Cauți idei pentru masa de Crăciun? Iată o carte de rețete specială!
Vreau carte de rețete

Pui în sos cremos de brânză și vin

De cele mai multe ori preparatele simple sunt și cele mai gustoase. Puiul în sos cremos de brânză și vin este un preparat ușor de făcut, consistent, aromat și este gata în 35 de minute. Mâncarea se servește imediat după ce este luată de pe foc, fierbinte sau cel puțin caldă.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
30 min.

Ingrediente pentru pui în sos cremos de brânză și vin

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru două porții. În funcție de numărul persoanelor așteptate la masă poți schimba cantitățile ingredientelor.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • ½ kg piept de pui LaProvincia
  • 1 ceapă medie
  • 250 ml smântână pentru gătit
  • 150 ml lapte
  • 100 g brânză Emmentaler
  • 50 ml vin alb sec
  • 3-4 linguri făină
  • 2 linguri de ulei
  • 1 fir de cimbru
  • sare
  • piper

Cum se prepară puiul în sos cremos de brânză și vin

Acest fel de mâncare este ideal pentru zilele reci în care îți dorești să-ți încălzești corpul și mood-ul. Puiul în sos cremos de brânză și vin este un preparat consistent care se servește fierbinte, imediat după preparare.

1. Pregăteşte ingredientele

  • Toacă mărunt 1 ceapă medie
  • Spală și apoi taie ½ kg piept de pui LaProvincia în cubulețe.
  • Într-o pungă sau pe o farfurie amestecă 3-4 linguri de făină cu sarea și piperul.
  • Pune cubulețele din piept de pui peste amestecul din făină și omogenizează bine până când tot puiul este învelit într-un strat consistent.

2. Pune tot pe foc, în ordine

  • Pune 1 lingură de ulei la încins într-o cratiță. 
  • Pune cubulețele din piept de pui în cratiță și lasă-le să se rumenească. 
  • Scoate puiul din tigaie și așază-l pe o farfurie.
  • Mai pune 1 lingură de ulei la încins în tigaia din care ai scos puiul.
  • Pune la călit în tigaie ceapa tocată.
  • Când ceapa devine translucidă, adaugă 50 ml vin alb sec și lasă totul la fiert pentru 5 minute.

3. Prepară sosul de brânză

  • Pune în tigaie 1 fir de cimbru mărunțit, 150 ml lapte, 250 ml smântână pentru gătit, bucățile de pui și fierbe totul pentru încă 15 minute. Atenție să nu scadă sosul prea mult.
  • Adaugă 50 g brânză Emmentaler și amestecă până se topește.
  • Adaugă restul de brânză și amestecă până se topește complet.

4. Finalizează preparatul

  • Completează cu sare și piper după gust.
  • Pune preparatul direct în farfurie și nu mai aștepta nicio secundă.

Dificultate de preparare

Rețeta de pui cu sos cremos de brânză și smântână are un grad de dificultate redus și se prepară în 35 de minute. Rapid și simplu. Ai nevoie de:

  • tocător de lemn,
  • cuțit,
  • o farfurie,
  • cratiță medie.

Timp de preparare al puiului în sos cremos de brânză și vin

  • Prepari ingredientele în 10 minute;
  • Gătești pieptul de pui în 20 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 30 minute;

Puiul în sos cremos de brânză și vin: Sfaturi de servire

  • Preparatul trebuie consumat fierbinte sau cald, imediat după gătire.
  • Puiul cu sos cremos de brânză și vin este recomandat pentru masa de prânz.
  • Poți folosi piept de pui marinat pentru un plus de aromă.
  • În făina folosită pentru pieptul de pui poți folosi și alte condimente.
  • Firul de cimbru poate fi înlocuit de alte ierburi aromatice care îți plac.
  • Poți înlocui pieptul de pui cu pulpe sau aripioare de pui, dar acestea trebuie gătite puțin mai mult.
  • Poți folosi brânză Emmentaler sau o altă brânză care se topește bine. 
  • Poți pune un singur tip de brânză sau poți folosi un mix.
  • Improvizează și perfecționează după gusturile tale. De exemplu, dacă îți place să ai texturi diferite într-o farfurie, poți adăuga nuci. 
  • Savurează preparatul cald alături de cei dragi ție.

Garnituri potrivite

  • Orez
  • Cartofi natur
  • Mămăligă
  • Pâine proaspătă

Pui în sos cremos de brânză și vin, bun pentru zile reci

Rețeta de pui în sos cremos de brânză și vin îți sare în ajutor atunci când ai nevoie de un preparat rapid, consistent, cald și aromat. În zilele reci în care ai nevoie de ceva care să te încălzească poți prepara acest fel de mâncare și îl poți modifica după bunul tău plac.

Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x