Gătește o masă delicioasă folosind rețete simple. Vezi lista de cumpărături și pașii de preparare.
Rulada de Crăciun din piept de pui și ouă este un deliciu festiv, perfectă pentru a impresiona oaspeții la masa de sărbătoare. Pieptul de pui subțiat și suculent este umplut cu un amestec bogat de spanac, ciuperci și șuncă crocantă, iar interiorul savuros din ouă și brânză completează această rețetă excepțională.
Cârnații de pui sunt o alternativă mai puțin calorică și mai gustoasă la cârnații tradiționali de porc. Prepararea lor acasă este simplă și permite controlul asupra ingredientelor. Acești cârnați de pui au o textură suculentă și o aromă delicioasă, fiind potriviți pentru a fi savurați la orice masă.
Puiul umplut pentru Crăciun este o rețetă festivă și delicioasă, perfectă pentru masa de sărbătoare. Umplutura bogată cu pâine, nuci și stafide, adaugă o notă de savoare specială, iar carnea de pui este fragedă și suculentă.
Gustul de la mama de acasă sau din ograda bunicilor de la țară într-o singură farfurie pregătită fără efort. Ai nevoie de câteva ingrediente ușor de procurat sau pe care le ai deja în bucătărie și de mai puțin de o oră pentru a prepara o mâncărică gustoasă și apetisantă pentru masa de prânz.
Vine Crăciunul! Tu te-ai pregătit? Nu este cu adevărat Crăciun fără invitați și masă mare pentru toată familia. LaProvincia îți vine în ajutor cu o rețetă de friptură de pui cu miere și lămâie care o să îi impresioneze pe toți.
Cârnații de pui de casă sunt o bună alternativă pentru mesele tradiționale românești. Dacă ești la dietă sau pur și simplu nu îți place mâncarea grasă, însă îți este poftă de un preparat delicios, acești cârnați îți vor delecta papilele gustative. Îl recomandăm în special în perioada sărbătorilor de iarnă, dar pot fi preparați oricând.
Am putea spune că sărmăluțele fac parte din spiritul Crăciunului în cultura românească pentru că este unul dintre primele preparate la care ne gândim. Pentru o masă de Crăciun mai ușoară, sărmăluțele de pui în foi de viță sunt o variantă ideală și gustoasă.
Toba de pui este un preparat perfect pentru masa de Crăciun sau de Revelion. Există persoane care refuză toba clasică, fiind puțin cam grasă pentru gustul lor sau pentru că pur și simplu nu consumă porc. Cu această rețetă îi vei putea impresiona invitații atunci când organizezi o masă festivă la tine acasă.
Lebărul din ficat de pui este un preparat adaptat gusturilor mai delicate. Aromat și plin de savoare el îți poate impresiona invitații la masa de Crăciun. Rețeta are un grad de dificultate scăzut și se face în maxim 60 de minute.
Micii de pui reprezintă un preparat tradițional pe care românii îl adoră și îl consumă cu fiecare ocazie ce se ivește. În sezonul rece sau în sezonul cald, se servește fierbinte de pe gratar, cel mai adesea cu pâine și muștar sau murături. Rețeta este o variantă de mici mai ușori și plini de gust.
De cele mai multe ori preparatele simple sunt și cele mai gustoase. Puiul în sos cremos de brânză și vin este un preparat ușor de făcut, consistent, aromat și este gata în 35 de minute. Mâncarea se servește imediat după ce este luată de pe foc, fierbinte sau cel puțin caldă.
Rețeta de pui întreg cu mere se prepară pentru o masă festivă. Puiul capătă o culoare aurie de la sosul de mere, iar gustul este spectaculos. Invitații tăi cu siguranță vor avea parte de o surpriză culinară neașteptată, iar gustul dulceag va surprinde într-un mod plăcut.
Supa de pui cu tăiţei şi scorţişoară este un deliciu libanez tocmai bun de pus în farfurie. Adună ingredientele şi oferă prânzului un gust special!
