Te-ai hotărât ce gătești pentru masa de Paște? Fie că pregătești un grătar în curte sau o masă copioasă pentru toată familia, rețetele LaProvincia îți vin în ajutor cu idei și listă de cumpărături.
Cârnații de pui sunt o alternativă mai puțin calorică și mai gustoasă la cârnații tradiționali de porc. Prepararea lor acasă este simplă și permite controlul asupra ingredientelor. Acești cârnați de pui au o textură suculentă și o aromă delicioasă, fiind potriviți pentru a fi savurați la orice masă.
Amintirea mâncărurilor făcute de bunici rămâne cu tine toată viața. Îți poți bucura sufletul de copil preparând rețete asemănătoare cu preparatele gătite de bunici, adaptându-le la modernitate. Rețeta de dovlecei umpluți cu pui seamănă cu sarmalele tradiționale, însă este adusă în actualitate. Esența se păstrează, însă preparatul este ușor îmbunătățit!
Puiul întreg cu plante aromatice este fin, gustos și are o textură perfectă. Este acel preparat bun de pus pe masă la ocazii speciale, care cu siguranță va atrage multe priviri pline de poftă.
Cu un miros irezistibil care umple bucătăria, friptura de pui cu ceapă și usturoi verde este o bunătate care nu trebuie să lipsească din meniul tău.
Știai că pasca poate fi și sărată? Sau cu pui? Pasca tradițională de Paște este cunoscută de aproape toată lumea în formula dulce. Rețeta de pască reinterpretată cu pui și brânză sărată este ușoară și surprinde prin gust și textură. Intră în bucătărie și pregătește o altfel de pască anul acesta!
Drobul este un preparat tradițional pe care oamenii îl pregătesc și îl servesc în perioada Sărbătorilor Pascale. El poate fi făcut cu diverse tipuri de carne și ingrediente, dar cea mai lejeră și ușoară rețetă de drob este cea cu pui și ciuperci. Drobul de pui și ciuperci este un deliciu aspectuos și gustos pe care îl vor aprecia toți membrii familiei.
Ridichiile se consumă în general crude, dar ele sunt foarte gustoase și gătite în tigaie sau la cuptor. Pulpele de pui fragede și rumenite, cu garnitura de ridichi roșii la cuptor reprezintă o masă de prânz revigorantă și ușoară pe care o pregătești rapid. Ridichiile la cuptor completează foarte bine gustul cărnii de pui și sunt surprinzător de gustoase.
Rulada de pui cu leurdă și brânză poate fi servită la prânz sau cină cu o garnitură la alegere, dar poate fi și un aperitiv gustos. Puiul are o crustă crocantă și o umplutură aromată și cremoasă care surprinde prin gustul proaspăt.
Pe repede-nainte și din ce ai la îndemână poți pregăti un preparat delicios și consistent în zilele în care nu ai foarte mult timp la dispoziție. Salata poate fi și un antreu potrivit pentru sărbători, când tot focusul tău este pe felul principal și nu ai prea mult timp la dispoziție. În plus, îți oferă posibilitatea să îți arăți creativitatea când vine vorba de plating și decor.
Puiul la cuptor sau friptura la cuptor este un deliciu potrivit multor ocazii speciale. Acest fel de mâncare este puternic aromat, cu un aspect festiv și se poate servi la cină sau la o masă de prânz în familie.
Preparatul are la bază ingrediente pe care le ai tot timpul în casă sau care ți-au rămas de la alte feluri de mâncare. Pieptul de pui fiert rămas de la o supă și ouăle fierte din frigider își găsesc un scop util și gustos. Răcoroasă și consistentă, salata de pui cu ou fiert îți permite să ajustezi ingredientele după gustul tău și te ajută să eviți risipa de mâncare de după sărbătorile de Paște.
Probabil că ai auzit și ai și mâncat pârjoale de pui. Și presupunem că au fost delicioase. În cazul în care credeai că sunt greu de făcut, îți oferim o rețetă tocmai bună de pus în practică. Rezultatul? Delicios!
