Tigaie picantă cu piept de pui

Acest preparat este extrem de gustos și simplu de făcut. Prepară-l de fiecare dată când ai câteva legume rămase prin frigider și astfel vei evita risipa alimentară, pregătind o masă pe cinste.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
30 min.

5.00 / 5

Ingrediente pentru tigaie picantă cu piept de pui

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru două porții mari. Dacă vrei să gătești doar pentru tine, ajustează cantitățile.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 500 g piept de pui LaProvincia
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapă
  • 2 ardei iuți roșii
  • 150 ml apă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 linguriță boia iute
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper
  • 2 linguri ulei
  • zeama de la jumătate de lămâie

Cum se prepară tigaia picantă cu piept de pui

Acest preparat se gătește rapid și ușor. Este o combinație minunată de arome. Legumele se completează între ele, iar ardeiul iute oferă acel gust care înțeapă exact cât trebuie. Pieptul de pui este fraged în interior și ușor crocant la exterior.

1. Începe cu pregătirea ingredientelor 

  • Taie în cuburi 500 g piept de pui LaProvincia.
  • Taie în felii 1 ardei gras roșu, 1 ardei gras galben și 2 ardei iuți roșii.
  • Taie rondele 1 morcov mare.
  • Toacă 1 legătură de pătrunjel.
  • Taie în bucăți 1 ceapă.

2. Călește tot ce-i de călit

  • Pune într-o tigaie încăpătoare 2 linguri de ulei și lasă-l puțin să se încingă.
  • Pune cuburile de piept de pui și călește-le timp de 10 minute sau până când încep să devină aurii.
  • Adaugă ardeii, morcovul și ceapa. Mai călește timp de 5 minute.
  • Adaugă 150 ml apă și lasă totul pe foc până scade.
  • Adaugă 1 linguriță de boia iute, 1 praf de sare și 1 praf de piper. Amestecă și mai lasă câteva secunde pe foc mare.

3. Câteva detalii de final

  • Presară deasupra pătrunjelul tocat.
  • Toarnă peste preparat zeama de la jumătate de lămâie
  • Poftă bună!

Dificultate de preparare

Tigaia picantă cu piept de pui este ușor de preparat și te ajută să nu murdărești multe vase atunci când o gătești. Ai nevoie doar de câteva ustensile: 

  • tocător de lemn,
  • cuțit,
  • tigaie,
  • lingură de lemn.

Timp de preparare pentru tigaia picantă cu piept de pui

  • Prepari ingredientele în 5 minute;
  • Gătești puiul și legumele în 25 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 30 minute

Tigaia picantă cu piept de pui: Sfaturi de servire

  • Dacă te numeri printre iubitorii de mâncare iute, folosește mai mult ardei iute pentru un gust mai picant. Iar dacă îți dorești să înțepe puțin de tot, folosește un singur ardei și boia dulce.
  • Poți să folosești și alte legume, precum broccoli, zucchini sau păstăi de fasole verde. 

Garnituri potrivite

  • Salată proaspătă,
  • Risotto,
  • Piure de cartofi
  • Cartofi natur
  • Paste
  • Multă apă
  • Kefir
  • Noodles

Tigaie picantă cu pui, bună de îți dă o lacrimă

Dacă ardeii folosiți sunt extrem de iuți, este posibil să verși o lacrimă sau două. Tigaia picantă cu piept de pui este aromată și merită încercată.

Îți recomandăm să o prepari pentru o seară alături de prieteni, petrecută în fața unui meci de fotbal sau un film de comedie.

Urmareste
Notificare pentru
guest
Nota
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia. Termeni și condiții.
Carte de secrete culinare - 5 secrete din bucătărie pe care trebuie să le afli
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x