Cum se prepară puiul Cacciatore
Rețeta de pui Cacciatore este de origine italiană și are o savoare specifică, cunoscută în întreaga lume. Poate fi reinterpretată în funcție de gust și preferințe. Indiferent de schimbări, este întotdeauna o bucurie cu un gust care te lasă fără cuvinte.

-
Pregătește legumele
- Curăță și toacă 2 ardei grași și 1 ceapă mare în cubulețe.
- Taie 4 căței de usturoi și 120 g de ciuperci champignon.

2. Gătește puiul
- Pune 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie adâncă și lasă să se încingă.
- Trece 4 pulpe de pui LaProvincia, pe fiecare parte, printr-o compoziție ce conține 100 g făină albă, sare și 1/2 linguriță de piper.
- Adaugă pulpele în tigaie și lasă-le până când prind o crustă aurie pe ambele părți, apoi scoate-le pe un prosop de bucătărie.

3. Adaugă celelalte ingrediente
- După ce pulpele de pui au fost gătite, scurge uleiul și adaugă 2 felii de bacon tăiate. Gătește-le în tigaie pentru 2-3 minute.
- Pune cei 2 ardei tăiați, usturoiul, ceapa și ciupercile peste feliile de bacon. Sotează-le timp de 3-4 minute.
- Adaugă 1/4 linguriță de busuioc uscat, 1/4 linguriță de oregano uscat, boia dulce, sare, 400 g roșii decojite la conservă și 240 ml stock de pui.

-
Lasă compoziția la fiert
- Adaugă bucățile de pui preparate înapoi în tigaie, cu pielea în sus.
- Lasă toată compoziția să fiarbă la foc mic pentru 30-40 de minute.
- Presară busuioc sau oregano proaspăt peste preparat după ce s-a gătit complet.
Dificultate de preparare
Mirosurile inconfundabile ale rețetei de pui Cacciatore te vor face să adori timpul petrecut preparând-o. Mâncarea se poate păstra la frigider și o poți savura în decurs de maxim 4 zile. Pentru pregătirea rețetei, ai nevoie de următoarele ustensile:
- tigaie adâncă,
- cuțit,
- tocător de lemn,
- castron.
Timp de preparare pui Cacciatore
- Pregătești legumele în 5 minute;
- Gătești puiul în 15 minute;
- Fierbi toată compoziția 30-40 minute;
Pui Cacciatore: Sfaturi de servire
- Pentru o textură mult mai consistentă a preparatului poți adăuga alături de roșiile decojite și sos de roșii.
- Stock-ul de pui va fi ingredientul secret al preparatului tău, dându-i un gust aparte.
- Pentru o variantă fără bacon, poți să alegi orice legumă care devine crocantă după gătirea în tigaie.
- Adaugă parmezan ras peste preparatul abia luat de pe foc pentru un plus de savoare.
Garnituri potrivite
- mâncare de spanac
- piure de cartofi
- mămăligă.
Pui Cacciatore, o rețetă de neuitat
Puiul Cacciatore este un preparat ce se poate termina imediat după preparare, datorită gustului său inconfundabil. Gustul este complet, aducând legumele, carnea și condimentele împreună într-o mâncare ce va fi cerută mereu și mereu.