Cauți idei pentru masa de Crăciun? Iată o carte de rețete specială!

Rețete de Crăciun cu pui

Gătește o masă delicioasă folosind rețete simple. Vezi lista de cumpărături și pașii de preparare.

Rețetă festivă de Ruladă din Piept de Pui și Ouă pentru Crăciun

Rulada de Crăciun din piept de pui și ouă este un deliciu festiv, perfectă pentru a impresiona oaspeții la masa de sărbătoare. Pieptul de pui subțiat și suculent este umplut cu un amestec bogat de spanac, ciuperci și șuncă crocantă, iar interiorul savuros din ouă și brânză completează această rețetă excepțională.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
65-75 min.
Deschide

Cârnați de pui pentru masa de Sărbători

Cârnații de pui sunt o alternativă mai puțin calorică și mai gustoasă la cârnații tradiționali de porc. Prepararea lor acasă este simplă și permite controlul asupra ingredientelor. Acești cârnați de pui au o textură suculentă și o aromă delicioasă, fiind potriviți pentru a fi savurați la orice masă.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
45 min.
Deschide

Pui umplut pentru Crăciun

Puiul umplut pentru Crăciun este o rețetă festivă și delicioasă, perfectă pentru masa de sărbătoare. Umplutura bogată cu pâine, nuci și stafide, adaugă o notă de savoare specială, iar carnea de pui este fragedă și suculentă.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
180 minute
Deschide

Mâncărică de mazăre cu pui

Gustul de la mama de acasă sau din ograda bunicilor de la țară într-o singură farfurie pregătită fără efort. Ai nevoie de câteva ingrediente ușor de procurat sau pe care le ai deja în bucătărie și de mai puțin de o oră pentru a prepara o mâncărică gustoasă și apetisantă pentru masa de prânz.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
50 min.
Deschide

Friptură de pui cu miere și lămâie

Vine Crăciunul! Tu te-ai pregătit? Nu este cu adevărat Crăciun fără invitați și masă mare pentru toată familia. LaProvincia îți vine în ajutor cu o rețetă de friptură de pui cu miere și lămâie care o să îi impresioneze pe toți.

Dificultate
MICA
Timp de preparare
75 min
Deschide

Cârnați de pui de casă

Cârnații de pui de casă sunt o bună alternativă pentru mesele tradiționale românești. Dacă ești la dietă sau pur și simplu nu îți place mâncarea grasă, însă îți este poftă de un preparat delicios, acești cârnați îți vor delecta papilele gustative. Îl recomandăm în special în perioada sărbătorilor de iarnă, dar pot fi preparați oricând.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
30 min.
Deschide

Sărmăluțe de pui în foi de viță cu smântână

Am putea spune că sărmăluțele fac parte din spiritul Crăciunului în cultura românească pentru că este unul dintre primele preparate la care ne gândim. Pentru o masă de Crăciun mai ușoară, sărmăluțele de pui în foi de viță sunt o variantă ideală și gustoasă.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
150 min.
Deschide

Tobă de pui

Toba de pui este un preparat perfect pentru masa de Crăciun sau de Revelion. Există persoane care refuză toba clasică, fiind puțin cam grasă pentru gustul lor sau pentru că pur și simplu nu consumă porc. Cu această rețetă îi vei putea impresiona invitații atunci când organizezi o masă festivă la tine acasă.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
210 min.
Deschide

Lebăr de pui

Lebărul din ficat de pui este un preparat adaptat gusturilor mai delicate. Aromat și plin de savoare el îți poate impresiona invitații la masa de Crăciun. Rețeta are un grad de dificultate scăzut și se face în maxim 60 de minute.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
60 min.
Deschide

Mici de pui

Micii de pui reprezintă un preparat tradițional pe care românii îl adoră și îl consumă cu fiecare ocazie ce se ivește. În sezonul rece sau în sezonul cald, se servește fierbinte de pe gratar, cel mai adesea cu pâine și muștar sau murături. Rețeta este o variantă de mici mai ușori și plini de gust.

Dificultate
Mică
Timp de preparare
40 min.
Deschide

Pui în sos cremos de brânză și vin

De cele mai multe ori preparatele simple sunt și cele mai gustoase. Puiul în sos cremos de brânză și vin este un preparat ușor de făcut, consistent, aromat și este gata în 35 de minute. Mâncarea se servește imediat după ce este luată de pe foc, fierbinte sau cel puțin caldă.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
30 min.
Deschide

Pui întreg cu mere

Rețeta de pui întreg cu mere se prepară pentru o masă festivă. Puiul capătă o culoare aurie de la sosul de mere, iar gustul este spectaculos. Invitații tăi cu siguranță vor avea parte de o surpriză culinară neașteptată, iar gustul dulceag va surprinde într-un mod plăcut.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
100 min.
Deschide

Supă de pui cu tăiţei

Supa de pui cu tăiţei şi scorţişoară este un deliciu libanez tocmai bun de pus în farfurie. Adună ingredientele şi oferă prânzului un gust special!

