Slide pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căruia
și fafuriei îi place!
Vezi toate produsele

Mici din pui cu cartofi prăjiți

Puiul în crustă de verdețuri de primăvară este un preparat ușor, bun de consumat la prânz. Îți recomandăm să îl prepari atunci când ai poftă de ceva diferit față de ce ai mai gătit în ultima perioadă, fiindcă vei rămâne surprins de gustul delicios!

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
40 min.

Ingrediente pentru puiul în crustă de verdețuri de primăvară

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru 2-3 porții. Dacă vrei să gătești o cantitate mai mare, potrivește cantitățile.

Ingrediente

0 0 votes
Nota

Cum se prepară o porție de mici din pui cu cartofi prăjiți

Nelipsiți de pe masa românilor, porțiile de mici din pui sunt un deliciu pe care nu îl poate refuza nimeni. Atunci când aceștia sunt făcuți din carne de pui și sunt mult mai ușori, cu atât mai mult. Grătarul nu este complet fără mici, iar micii de pui cu cartofi prăjiți se prepară rapid și ușor, iar masa este gata imediat.

1. Pregătește cartofii prăjiți perfecți

  • Curăță, spală și taie în fâșii de 1 – 1,5 cm 6 cartofi medii.
  • Clătește cartofii cu apă rece de 2-3 ori.
  • Pune peste ei apă rece și câteva cuburi de gheață.
  • Lasă cartofii așa pentru cel puțin 10 minute.

2. Încinge grătarul

  • Pregătește focul de grătar cu lemne și cărbuni sau încinge gratarul pe gaz în funcție de varianta pe care o ai.
  • Unge grătarul cu ½ ceapă albă pentru o aromă suplimentară.
  • Așteaptă până ce grătarul ajunge la o temperatură medie spre mare.

3. Rumenește micii din pui 

  • Pune 500 g de mici de pui crescut la sol LaProvincia pe grătarul încins cu o distanță de 0,5 – 1 cm între ei.
  • Lasă micii pe grătar pentru 4-5 minute.
  • Întoarce micii de pui și mai lasă-i încă 4 minute sau până ce se rumenesc uniform și devin ușor elastici.
  • Scoate micii de pui de pe grătar și pune-i într-un recipient cu capac.
  • Pentru a menține micii de pui calzi lasă recipientul pe marginea grătarului până ce sunt gata cartofii.

4. Prăjește cartofii

  • Într-o tigaie adâncă toarnă 250 ml de ulei de floarea soarelui și lasă-l să se încingă bine.
  • Scurge de apă și pune cartofii în uleiul încins. 
  • Prăjește pentru 5-6 minute.
  • Scoate cartofii pe o farfurie întinsă și presară un praf de sare.
  • Repetă procesul dacă nu au încăput toți cartofii în tigaie prima dată.
  • Servește micii de pui cu cartofii prăjiți calzi și cu muștar!

Comandă acum mici din pui La Provincia! Te vei putea bucura de grătar alături de familie.

Dificultate de preparare

Puiul în crustă de verdețuri de primăvară este o rețetă intuitivă și se prepară simplu. Chiar dacă nu ai mai încercat rețeta până acum, îți va fi ușor să o pregătești. Ai nevoie de câteva ustensile:
  • 1 bol;
  • 1 cuțit;
  • 1 tavă de cuptor;
  • 1 lingură;
  • 1 tocător;
  • 1 presă manuală pentru usturoi;
  • 1 chopper (opțional).

Timp de preparare pentru puiul în crustă de verdețuri de primăvară

  • Gătești pieptul de pui în 30 minute
  • Pregătești crusta de verdețuri în 10 minute
  • Petreci în bucătărie, în total, 40 minute

Pui în crustă de verdețuri de primăvară: Sfaturi de servire

  • Servește preparatul cald, lângă un sos cremos de smântână sau usturoi.
  • Pentru platingul acestui preparat, poți opta pentru un aranjament minimalist: taie fâșiile de piept de pui scoase din cuptor în batoane lungi și așază lângă ele 2-3 linguri de sos.
  • Poți folosi la această rețetă și alte verdețuri de primăvară pentru a aroma puiul: mărar, leuștean, ștevie etc.
  • Folosește piept de pui feliat șnițel LaProvincia dacă vrei ca bucățile tale de pui să fie tăiate uniform;
  • Poți prepara această rețetă și cu aripioare sau copănele de pui. Gustul puiului variază de la un organ la altul, așa că folosește ce parte a puiului preferi!
  • Pentru a obține o crustă mai crunchy, folosește în plus încă 2 linguri de pesmet.
  • În cazul în care compoziția cu verdețuri nu se leagă, adaugă un ou bătut ca pentru omletă. Amestecă bine și vei obține o compoziție omogenă!

Garnituri potrivite:

  • sos de smântână;
  • sos de usturoi;
  • salată de roșii;
  • salată de varză;
  • castraveți în oțet.

Pui în crustă de verdețuri de primăvară

Încearcă ceva nou pentru masa de prânz! Rețeta pe care ți-am prezentat-o este echilibrată și gătită într-un mod sănătos. Carnea de pui LaProvincia gătită la cuptor este savuroasă, iar crusta de verdețuri îi oferă o aromă irezistibilă. Pregătește rețeta cu pui pentru întreaga familie și bucurați-vă împreună de preparatul delicios! Este o variantă mai sănătoasă a șnițelelor cu făină și ou, așa că o poți prepara și pentru copii. Poftă bună!
Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x