Cum se prepară tigaia picantă cu piept de pui
Acest preparat se gătește rapid și ușor. Este o combinație minunată de arome. Legumele se completează între ele, iar ardeiul iute oferă acel gust care înțeapă exact cât trebuie. Pieptul de pui este fraged în interior și ușor crocant la exterior.

1. Începe cu pregătirea ingredientelor
- Taie în cuburi 500 g piept de pui LaProvincia.
- Taie în felii 1 ardei gras roșu, 1 ardei gras galben și 2 ardei iuți roșii.
- Taie rondele 1 morcov mare.
- Toacă 1 legătură de pătrunjel.
- Taie în bucăți 1 ceapă.

2. Călește tot ce-i de călit
- Pune într-o tigaie încăpătoare 2 linguri de ulei și lasă-l puțin să se încingă.
- Pune cuburile de piept de pui și călește-le timp de 10 minute sau până când încep să devină aurii.
- Adaugă ardeii, morcovul și ceapa. Mai călește timp de 5 minute.
- Adaugă 150 ml apă și lasă totul pe foc până scade.
- Adaugă 1 linguriță de boia iute, 1 praf de sare și 1 praf de piper. Amestecă și mai lasă câteva secunde pe foc mare.
3. Câteva detalii de final
- Presară deasupra pătrunjelul tocat.
- Toarnă peste preparat zeama de la jumătate de lămâie.
- Poftă bună!
Dificultate de preparare
Tigaia picantă cu piept de pui este ușor de preparat și te ajută să nu murdărești multe vase atunci când o gătești. Ai nevoie doar de câteva ustensile:
- tocător de lemn,
- cuțit,
- tigaie,
- lingură de lemn.
Timp de preparare pentru tigaia picantă cu piept de pui
- Prepari ingredientele în 5 minute;
- Gătești puiul și legumele în 25 minute;
- Petreci în bucătărie, în total, 30 minute.
Tigaia picantă cu piept de pui: Sfaturi de servire
- Dacă te numeri printre iubitorii de mâncare iute, folosește mai mult ardei iute pentru un gust mai picant. Iar dacă îți dorești să înțepe puțin de tot, folosește un singur ardei și boia dulce.
- Poți să folosești și alte legume, precum broccoli, zucchini sau păstăi de fasole verde.
Garnituri potrivite
- Salată proaspătă,
- Risotto,
- Piure de cartofi
- Cartofi natur
- Paste
- Multă apă
- Kefir
- Noodles
Tigaie picantă cu pui, bună de îți dă o lacrimă
Dacă ardeii folosiți sunt extrem de iuți, este posibil să verși o lacrimă sau două. Tigaia picantă cu piept de pui este aromată și merită încercată.
Îți recomandăm să o prepari pentru o seară alături de prieteni, petrecută în fața unui meci de fotbal sau un film de comedie.