Pulpele de pui sunt bucățile suculente dintr-un pui întreg cu care putem prepara rețete dintre cele mai gustoase, simple și rapide.
Varza a la Cluj cu pui este un fel tradițional românesc, plin de savoare. Bucățile suculente de pui se îmbină armonios cu varza mărunțită și legumele într-un amestec delicios. Servit peste orez, acest preparat oferă o masă reconfortantă, cu arome autentice. Un deliciu culinar simplu și delicios!
Pregătind tochitura moldovenească de pui, descoperi gustul autentic al bucătăriei moldovenești. Cu pui rumenit, slănină afumată și legume colorate, această rețetă păstrează tradiția. Originară din Moldova, tocănița reprezintă o explozie de arome locale, perfectă alături de mămăligă sau cartofi prăjiți.
Tochitura de pui, o reinterpretare delicioasă a tradiționalei tocănițe, îmbină aromele suculente ale pulpei de pui cu legumele proaspete și condimentele aromate. Gătită în vin alb și supă de pui, această tochitură aduce un amestec bogat de gusturi și texturi.
Experimentează o bucată de poveste culinară cu papricas de pui și găluște. O simfonie de arome, cu pui fraged în sos bogat, îmbrățișat de găluște pufoase. O călătorie delicioasă în inima tradiției culinare.
Gustul de la mama de acasă sau din ograda bunicilor de la țară într-o singură farfurie pregătită fără efort. Ai nevoie de câteva ingrediente ușor de procurat sau pe care le ai deja în bucătărie și de mai puțin de o oră pentru a prepara o mâncărică gustoasă și apetisantă pentru masa de prânz.
Simplu, delicios și extrem aromat, puiul tradițional mănăstiresc cu smântână este un deliciu pe care îl va savura toată familia. Pregătește pui mănăstiresc pentru masa de prânz și servește cu mămăliguță caldă sau cu pâine proaspătă și vei călători înapoi în copilărie.
Verdețurile de primăvară sunt o sursă infinită de idei pentru preparatele tale cu pui. Gustul fresh al frunzelor verzi se potrivește armonios cu savoarea pieptul și pulpelor de pui, toate îmbinându-se de minune cu sosul de smântână. Gătind această rețetă, obții un preparat nutritiv, bogat în proteine datorită puiului și în minerale și vitamine.
Idealul oricărui bucătar care gătește pui este să obțină o carne fragedă și bine aromată, ce se desprinde rapid de pe os. Pulpele de pui gătite la slow cooker sunt o bunătate de preparat, ce merită să ocupe felul principal la mesele tale. Gătește pulpe la slow cooker pentru a te bucura de aroma intensă a puiului și textura fină a cărnii, obținute datorată timpului îndelungat de gătit. Încearcă și tu această rețetă pentru că merită timpul așteptat!
Musacaua de vinete cu pui este o alternativă excelentă pentru musacaua clasică. Este ușoară, aromată și se gătește repede. Încă de la prima gură aromele te vor umple de bucurie și te vor face să te întrebi „De ce nu gătesc rețeta asta mai des?”.
Prepară tocănița de vară cu pui și legume ca să ai o porție delicioasă și hrănitoare de vitamine. Prospețiemea legumelor folosite se va simți la fiecare gură. Preparatul este potrivit și pentru copii, dacă folosești mai puține condimente.
Acest preparat este atât de bun, încât este greu de descris. Pulpele de pui sunt suculente în interior, iar pielea lor este puțin crocantă și aromată, iar cartofii noi au un gust mai mult decât bun când sunt gătiți astfel. Dacă mai pui și că se prepară ușor și repede, atunci poți să zici că ai găsit rețeta perfectă.
O mâncărică simplă, ieftină, hrănitoare și gustoasă. O poți prepara oricând, mai ales dacă păstrezi în congelator sau la borcan fasole verde. Se face rapid și este pe placul tuturor celor care îndrăgesc mâncarea tradițională.
Cu gust iute și bogat, supa picantă cu pui și ciuperci este bună atunci când vrei să mănânci un preparat diferit. O poți consuma la prânz sau cină. Este recomandată și pentru ameliorarea simptomelor de răceală.
O rețetă clasică, nelipsită din meniul celor care apreciază gustul preparatelor românești. Chiftelele de pui marinate în sos de roșii sunt foarte gustoase, aromate și tocmai bune de mâncat cu pâine proaspătă de casă.
Puiul cu năut și sos de smântână este un preparat cu specific turcesc extrem de delicios și de sățios. Nu ai nevoie de ingrediente rare sau inaccesibile, iar procesul de gătire are dificultate medie. Gusturi aromate turcești, pui fraged și năut crocant pentru o masă de prânz perfectă care te poartă cu gândul în vacanță.
Ridichiile se consumă în general crude, dar ele sunt foarte gustoase și gătite în tigaie sau la cuptor. Pulpele de pui fragede și rumenite, cu garnitura de ridichi roșii la cuptor reprezintă o masă de prânz revigorantă și ușoară pe care o pregătești rapid. Ridichiile la cuptor completează foarte bine gustul cărnii de pui și sunt surprinzător de gustoase.