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
150 min.
Deschide

Pui cu mere şi scorţişoară

Pui cu mere şi scorţişoară - nu-i aşa că sună tentant? Ne pregătim de anotimpul friguros, aşa că mâncarea din farfurie capătă un nou farmec - acela al gustului de iarnă. Surprinde-i pe cei dragi cu o reţetă simplă şi delicioasă!

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
30 min.
Deschide

Pui LaProvincia într-o rețetă de pârjoale

Probabil că ai auzit și ai și mâncat pârjoale de pui. Și presupunem că au fost delicioase. În cazul în care credeai că sunt greu de făcut, îți oferim o rețetă tocmai bună de pus în practică. Rezultatul? Delicios!

Dificultate
MEDIA
Timp de preparare
60 min.
Deschide

Pui întreg pe pat de sare

”Cum să gătești un pui pe pat de sare?! Nu e complicat, nu iese prea sărat?” Răspunsul nostru este că va ieși un preparat delicios, fraged și… sărat exact cât trebuie. Sună tentant? Hai să pregătim puiul împreună!

Dificultate
Media
Timp de preparare
55 min.
Deschide

Tocăniță de pui de țară ardelenească

Deși necesită mai multe intervenții (și boluri), rețeta de tocăniță de pui ardelenească este una simplă. Mâncarea va fi lăudată de toți cei de la masă.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
60 min.
Deschide

Pui de țară la pungă

De fiecare dată când ai chef să pregătești un pui la pungă îl poți face diferit. Începe cu rețeta noastră, repet-o de câte ori ai poftă și experimentează.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
160 min.
Deschide

Rulou din piept de pui crescut la sol

De fiecare dată când vrei să mănânci ceva ușor, colorat și delicios, ai la dispoziție rețeta de rulou din piept de pui. Ușor de preparat, mâncarea este bogată în ingrediente sănătoase și savoare.

Dificultate
Mică
Timp de preparare
45 min.
Deschide

Ostropel de pui moldovenesc

Vrei să gătești un ostropel de pui moldovenesc așa cum rar întâlnești? Încearcă această rețetă simplă care, într-o oră, îți pune pe masă gustul bogat al tradiției. Descoperă cât de simplu este fiecare pas!

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
60 min.
Deschide

Piept de pui umplut

Rețeta de piept de pui umplut îți pune pe masă un meniu consistent, sănătos și colorat, tocmai bun de savurat de către întreaga familie. Deși necesită precizie în aplicarea pașilor, rețeta este una ușor de aplicat.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
45 min.
Deschide

Friptură de pui LaProvincia la cuptor

Friptura de pui la cuptor este acea mâncare pe care poţi să o prepari în timp ce îţi întâmpini vizitatorii. Este aromată, delicioasă, uşoară şi tocmai bună de pus lângă o salată.

Dificultate
Mică
Timp de preparare
45 min.
Deschide

Coq au vin

Originar de pe plaiuri franţuzeşti, cocoşul în vin roșu este o delicatesă. Poate părea dificil de preparat, însă reţeta este gustoasă şi aromată din plin. Dedică-le trei ore mâncărurilor tale preferate!

Dificultate
Medie
Timp de preparare
100 min.
Deschide

Stufat de pui

Cunoscute pentru gustul bogat de primăvară pe care îl aduc, mâncărurile de tip stufat sunt gătite cu drag de cât mai mulți amatori ai aromelor bogate. Rețeta de stufat de pui vine cu mai puține calorii decât varianta sa tradițională (stufatul de miel sau de vițel) și cu ușurință în preparare.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
60 min.
Deschide

5 rețete de sosuri pentru pui

Mâncărurile cu sos sunt întotdeauna delicioase. Farmecul mâncărurilor cu sos este că poți mânca aceeași carne în combinații atât de diferite încât îți pare întotdeauna ceva nou. Rețetele cu sos sunt ușor de făcut, aromate și se armonizează cu carnea într-un mod atât de spectaculos încât parcă nici nu mai ai nevoie de garnitură.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
50 min.
Deschide

Escalop de pui

Înainte să ne gândim la cât de bine arată și miroase un escalop de pui proaspăt preparat, să înțelegem ce e. Definit prin felii subțiri de carne și o garnitură cu sos de legume, escalopul este un preparat internațional popular - pe care îl poți prepara în mai puțin de o oră.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
45 min.
Deschide

Salată de ciuperci cu pui și maioneză

Probabil că o știi de la restaurant sau de pe mesele prietenilor, atunci când mergi în vizită. Salata de ciuperci cu pui și maioneză este preparatul ideal pentru mesele rapide, de iarnă, atunci când ai (sau nu) invitați.

Dificultate
Mică
Timp de preparare
20 min.
Deschide

Salată boeuf cu pui

Oricum alegi să o scrii, salata boeuf cu pui este un deliciu pe mesele de Sărbători. Căutată printre opțiuni la orice eveniment din această iarnă, salata pe care o știm încă din copilărie poate fi pe masa ta.

Dificultate
Medie
Timp de preparare
165 min.
Deschide

Pui umplut la cuptor

Rețeta de pui umplu la cuptor va ajunge să fie cerută de invitați, de câte ori ai vreo seară în familie. Deși necesită ceva timp, puiul cu de toate îți aduce în bucătărie gust, culoare și arome din plin.

