Pui Cacciatore

Adună toată familia și hai la masă! Este timpul să savurați un gust precum rar găsiți, totul într-o rețetă bogată, sățioasă și apetisantă.

Dificultate
MARE
Timp de preparare
110 min.

Ingrediente pentru pui Cacciatore

Rețeta de pui Cacciatore este făcută pentru o medie de 4-5 porții, însă ele pot varia în funcție de cantitățile de ingrediente folosite.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 4 pulpe de pui LaProvincia
  • 100 g făină albă
  • 2 felii de bacon
  • 2 ardei roșii grași
  • 1 ceapă mare
  • 4 căței de usturoi
  • 120 g ciuperci champignon
  • 1 vârf de linguriță de busuioc uscat
  • 1 vârf de linguriță de oregano uscat
  • boia dulce
  • ½ linguriță de piper
  • 400 g roșii decojite la conservă
  • 240 ml stock de pui
  • sare

Cum se prepară puiul Cacciatore

Rețeta de pui Cacciatore este de origine italiană și are o savoare specifică, cunoscută în întreaga lume. Poate fi reinterpretată în funcție de gust și preferințe. Indiferent de schimbări, este întotdeauna o bucurie cu un gust care te lasă fără cuvinte.

  1. Pregătește legumele

  • Curăță și toacă 2 ardei grași și 1 ceapă mare în cubulețe.
  • Taie 4 căței de usturoi și 120 g de ciuperci champignon.

  2. Gătește puiul 

  • Pune 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie adâncă și lasă să se încingă. 
  • Trece 4 pulpe de pui LaProvincia, pe fiecare parte, printr-o compoziție ce conține 100 g făină albă, sare și 1/2 linguriță de piper. 
  • Adaugă pulpele în tigaie și lasă-le până când prind o crustă aurie pe ambele părți, apoi scoate-le pe un prosop de bucătărie.

  3. Adaugă celelalte ingrediente

  • După ce pulpele de pui au fost gătite, scurge uleiul și adaugă 2 felii de bacon tăiate. Gătește-le în tigaie pentru 2-3 minute. 
  • Pune cei 2 ardei tăiați, usturoiul, ceapa și ciupercile peste feliile de bacon. Sotează-le timp de 3-4 minute. 
  • Adaugă 1/4 linguriță de busuioc uscat, 1/4 linguriță de oregano uscat, boia dulce, sare, 400 g roșii decojite la conservă și 240 ml stock de pui.

  1. Lasă compoziția la fiert 

  • Adaugă bucățile de pui preparate înapoi în tigaie, cu pielea în sus. 
  • Lasă toată compoziția să fiarbă la foc mic pentru 30-40 de minute. 
  • Presară busuioc sau oregano proaspăt peste preparat după ce s-a gătit complet.

Dificultate de preparare

Mirosurile inconfundabile ale rețetei de pui Cacciatore te vor face să adori timpul petrecut preparând-o. Mâncarea se poate păstra la frigider și o poți savura în decurs de maxim 4 zile. Pentru pregătirea rețetei, ai nevoie de următoarele ustensile: 

  • tigaie adâncă,
  • cuțit,
  • tocător de lemn,
  • castron.

Timp de preparare pui Cacciatore

  • Pregătești legumele în 5 minute;
  • Gătești puiul în 15 minute;
  • Fierbi toată compoziția 30-40 minute;

Pui Cacciatore: Sfaturi de servire

  • Pentru o textură mult mai consistentă a preparatului poți adăuga alături de roșiile decojite și sos de roșii.
  • Stock-ul de pui va fi ingredientul secret al preparatului tău, dându-i un gust aparte. 
  • Pentru o variantă fără bacon, poți să alegi orice legumă care devine crocantă după gătirea în tigaie.
  • Adaugă parmezan ras peste preparatul abia luat de pe foc pentru un plus de savoare.

Garnituri potrivite

  • mâncare de spanac 
  • piure de cartofi
  • mămăligă.

Pui Cacciatore, o rețetă de neuitat

Puiul Cacciatore este un preparat ce se poate termina imediat după preparare, datorită gustului său inconfundabil. Gustul este complet, aducând legumele, carnea, brânza și condimentele împreună într-o mâncare ce va fi cerută mereu și mereu. 

Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x