”Cum să gătești un pui pe pat de sare?! Nu e complicat, nu iese prea sărat?” Răspunsul nostru este că va ieși un preparat delicios, fraged și… sărat exact cât trebuie. Sună tentant? Hai să pregătim puiul împreună!
De fiecare dată când ai chef să pregătești un pui la pungă îl poți face diferit. Începe cu rețeta noastră, repet-o de câte ori ai poftă și experimentează.
De fiecare dată când vrei să mănânci ceva ușor, colorat și delicios, ai la dispoziție rețeta de rulou din piept de pui. Ușor de preparat, mâncarea este bogată în ingrediente sănătoase și savoare.
Rețeta de piept de pui umplut îți pune pe masă un meniu consistent, sănătos și colorat, tocmai bun de savurat de către întreaga familie. Deși necesită precizie în aplicarea pașilor, rețeta este una ușor de aplicat.
De fiecare dată când vrei să mănânci piept de pui la grătar acasă, parcă nu iese la fel ca cel din restaurant. Pieptul de pui făcut pe grătar poate ieși delicios, chiar și când îl prepari pe fugă.
Originar de pe plaiuri franţuzeşti, cocoşul în vin roșu este o delicatesă. Poate părea dificil de preparat, însă reţeta este gustoasă şi aromată din plin. Dedică-le trei ore mâncărurilor tale preferate!
Probabil că ai mâncat terină de pui până acum și i-ai savurat gustul, fără să știi cum se numește. Este acel aperitiv colorat, cu aspect de chec, pe care l-ai întâlnit la evenimente. Pentru că este un preparat versatil, mai jos găsești rețeta de bază, pe care o poți adapta potrivit sfaturilor de servire sau imaginației tale.
Rețeta de pui umplu la cuptor va ajunge să fie cerută de invitați, de câte ori ai vreo seară în familie. Deși necesită ceva timp, puiul cu de toate îți aduce în bucătărie gust, culoare și arome din plin.
De câte ori ai căutat ouăle umplute pe platoul de aperitive, atunci când ai fost invitat undeva? Acum le poți face acasă. Rețeta de ouă umplute cu piept de pui este rapidă și se califică printre cele mai ușoare articole de gen.
Rulada cu pui este un aperitiv gustos, colorat și sățios. Îl poți servi acasă ori la petrecere, la un eveniment sau, pur și simplu, la cină. Rulada este foarte potrivită iernii, mulțumită Sărbătorilor. În plus, este și ușor de făcut.
Rețeta de pui pe sticlă la cuptor este deliciul serilor în familie. Recomandat pentru o cină de patru persoane, puiul pe sticlă este un preparat care merită fiecare efort pe care îl pui în procesul de gătire.
Rețeta de drob de pui este preferata celor care aleg mâncăruri ușoare. Deși cel mai des preparat de Paște, drobul de pui poate să devină un aperitiv apreciat, un prânz ușor sau un mic dejun bogat în proteine. Să vedem cum îl gătim.
Rețeta de frigărui de pui implică precizie și relaxare. Deși vei avea de tăiat legume și carne, la final totul îți va părea o joacă. Farfuria va fi colorată, echilibrată și delicioasă. Frigăruile de pui sunt fix ce îți dorești de la un prânz ușor.
Plăcinta cu pui îţi pune pe masă un gust atât de îmbietor încât va trebui să o ascunzi, după ce pui porţiile în farfurii. Pentru că desertul nu trebuie să fie neapărat dulce, iar mâncarea nu trebuie neapărat pregătită într-o tigaie sau cratiță.
Mozzarella, parmigiano, prosciutto, olio d’oliva - Italia, mi amore! Pare îndepărtată Italia, dar, vă promit, cu câteva ingrediente bune și puțină îndemânare, v-o puteți aduce în propria bucătărie. Am ales o rețetă extrem de simplă.
Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!
Hrăniți dintr-o agricultură proprie responsabilă, puii LaProvincia oferă o carne gustoasă autentică. Oferim o gamă largă de produse din carne de pui pentru a face față și celor mai creativi pricepuți în ale gastronomiei.
Mereu interesați în selecționarea cu atenție și ambalarea la cele mai înalte standarde a produselor noastre, aducem un aport în dezvoltarea tehnologizării producției de carne de pui.