Slide Un gust căruia
și fafuriei îi place!
Vezi toate produsele

Pui în crustă de verdețuri de primăvară

Puiul în crustă de verdețuri de primăvară este un preparat ușor, bun de consumat la prânz. Îți recomandăm să îl prepari atunci când ai poftă de ceva diferit față de ce ai mai gătit în ultima perioadă, fiindcă vei rămâne surprins de gustul delicios!

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
40 min.

Ingrediente pentru puiul în crustă de verdețuri de primăvară

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru 2-3 porții. Dacă vrei să gătești o cantitate mai mare, potrivește cantitățile.

Ingrediente

Cum se prepară puiul în crustă de verdețuri de primăvară

Acum este mult mai ușor să mănânci sănătos! Carnea de pui slab calorică și nutritivă este îmbrățișată de o crustă sănătoasă din verdețuri proaspete, o oază de vitamine și minerale pentru organismul tău. 

Rețeta de pui în crustă de verdețuri de primăvară este delicioasă și se prepară rapid. Gătește o cantitate mai mare fiindcă sigur cei de la masă vor cere o a doua porție!

1. Începe cu puiul

  • Spală 1 piept de pui LaProvincia. Dacă nu obișnuiești să speli carnea, treci peste acest pas.
  • Feliază tip șnițel pieptul de pui, în fâșii de aproximativ 2 cm.
  • Condimentează carnea cu sare, piper și boia dulce după gust.
  • Pune într-o tavă de cuptor hârtie de copt și așează bucățile de pui în tavă, fără ulei. Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180°C și lasă-l să se gătească pentru 20-25 de minute, până când este aproape gata.

2. Treci mai departe la verdețuri

  • Spală 200 g lobodă, 1 legătură de pătrunjel, 1 legătură de ceapă verde, 1 mână de rucola și 5 frunze medii de spanac. Curăță și 2 căței de usturoi.
  • Toacă mărunt toate verdețurile sau folosește un chopper pentru a-ți simplifica munca. Usturoiul îl poți zdrobi cu o presă manuală.
  • Pune verdețurile și usturoiul într-un vas și adaugă 2 linguri pesmet și 1 lingură parmezan ras. Amestecă bine până se omogenizează.
  • La sfârșit, adaugă 2 linguri de ulei de măsline și încorporează în mixul preparat.

3. Pune la cuptor carnea

  • Unge fâșiile de piept de pui pe care le-ai scos de la cuptor cu 2 linguri de muștar.
  • Rostogolește bucățile de pui prin amestecul de verdețuri și asigură-te că fiecare parte a cărnii este acoperită cu acel mix.
  • Pune din nou feliile de pui în cuptor și lasă-le până când crusta se rumenește, orientativ 5-10 minute.
  • Preparatul tău este gata de savurat! Poftă bună!

Dificultate de preparare

Puiul în crustă de verdețuri de primăvară este o rețetă intuitivă și se prepară simplu. Chiar dacă nu ai mai încercat rețeta până acum, îți va fi ușor să o pregătești. Ai nevoie de câteva ustensile:

  • 1 bol;
  • 1 cuțit;
  • 1 tavă de cuptor;
  • 1 lingură;
  • 1 tocător;
  • 1 presă manuală pentru usturoi;
  • 1 chopper (opțional).

Timp de preparare pentru puiul în crustă de verdețuri de primăvară

  • Gătești pieptul de pui în 30 minute
  • Pregătești crusta de verdețuri în 10 minute
  • Petreci în bucătărie, în total, 40 minute

Pui în crustă de verdețuri de primăvară: Sfaturi de servire

  • Servește preparatul cald, lângă un sos cremos de smântână sau usturoi.
  • Pentru platingul acestui preparat, poți opta pentru un aranjament minimalist: taie fâșiile de piept de pui scoase din cuptor în batoane lungi și așază lângă ele 2-3 linguri de sos.
  • Poți folosi la această rețetă și alte verdețuri de primăvară pentru a aroma puiul: mărar, leuștean, ștevie etc.
  • Folosește piept de pui feliat șnițel LaProvincia dacă vrei ca bucățile tale de pui să fie tăiate uniform;
  • Poți prepara această rețetă și cu aripioare sau copănele de pui. Gustul puiului variază de la un organ la altul, așa că folosește ce parte a puiului preferi!
  • Pentru a obține o crustă mai crunchy, folosește în plus încă 2 linguri de pesmet.
  • În cazul în care compoziția cu verdețuri nu se leagă, adaugă un ou bătut ca pentru omletă. Amestecă bine și vei obține o compoziție omogenă!

Garnituri potrivite:

  • sos de smântână;
  • sos de usturoi;
  • salată de roșii;
  • salată de varză;
  • castraveți în oțet.

Pui în crustă de verdețuri de primăvară

Încearcă ceva nou pentru masa de prânz! Rețeta pe care ți-am prezentat-o este echilibrată și gătită într-un mod sănătos. Carnea de pui LaProvincia gătită la cuptor este savuroasă, iar crusta de verdețuri îi oferă o aromă irezistibilă.

Pregătește rețeta cu pui pentru întreaga familie și bucurați-vă împreună de preparatul delicios! Este o variantă mai sănătoasă a șnițelelor cu făină și ou, așa că o poți prepara și pentru copii. Poftă bună!

Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x