Slide
Cauți idei pentru masa de Crăciun? Iată o carte de rețete specială!
Vreau carte de rețete

Supă de pui cu tăiţei

Supa de pui cu tăiţei şi scorţişoară este un deliciu libanez tocmai bun de pus în farfurie. Adună ingredientele şi oferă prânzului un gust special!

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
150 min.

Ingrediente pentru supa de pui cu tăiţei şi scorţişoară

Această reţetă a fost gândită pentru 6 porţii medii - 8 porţii de dimensiuni mici. Pentru un rezultat diferit, vă recomandăm să ajustaţi cantităţile.

Ingrediente

Cum se prepară supa de pui cu tăiţei şi scorţişoară

Supa de pui cu tăiţei şi scorţişoară – un preparat libanez popular în întreaga Europă. Această reţetă este una tocmai bună de sărbătoare şi pentru cinele tematice şi surprinzătoare.

1. Pregăteşte ingredientele

  • Taie în bucăţi 1 pui întreg LaProvincia.
  • Taie în două 1 tulpină de ţelină.
  • Curăţă şi taie în sferturi 1 ceapă mare.
  • Curăţă şi taie în două 1 morcov mare.
  • Spală şi toacă 1 legătură de pătrunjel.

2. Pune supa la preparat

  • Pune puiul într-o oală mare împreună cu ceapa, morcovul, tulpina de ţelină, 2 beţe de scorţişoară, 6 boabe de piper, 1 lingură de afine uscate şi 2 frunze de dafin.
  • Completează cu circa 9 căni de apă, aprinde focul mediu şi adu totul la temperatura de fierbere.
  • Atunci când supa a început să fiarbă, dă focul mic şi spumează.

3. Verifică supa din când în când

  • Lasă supa la fiert, la foc mic, în oala neacoperită pentru două ore.
  • Scoate puiul şi pune-l deoparte la răcit.
  • Strecoară supa într-un castron şi ţine-o la frigider pentru 6-8 ore.

4. Finalizează preparatul

  • Dezosează carnea şi desfă-o în fâşii.
  • Elimină stratul de grăsime de la suprafaţa supei reci şi pune-o la încălzit într-o cratiţă.
  • Adaugă puiul.
  • Completează cu 1 cană de tăiţei şi lasă totul la fiert pentru 8 minute.
  • Asezonează cu sare şi piper şi lasă totul la răcit pentru 5 – 10 minute înainte de servire.

Dificultate de preparare

Această reţetă de dificultate medie poate fi preparată de oricine. Ca ustensile, ai nevoie de:

  • castron mare,
  • castron mediu,
  • cratiţă,
  • tocător de lemn,
  • spumier,
  • cuţit.

Timp de preparare a supei de pui cu tăiţei şi scorţişoară

  • Prepari ingredientele în 20 minute;
  • Gătești supa de pui cu tăiţei şi scorţişoară în 130 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 150 minute.

Supă de pui cu tăiţei şi scorţişoară: Sfaturi de servire

  • Supa de pui cu tăţei şi scorţişoară este recomandată în sezonul rece, deoarece poate fi consumată doar caldă.
  • O recomandăm pentru mesele cu prietenii.
  • Această supă poate fi gustoasă şi cu tăiţei de casă, însă recomandarea noastră este să o încercaţi cu noodles – tăiţei din orez.

Garnituri potrivite

  • ardei iuţi bulgăreşti,
  • ardei iuţi,
  • pâine.

Supa de pui cu tăiţei şi scorţişoară, bună de pus pe masă

Vei surprinde cu această supă de pui cu tăiţei. Reţeta prinde viaţă ocazional, în casele libanezilor şi ar putea să contureze o nouă tradiţie în bucătăria ta.

Pregăteşte această supă în prag de sărbătoare şi bucură-te de efectele ei!

 

Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x