Dacă ai poftă de ceva picant și cu un gust proaspăt și primăvăratic, puiul picant cu ardei gras este alegerea ideală. Carnea de pui fragedă, condimentată și ardeiul gras dulce, sotat reprezintă o combinație delicioasă. Se prepară rapid și fără eforturi supraomenești, iar rezultatul este demn de poză de revistă.
Adună toată familia și hai la masă! Este timpul să savurați un gust precum rar găsiți, totul într-o rețetă bogată, sățioasă și apetisantă.
Puiul la cuptor sau friptura la cuptor este un deliciu potrivit multor ocazii speciale. Acest fel de mâncare este puternic aromat, cu un aspect festiv și se poate servi la cină sau la o masă de prânz în familie.
Mâncarea de ștevie cu pui are o textură ușor cremoasă și un gust acrișor, foarte revigorant pentru papilele tale gustative. Se prepară ușor, nu ai nevoie de multe ingrediente, iar ștevia este disponibilă în această perioadă în piețe și magazine. Se poate folosi ștevie congelată pentru acest fel de mâncare, iar rezultatul este la fel de gustos.
Rapid și gustos! Aroma primăverii vine într-o farfurie colorată și savuroasă pe care o poate găti oricine într-un timp foarte scurt. Nu ai nevoie de tehnici complicate de gătire sau de ustensile multe, iar rezultatul îți va aduce multe complimente de la familie și invitați.
Acest preparat este un adevărat ospăț. Gustul puțin dulceag al siropului de rodie, combinat cu nucile și puiul fraged va fi repede îndrăgit de oricine are ocazia să guste din acest preparat gustos.
Puiul cu urzici este o porție de gust și nutrienți la farfurie. Urzicile au un gust specific primăverii și al copilăriei, iar puiul este fraged și aromat. Preparatul este ideal pentru perioada primăverii când se găsesc urzici proaspete, dar rețeta va ieși la fel de bine și cu urzici păstrate la congelator.
Puiul Marengo începe de la acea rețetă - vedetă cu ingrediente puține, ușor de preparat, gustoasă și colorată. Preparatul este complet și echilibrat datorită ingredientelor care se combină excelent.
Aroma puiului Tandoori este redată de amestecul de condimente specifice bucătăriei indiene. Prepararea rețetei te va purta pe meleaguri noi și vei descoperi interesanta și gustoasa bucătărie indiană.
Cârnații de pui de casă sunt o bună alternativă pentru mesele tradiționale românești. Dacă ești la dietă sau pur și simplu nu îți place mâncarea grasă, însă îți este poftă de un preparat delicios, acești cârnați îți vor delecta papilele gustative. Îl recomandăm în special în perioada sărbătorilor de iarnă, dar pot fi preparați oricând.
Micii de pui reprezintă un preparat tradițional pe care românii îl adoră și îl consumă cu fiecare ocazie ce se ivește. În sezonul rece sau în sezonul cald, se servește fierbinte de pe gratar, cel mai adesea cu pâine și muștar sau murături. Rețeta este o variantă de mici mai ușori și plini de gust.
Puiul marinat în bere la cuptor este un un fel de mâncare pe care îl pregătești foarte ușor și pe care îl poți servi în diverse combinații. Cald, alături de o garnitură de orez cu legume ori cartofi natur sau rece într-o salată fresh a doua zi pentru birou.
Acest fel de mâncare este înrudit cu tocănița. Este un preparat ușor de făcut, ingredientele sunt la îndemâna ta iar rezultatul este delicios. Puiul cu praz și ciuperci este un preparat sățios, recomandat pentru prânz sau cină.
Pulpele de pui cu varză călită întrec și cele mai sofisticate rețete gourmet. Atunci când vrei să mergi la sigur și să pregătești ceva pe placul tuturor, această rețetă reprezintă una dintre cele mai bune alegeri.
Puiul cu scorțișoară este o rețetă inspirată din bucătăria indiană, datorită combinațiilor delicioase și parfumate dintre condimente și carne. Acest preparat are un miros special și un gust pe măsură, ideal de savurat la o cină romantică împreună cu partenerul.
Gustul ghiveciului de legume cu pui este un pachet de savori. Fierberea legumelor și a cărnii va lăsa un gust special în farfurie. Nu ezita să acompaniezi masa cu un vin bun și oameni pe măsură!
Puiul cu morcovi se descrie cel mai bine: răgazul gustos în seara de sâmbătă, când toată lumea este la masă, îmbătați de mirosul ce a venit din bucătărie și nerăbdători să guste bunătățile pe care le-ai gătit.
Această rețetă este perfectă pentru un prânz sau o cină leneșă, deoarece este foarte ușor de preparat.
Prepararea puiului la cuptor este una dintre cele mai cunoscute și eficiente metode de a găti acest tip de carne. De asemenea, marinada și carnea de pui sunt combinația care oferă un gust special și inedit.
