Pui întreg la cuptor cu plante aromatice

Puiul întreg cu plante aromatice este fin, gustos și are o textură perfectă. Este acel preparat bun de pus pe masă la ocazii speciale, care cu siguranță va atrage multe priviri pline de poftă.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
100 min.

Ingrediente pentru pui întreg cu plante aromatice

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru 8 porții. Dacă vrei să te bucuri doar tu de acest gust bogat, poți adapta rețeta pentru un piept sau pulpe de pui.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 pui întreg LaProvincia
  • 1 legătură de mărar
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 70 g unt
  • 1 lămâie mică
  • 2 frunze de dafin
  • 1 ceașcă de apă
  • sare
  • piper

Cum se prepară puiul întreg la cuptor cu plante aromatice

Puiul întreg cu plante aromatice se numără printre cele mai ușoare rețete pe care le poți prepara și nu necesită multe ingrediente. Este potrivit atât pentru mese festive, dar și pentru o cină în familie.

1. Începe cu pregătirea condimentelor

  • Toacă 1 legătură de mărar
  • Pune într-un castron 70 g unt la temperatura camerei. 
  • Pune mărarul tocat peste unt.
  • Adaugă 1 linguriță de cimbru uscat, 1 linguriță de busuioc uscat și 1 linguriță de oregano uscat
  • Condimentează cu sare și piper și amestecă bine.

2. Pregătește puiul

  • Spală 1 pui întreg LaProvincia și usucă-l cu prosoape de hârtie.
  • Unge-l bine pe toate părțile cu untul aromat, inclusiv în interior.
  • În zonele în care poți, pune unt și sub pielea puiului.
  • Adaugă în interiorul lui 1 felie de lămâie și 2 frunze de dafin.

3. Pune puiul la cuptor

  • Încinge cuptorul la 180 de grade celsius. 
  • Așează puiul într-o tavă de cuptor. 
  • Taie restul de lămâie și pune feliile lângă pui.
  • Pune tava la cuptor și toarnă 1 ceașcă de apă în ea, nu direct peste pui.
  • Lasă puiul la cuptor timp de 90 de minute sau până când este bine rumenit.

Dificultate de preparare

Rețeta de pui întreg cu plate aromatice este ușor de preparat. Ai nevoie doar de câteva ustensile: 

  • tocător de lemn,
  • cuțit,
  • lingură,
  • castron,
  • tavă pentru cuptor.

Timp de preparare pentru pui întreg la cuptor cu plante aromatice

  • Prepari ingredientele în 10 minute;
  • Gătești puiul întreg cu plante aromatice în 90 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 100 minute

Pui întreg la cuptor cu plante aromatice: Sfaturi de servire

  • Dacă dorești, poți să pui în tavă, lângă pui, roșii cherry, morcovi, ceapă și ardei gras roșu. Legumele vor prinde un gust minunat, iar sosul care rămâne în tava o să fie mult mai bogat. 
  • În cazul în care nu ai unt în casă, poți să folosești două linguri de ulei de măsline, iar lămâia se poate înlocui cu o lingură de oțet balsamic. Gustul o să fie puțin diferit, dar la fel de bun.
  • Dacă poți, întoarce puiul la jumătatea timpului de gătire, dar cu atenție să nu rupi pielea. 
  • Dacă îți place, poți adăuga pe lângă celelalte condimente și jumătate de linguriță de rozmarin.
  • Poți să prepari un sos rapid cu iaurt și usturoi ca să îl ai alături de puiul cu plante aromatice.

Garnituri potrivite

  • Salată verde,
  • Risotto,
  • Piure de cartofi,
  • Cartofi natur,
  • Murături,
  • Morcovi caramelizați,
  • Salata de spanac,
  • Un pahar de vin.

Pui întreg la cuptor cu plante aromatice, bun de mâncat cu poftă

Strânge familia sau prietenii la masă cu acest preparat atât de bun încât o să devină o vorbă: când mai faci pui aromat? Puiul întreg cu plante aromatice este fraged, gustos și bun pentru toți pofticiosii, indiferent de vârstă.

Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x