Dificultate
Medie
Timp de preparare
110 min.
Deschide

Pastramă de pui crescut la sol

Cine nu preferă o pastramă de pui, atunci când vrea să ceva bun și ușor? Închipuie-ți ce gust are un mic dejun cu o pastramă făcută de tine, într-o oră. Preparatul poate să devină și un aperitiv-vedetă.

Dificultate
Mică
Timp de preparare
90 min.
Deschide

Piftie de pui

Cunoscută și ca răcitură, rețeta de piftie de pui e cea pe care ți-ai dori să o gătești în fiecare anotimp, dar o faci doar iarna. Ușor picantă, bogată în gust și aspect, piftia este și ușor de preparat.

Dificultate
Medie
Timp de preparare
200 min.
Deschide

Ruladă cu pui

Rulada cu pui este un aperitiv gustos, colorat și sățios. Îl poți servi acasă ori la petrecere, la un eveniment sau, pur și simplu, la cină. Rulada este foarte potrivită iernii, mulțumită Sărbătorilor. În plus, este și ușor de făcut.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
60 min.
Deschide

Sarmale cu pui

Dacă vrei să gătești sarmale cu pui înseamnă că fie știi deja gustul și abia aștepți să îl încerci din nou, fie ai curiozitatea celor care își doresc mese ușoare de Sărbători.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
120 min.
Deschide

Pui pe sticlă la cuptor

Rețeta de pui pe sticlă la cuptor este deliciul serilor în familie. Recomandat pentru o cină de patru persoane, puiul pe sticlă este un preparat care merită fiecare efort pe care îl pui în procesul de gătire.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
100 min.
Deschide

Ciorbă de perișoare de pui

Ciorba de perișoare de pui este un deliciu care s-a păstrat încă din copilăria multora dintre noi. Potrivită sezonului de iarnă (și nu numai), rețeta este ușor de preparat și vine cu un rezultat rapid de savurat.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
60 min.
Deschide

Ciorbă rădăuțeană de pui

Ciorba rădăuțeană de pui poate face parte dintr-un meniu de sezon. Bogată în ingrediente, servită caldă, ciorba înseamnă un spectacol de gusturi și culori - care este ușor de gătit. Mulți am dori să o gătim des. Și putem.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
150 min.
Deschide

Pui la ceaun

Dezvoltat după o rețetă tradițională, puiul la ceaun este tabloul gustativ al după-amiezilor din copilărie, atunci când mâncarea era pregătită la focul din curte, iar tu simțeai mirosul de ”ceva bun” din casă.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
45 min.
Deschide

Papricaș de pui

Rețeta de papricaș de pui se poate transforma într-o cină delicioasă. Pentru ca aspectul să completeze aroma, recomandăm servirea în strachină. Îți arătăm cum poți să pregătești o mâncare ce îți readuce copilăria în farfurie.

Dificultate
MARE
Timp de preparare
90 min.
Deschide

Ciorbă de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec înseamnă o bogăție de ingrediente într-o farfurie adâncă. Orez, ou, smântână, lamâie, verdețuri, pui. Este acrișoară, ușoară și la fel de bună consumată fierbinte sau rece. Ușor de preparat și ușor de savurat.

Dificultate
Medie
Timp de preparare
70 min.
Deschide

Plăcintă cu pui

Plăcinta cu pui îţi pune pe masă un gust atât de îmbietor încât va trebui să o ascunzi, după ce pui porţiile în farfurii. Pentru că desertul nu trebuie să fie neapărat dulce, iar mâncarea nu trebuie neapărat pregătită într-o tigaie sau cratiță.

Dificultate
Medie
Timp de preparare
70 min.
Deschide

Rulouri din piept de pui cu prosciutto

Mozzarella, parmigiano, prosciutto, olio d’oliva - Italia, mi amore! Pare îndepărtată Italia, dar, vă promit, cu câteva ingrediente bune și puțină îndemânare, v-o puteți aduce în propria bucătărie. Am ales o rețetă extrem de simplă.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
60 min
Deschide

Pui cu parmezan și usturoi

Pui cu parmezan și usturoi – o reţetă de iarnă sau vară sau o călătorie gustativă pe care o poţi repeta oricând. Acest pui este potrivit pentru o seară aglomerată, în care vrei să ai o cină fără eforturi mari sau teancuri de vase murdare.

Dificultate
Medie
Timp de preparare
60 min.
Deschide
Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

carne-tocata

Pui de tara LaProvincia


Hrăniți dintr-o agricultură proprie responsabilă, puii LaProvincia oferă o carne gustoasă autentică. Oferim o gamă largă de produse din carne de pui pentru a face față și celor mai creativi pricepuți în ale gastronomiei.

Mereu interesați în selecționarea cu atenție și ambalarea la cele mai înalte standarde a produselor noastre, aducem un aport în dezvoltarea tehnologizării producției de carne de pui.

Alege, gătește, mănâncă! Poftă bună!

Vezi toate produsele

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase