Lebărul din ficat de pui este un preparat adaptat gusturilor mai delicate. Aromat și plin de savoare el îți poate impresiona invitații la masa de Crăciun. Rețeta are un grad de dificultate scăzut și se face în maxim 60 de minute.
Din ingredientele enumerate rezultă trei porții mari. Cantitățile se pot schimba, în funcție de numărul de invitați pe care îl aștepți. Preparatul se păstrează și rezistă 4-5 zile la rece așa că poți pregăti mai mult și îl poți consuma în mai multe zile. El poate fi servit ca aperitiv la mesele de sărbători alături de legume proaspete sau cu pâine proaspătă.
Ingrediente
Descarcă ebook-urile preferate cu rețete și sfaturi în bucătărie.
Lebărul de pui reprezintă gustul sărbătorilor de iarnă într-o înghițitură. Este un preparat tradițional care nu lipsește de pe mesele românilor. Rețeta de lebăr de pui este ușoară și gustoasă pe care o poți prepara rapid pentru aceste sărbători de iarnă.
1. Pregătește umplutura fină
Spală și porționează 1 kg de ficat de pui LaProvincia.
Pune ficatul de pui la fiert în apă cu 1 linguriță de sare.
Toacă mărunt 4-5 cepe medii și pune-le într-o tigaie încinsă cu 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui. După 3 minute adaugă 100 ml de apă și acoperă cu un capac.
Pune ficatul de pui fiert, ceapa călită și 1 ou întreg în blender și lasă-l să acționeze până când obții o textură fină.
Adaugă în compoziție sare, piper și boia de ardei dulce după gust.
Omogenizează bine amestecul.
2. Umple și fierbe lebărul
Spală și curăță bine 1 m de maț de porc.
Leagă bine cuață subțire de papiotă unul din capetele mațului.
Umple mațul prin capătul nelegat, distribuind uniform compoziția.
Leagă ultimul capăt cu ață de papiotă.
Așază mațul umplut într-o cratiță adâncă și acoperă cu apă.
Pune cratița la foc mediu pentru 30 de minute.
Lasă lebărul să se răcească în apa în care a fiert și apoi păstrează-l la rece.
Dificultate de preparare
Lebărul cu ficat de pui este un preparat ușor de realizat, cu puține ingrediente și este gata în 60 de minute. Ai nevoie de următoarele ustensile:
blender/robot de bucătărie,
cuțit,
o tigaie,
un bol mare,
ață de papiotă,
o cratiță adâncă.
Timp de preparare al lebărului de pui
Prepari lebărul de pui în 30 minute
Gătești în 30 minute
Petreci în bucătărie, în total, 60 minute
Lebăr de pui: Sfaturi de servire
Preparatul este specific sărbătorilor de iarnă.
Se servește ca aperitiv în diferite combinații ce țin de imaginația ta. De exemplu, poți pregăti pateuri cu lebăr de pui sau îl poți servi cu pâine caldă.
Pentru o textură diferită, în compoziția de lebăr poți include și piept de pui fiert și mărunțit în blender.
Dacă vrei să ieși din tiparul tradițional poți adăuga verdeață proaspătă în blender.
Lebărul poate primi o notă de extravaganță dacă folosești condimente diferite. Poți adăuga nucșoară ori măghiran uscat.
Un strop de cognac îi poate da un gust aparte preparatului tău.
Garnituri potrivite
Pâine proaspătă
Legume proaspete
Cartofi natur
Cartofi cu usturoi ori ierburi aromatice
Legume la grătar
Salată proaspătă
Lebăr de pui cremos și cu un gust intens
Lebărul de pui este un preparat tradițional adaptat gusturilor noi, plin de savoare și aromă, pe care îl prepari rapid și fără prea mult efort. Dacă până acum nu erai un mare fan al lebărului, trebuie să încerci această rețetă care îți va schimba părerea. Cu o textură fină și un gust înrudit cu pateul, lebărul de pui este arma ta secretă când vine vorba de impresionat invitați.