Slide pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căruia
și fafuriei îi place!
Vezi toate produsele

Tajine marocan de pui

Puiul în crustă de verdețuri de primăvară este un preparat ușor, bun de consumat la prânz. Îți recomandăm să îl prepari atunci când ai poftă de ceva diferit față de ce ai mai gătit în ultima perioadă, fiindcă vei rămâne surprins de gustul delicios!

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
40 min.

Ingrediente pentru puiul în crustă de verdețuri de primăvară

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru 2-3 porții. Dacă vrei să gătești o cantitate mai mare, potrivește cantitățile.

Ingrediente

0 0 votes
Nota

Cum se prepară tajine marocan de pui 

Tajine marocan de pui este un preparat potrivit în orice anotimp, robust, aromat, savuros și sățios. Carnea fragedă de pui și sosul condimentat te poartă pe alte meleaguri. Tajine de pui se servește la masa de prânz alături de cușcuș sau orez.

1. Marinează carnea

  • Taie în cuburi de 2 cm 500 g de piept de pui dezosat LaProvincia
  • Amestecă într-un bol 2 lingurițe de amestec de condimente ras-el-hanout, ½ linguriță de sare, ½ linguriță de piper, 2 lingurițe de boia dulce, 2 linguri de suc de lămâie și 3 linguri de ulei de măsline.
  • Adaugă carnea de pui în bol, amestecă bine și lasă totul la marinat pentru o oră, în frigider.

2. Începe gătirea preparatului

  • Încinge o tigaie și adaugă cubulețele de pui fără ulei suplimentar. Lasă carnea să se rumenească și scoate-o pe o farfurie.
  • În tigaia din care ai scos puiul, adaugă 1 lingură de ulei de măsline și 1 ceapă medie tăiată solzișori. Lasă la foc mediu 4 – 5 minute să se călească.
  • Adaugă 2 cm de ghimbir tocat mărunt, 1 linguriță de curcuma, ½ linguriță de chimion și 4 căței de usturoi tocați mărunt și mai lasă compoziția 1 minut pe foc.
  • Se adaugă 400 g roșii tocate, ½ cană de supă de pui, 2 foi de dafin, 20 de măsline verzi, 10 roșii uscate tocate și 1 lămâie medie tăiată feliuțe.
  • Amestecă bine și lasă la foc mic pentru 15 minute amestecând ocazional.
  • Pune bucățile de carne, inclusiv sosul lăsat de ele în farfurie, amestecă, acoperă cu un capac și gătește amestecul pentru încă 10-15 minute, până ce carnea este fragedă și făcută.

3. Finalizează preparatul 

  • Ia tigaia de pe foc, adaugă ½ legătură de pătrunjel tocat și 1 mână de busuioc tocat, amestecă și lasă preparatul sa stea 5 minute.
  • Servește cald și poftă bună.

Poți prepara cele mai exotice mâncăruri cu un pui crescut natural. La Provincia e locul de unde poți lua cel mai bun pui pentru preparatul tajine marocan de pui !

Dificultate de preparare

Puiul în crustă de verdețuri de primăvară este o rețetă intuitivă și se prepară simplu. Chiar dacă nu ai mai încercat rețeta până acum, îți va fi ușor să o pregătești. Ai nevoie de câteva ustensile:
  • 1 bol;
  • 1 cuțit;
  • 1 tavă de cuptor;
  • 1 lingură;
  • 1 tocător;
  • 1 presă manuală pentru usturoi;
  • 1 chopper (opțional).

Timp de preparare pentru puiul în crustă de verdețuri de primăvară

  • Gătești pieptul de pui în 30 minute
  • Pregătești crusta de verdețuri în 10 minute
  • Petreci în bucătărie, în total, 40 minute

Pui în crustă de verdețuri de primăvară: Sfaturi de servire

  • Servește preparatul cald, lângă un sos cremos de smântână sau usturoi.
  • Pentru platingul acestui preparat, poți opta pentru un aranjament minimalist: taie fâșiile de piept de pui scoase din cuptor în batoane lungi și așază lângă ele 2-3 linguri de sos.
  • Poți folosi la această rețetă și alte verdețuri de primăvară pentru a aroma puiul: mărar, leuștean, ștevie etc.
  • Folosește piept de pui feliat șnițel LaProvincia dacă vrei ca bucățile tale de pui să fie tăiate uniform;
  • Poți prepara această rețetă și cu aripioare sau copănele de pui. Gustul puiului variază de la un organ la altul, așa că folosește ce parte a puiului preferi!
  • Pentru a obține o crustă mai crunchy, folosește în plus încă 2 linguri de pesmet.
  • În cazul în care compoziția cu verdețuri nu se leagă, adaugă un ou bătut ca pentru omletă. Amestecă bine și vei obține o compoziție omogenă!

Garnituri potrivite:

  • sos de smântână;
  • sos de usturoi;
  • salată de roșii;
  • salată de varză;
  • castraveți în oțet.

Pui în crustă de verdețuri de primăvară

Încearcă ceva nou pentru masa de prânz! Rețeta pe care ți-am prezentat-o este echilibrată și gătită într-un mod sănătos. Carnea de pui LaProvincia gătită la cuptor este savuroasă, iar crusta de verdețuri îi oferă o aromă irezistibilă. Pregătește rețeta cu pui pentru întreaga familie și bucurați-vă împreună de preparatul delicios! Este o variantă mai sănătoasă a șnițelelor cu făină și ou, așa că o poți prepara și pentru copii. Poftă bună!
Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Rolul cărnii de pui în nutriție
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x