceapă și usturoi verde este bună pentru un prânz în familie, dar și pentru ocazii speciale, când ai mai mulți invitați la masă. Este fragedă, aromată și are un gust care amintește mereu de primăvară. Ceapa și usturoiul verde oferă vitamine care completează perfect proteinele din carnea de pui.

Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x