Pui cu mere şi scorţişoară - nu-i aşa că sună tentant? Ne pregătim de anotimpul friguros, aşa că mâncarea din farfurie capătă un nou farmec - acela al gustului de iarnă. Surprinde-i pe cei dragi cu o reţetă simplă şi delicioasă!
Probabil că ai auzit și ai și mâncat pârjoale de pui. Și presupunem că au fost delicioase. În cazul în care credeai că sunt greu de făcut, îți oferim o rețetă tocmai bună de pus în practică. Rezultatul? Delicios!
”Cum să gătești un pui pe pat de sare?! Nu e complicat, nu iese prea sărat?” Răspunsul nostru este că va ieși un preparat delicios, fraged și… sărat exact cât trebuie. Sună tentant? Hai să pregătim puiul împreună!
Deși necesită mai multe intervenții (și boluri), rețeta de tocăniță de pui ardelenească este una simplă. Mâncarea va fi lăudată de toți cei de la masă.
De fiecare dată când ai chef să pregătești un pui la pungă îl poți face diferit. Începe cu rețeta noastră, repet-o de câte ori ai poftă și experimentează.
De fiecare dată când vrei să mănânci ceva ușor, colorat și delicios, ai la dispoziție rețeta de rulou din piept de pui. Ușor de preparat, mâncarea este bogată în ingrediente sănătoase și savoare.
Vrei să gătești un ostropel de pui moldovenesc așa cum rar întâlnești? Încearcă această rețetă simplă care, într-o oră, îți pune pe masă gustul bogat al tradiției. Descoperă cât de simplu este fiecare pas!
Rețeta de piept de pui umplut îți pune pe masă un meniu consistent, sănătos și colorat, tocmai bun de savurat de către întreaga familie. Deși necesită precizie în aplicarea pașilor, rețeta este una ușor de aplicat.
Friptura de pui la cuptor este acea mâncare pe care poţi să o prepari în timp ce îţi întâmpini vizitatorii. Este aromată, delicioasă, uşoară şi tocmai bună de pus lângă o salată.
Originar de pe plaiuri franţuzeşti, cocoşul în vin roșu este o delicatesă. Poate părea dificil de preparat, însă reţeta este gustoasă şi aromată din plin. Dedică-le trei ore mâncărurilor tale preferate!
Cunoscute pentru gustul bogat de primăvară pe care îl aduc, mâncărurile de tip stufat sunt gătite cu drag de cât mai mulți amatori ai aromelor bogate. Rețeta de stufat de pui vine cu mai puține calorii decât varianta sa tradițională (stufatul de miel sau de vițel) și cu ușurință în preparare.
Mâncărurile cu sos sunt întotdeauna delicioase. Farmecul mâncărurilor cu sos este că poți mânca aceeași carne în combinații atât de diferite încât îți pare întotdeauna ceva nou. Rețetele cu sos sunt ușor de făcut, aromate și se armonizează cu carnea într-un mod atât de spectaculos încât parcă nici nu mai ai nevoie de garnitură.
Înainte să ne gândim la cât de bine arată și miroase un escalop de pui proaspăt preparat, să înțelegem ce e. Definit prin felii subțiri de carne și o garnitură cu sos de legume, escalopul este un preparat internațional popular - pe care îl poți prepara în mai puțin de o oră.
Probabil că o știi de la restaurant sau de pe mesele prietenilor, atunci când mergi în vizită. Salata de ciuperci cu pui și maioneză este preparatul ideal pentru mesele rapide, de iarnă, atunci când ai (sau nu) invitați.
Oricum alegi să o scrii, salata boeuf cu pui este un deliciu pe mesele de Sărbători. Căutată printre opțiuni la orice eveniment din această iarnă, salata pe care o știm încă din copilărie poate fi pe masa ta.
Rețeta de pui umplu la cuptor va ajunge să fie cerută de invitați, de câte ori ai vreo seară în familie. Deși necesită ceva timp, puiul cu de toate îți aduce în bucătărie gust, culoare și arome din plin.
Cine nu preferă o pastramă de pui, atunci când vrea să ceva bun și ușor? Închipuie-ți ce gust are un mic dejun cu o pastramă făcută de tine, într-o oră. Preparatul poate să devină și un aperitiv-vedetă.
Cunoscută și ca răcitură, rețeta de piftie de pui e cea pe care ți-ai dori să o gătești în fiecare anotimp, dar o faci doar iarna. Ușor picantă, bogată în gust și aspect, piftia este și ușor de preparat.
Rulada cu pui este un aperitiv gustos, colorat și sățios. Îl poți servi acasă ori la petrecere, la un eveniment sau, pur și simplu, la cină. Rulada este foarte potrivită iernii, mulțumită Sărbătorilor. În plus, este și ușor de făcut.
Dacă vrei să gătești sarmale cu pui înseamnă că fie știi deja gustul și abia aștepți să îl încerci din nou, fie ai curiozitatea celor care își doresc mese ușoare de Sărbători.
Rețeta de pui pe sticlă la cuptor este deliciul serilor în familie. Recomandat pentru o cină de patru persoane, puiul pe sticlă este un preparat care merită fiecare efort pe care îl pui în procesul de gătire.
Ciorba de perișoare de pui este un deliciu care s-a păstrat încă din copilăria multora dintre noi. Potrivită sezonului de iarnă (și nu numai), rețeta este ușor de preparat și vine cu un rezultat rapid de savurat.
Ciorba rădăuțeană de pui poate face parte dintr-un meniu de sezon. Bogată în ingrediente, servită caldă, ciorba înseamnă un spectacol de gusturi și culori - care este ușor de gătit. Mulți am dori să o gătim des. Și putem.
Dezvoltat după o rețetă tradițională, puiul la ceaun este tabloul gustativ al după-amiezilor din copilărie, atunci când mâncarea era pregătită la focul din curte, iar tu simțeai mirosul de ”ceva bun” din casă.
Rețeta de papricaș de pui se poate transforma într-o cină delicioasă. Pentru ca aspectul să completeze aroma, recomandăm servirea în strachină. Îți arătăm cum poți să pregătești o mâncare ce îți readuce copilăria în farfurie.
Ciorba de pui a la grec înseamnă o bogăție de ingrediente într-o farfurie adâncă. Orez, ou, smântână, lamâie, verdețuri, pui. Este acrișoară, ușoară și la fel de bună consumată fierbinte sau rece. Ușor de preparat și ușor de savurat.
Plăcinta cu pui îţi pune pe masă un gust atât de îmbietor încât va trebui să o ascunzi, după ce pui porţiile în farfurii. Pentru că desertul nu trebuie să fie neapărat dulce, iar mâncarea nu trebuie neapărat pregătită într-o tigaie sau cratiță.
Mozzarella, parmigiano, prosciutto, olio d’oliva - Italia, mi amore! Pare îndepărtată Italia, dar, vă promit, cu câteva ingrediente bune și puțină îndemânare, v-o puteți aduce în propria bucătărie. Am ales o rețetă extrem de simplă.
Pui cu parmezan și usturoi – o reţetă de iarnă sau vară sau o călătorie gustativă pe care o poţi repeta oricând. Acest pui este potrivit pentru o seară aglomerată, în care vrei să ai o cină fără eforturi mari sau teancuri de vase murdare.
Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!
Hrăniți dintr-o agricultură proprie responsabilă, puii LaProvincia oferă o carne gustoasă autentică. Oferim o gamă largă de produse din carne de pui pentru a face față și celor mai creativi pricepuți în ale gastronomiei.
Mereu interesați în selecționarea cu atenție și ambalarea la cele mai înalte standarde a produselor noastre, aducem un aport în dezvoltarea tehnologizării producției de carne de pui.