Ai mâncat pulpe de pui thailandeze la grătar? Ți le recomandăm pentru gustul unic și ușurința cu care le vei prepara. Deși implică și un proces de marinare, această rețetă este simplă, iar rezultatul miroase apetisant!
Știm că la fiecare grătar mănânci și carne de pui. Tu știai că poți savura copănele de pui delicioase cu un sos și mai delicios, tocmai bun de lins pe degete? Rețeta este simplă și poți să o integrezi în obiceiurile gastronomice de weekend.
Probabil că ai auzit și ai și mâncat pârjoale de pui. Și presupunem că au fost delicioase. În cazul în care credeai că sunt greu de făcut, îți oferim o rețetă tocmai bună de pus în practică. Rezultatul? Delicios!
Deși necesită mai multe intervenții (și boluri), rețeta de tocăniță de pui ardelenească este una simplă. Mâncarea va fi lăudată de toți cei de la masă.
Rețetele de garnitură pentru pui pot fi preparate chiar și atunci când doar vrei să pregătești puțină friptură în tigaie sau cuptor. Fiecare dintre ele contribuie la cină cu gust, culoare și sănătate.
Rețeta de pulpe de pui dezosate la cuptor îți aduce gust, culoare și proteine în farfurie. Combinația dintre măsline, condimente și carnea de pui este un deliciu atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.
Vrei să gătești un ostropel de pui moldovenesc așa cum rar întâlnești? Încearcă această rețetă simplă care, într-o oră, îți pune pe masă gustul bogat al tradiției. Descoperă cât de simplu este fiecare pas!
Salata de pui marchează, probabil, primul moment culinar al sezonului legumelor proaspete. Poți pregăti o salată delicioasă și colorată cu o mulțime de ingrediente gustoase, printre care și o bucată consistentă de piept de pui.
Rețeta de ciulama de pui este cea pe care o știm din copilărie, atunci când savuram fiecare înghițitură din acel sos cremos și delicios. Învață cum să prepari tradiționala mâncare în doar câțiva pași!
Friptura de pui la cuptor este acea mâncare pe care poţi să o prepari în timp ce îţi întâmpini vizitatorii. Este aromată, delicioasă, uşoară şi tocmai bună de pus lângă o salată.
Este atât de simplu să gătești pulpe de pui la tigaie. În nici măcar o oră ai pe farfurie carne bine rumenită, aromată și gustoasă. În plus, poți să le mănânci simple sau cu garnitură.
Dacă vrei să prepari burger de pui înseamnă că fie ai musafiri şi vrei să le oferi nişte aperitive delicioase, fie eşti acasă, cu familia şi vreţi să mâncaţi ceva gustos şi potrivit unui film bun.
Marinata pentru pui este secretul celor care gătesc în special piept sau pulpe. Există mai multe rețete de marinată, însă rezultatul este același - carnea va fi suculentă și va avea o ușoară aromă a ingredientelor pe care le-ai adăugat.
Mâncărurile cu sos sunt întotdeauna delicioase. Farmecul mâncărurilor cu sos este că poți mânca aceeași carne în combinații atât de diferite încât îți pare întotdeauna ceva nou. Rețetele cu sos sunt ușor de făcut, aromate și se armonizează cu carnea într-un mod atât de spectaculos încât parcă nici nu mai ai nevoie de garnitură.
Reţeta de pui Teriyaki e cea la care te grăbeşti atunci când vin prietenii la tine, staţi la o vorbă şi, după puţin timp, plecaţi la dans. E chiar meniul care îţi dă energie. Dar e și un ansamblu de gusturi, pe care nu o să îl uiți prea curând.
Supa de pui picantă thailandeză – oricum am descrie-o, îţi condimentează mesele şi îţi activează simţurile astfel încât să o ţii minte. Şi să o găteşti din nou. Este acea mâncare pentru care nu ai nevoie de o completare.
Prima dată când am mâncat plachie, eram mai mică, nici nu mi-am dat seama că era făcută din pește (care nu îmi prea plăcea). Am fost curioasă cum se face o mâncare atât de bună încât să mă facă să uit de gustul peștelui.
Quesadilla de pui - o tortilla mai proaspătă, mai uşoară, mai răcoroasă. O prepari rapid, apoi continui petrecerea. O poți savura chiar și în timp ce dansezi, dar îți recomandăm să profiți de cina cu prietenii și să vă bucurați împreună de gust.
Pui cu parmezan și usturoi – o reţetă de iarnă sau vară sau o călătorie gustativă pe care o poţi repeta oricând. Acest pui este potrivit pentru o seară aglomerată, în care vrei să ai o cină fără eforturi mari sau teancuri de vase murdare.
Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!
Hrăniți dintr-o agricultură proprie responsabilă, puii LaProvincia oferă o carne gustoasă autentică. Oferim o gamă largă de produse din carne de pui pentru a face față și celor mai creativi pricepuți în ale gastronomiei.
Mereu interesați în selecționarea cu atenție și ambalarea la cele mai înalte standarde a produselor noastre, aducem un aport în dezvoltarea tehnologizării producției de carne de pui.