Top 10 cele mai populare salate cu carne de pui
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Cu siguranță îți amintești de momentele frumoase din copilărie când se strângea toată familia la masă pentru a savura preparatele delicioase ale bunicii. Rețetele tradiționale erau mereu prezente pe masă, iar gustul lor autentic rămânea la fel în fiecare an.
Dacă vrei să îți retrăiești copilăria prin gustul preparatelor tradiționale, am pregătit pentru tine câteva rețete cu pui transmise din generație în generație, dar adaptate noilor tehnici de gătit. Gustul rămâne la fel de bun și merită să le gătești și tu!
De Crăciun, la Paște și la ocaziile speciale, sarmalele stăteau la loc de cinste. Învelite bine în frunză de varză sau de viță, erau atracția principală la masă.
Dacă și tu îți amintești de momentele în care savurați cu poftă acest preparat, îți aducem copilăria mai aproape cu o rețetă delicioasă de sarmale cu pui. Este un preparat adaptat după rețeta originală, dar îți garantăm că savoarea a rămas la fel.
Sarmalele sunt un preparat tradițional reprezentativ pentru români, fiind printre preferințele culinare ale multora dintre gurmanzi. Rețeta de sarmale pregătită cu puiul LaProvincia este echilibrată și ușoară, fiindcă se folosesc alimente nutritive:
Dacă vrei să sari peste pasul modelării sărmăluțelor în foi de varză sau de viță, poți încerca o rețetă modernizată a sarmalelor tradiționale: dovlecei umpluți cu pui. Compoziția este asemănătoare doar că este adăpostită în interiorul dovleceilor sculptați, economisind, astfel, mai mult timp. Gustul va fi ușor diferit, deoarece dovleceii au o aromă aparte, însă un lucru este cert: rămâne bun de tot.
Sarmalele cu pui sunt preparatul ideal pentru o masă în familie. Pregătește această rețetă pentru a-ți aminti de gustul mâncării de la bunici și bucură-te de o masă tradițională! Adaptează rețeta gusturilor tale din prezent și adaugă-ți touch-ul personal dacă vrei să experimentezi mai mult.
Deși ciorba era un preparat adesea ocolit în copilărie, această rețetă trebuie amintită cu orice preț. Ciorba de perișoare de pui este o bunătate de preparat și îți amintește instant de mirosul intens și parfumat din bucătăria bunicii. Rețeta aceasta a fost întotdeauna un deliciu, iar prepararea ei necesită doar o oră, așa că merită să o încerci.
Pentru a fi sigur că ciorba de perișoare este perfectă, folosește puiul LaProvincia și vei vedea că diferența se simte la gust! Gătește rețetele tale preferate cu acest pui deoarece este crescut responsabil, la sol. Pentru ca tu să te bucuri de o ciorbă delicioasă și sănătoasă, puiul LaProvincia crește cu hrană 100% vegetală. O bună parte este produsă local, în ferme cu agricultură proprie din zona Horezu.
Prepară rețeta de ciorbă de perișoare cu pui pentru copii, arătându-le astfel ce înseamnă bucătăria românească și oferă-le șansa să-și amintească, atunci când cresc, despre preparatele tradiționale pe care le savurau acasă și vor duce mai departe rețetele! Este important să ne păstrăm tradițiile culinare, așa că încearcă rețete cu specific românesc mai des!
Iar dacă încă nu te-am convins să o gătești, uite aici 3 motive pentru care merită:
Spor la gătit ciorbă de perișoare de pui!
Copănelele de pui delicioase cu sos cremos și aromat sunt preparatul ideal pentru zilele în care ai poftă de ceva bun. Ciulamaua de pui este o rețetă care se gătește rapid, în doar câțiva pași.
La sfârșit, gustul aromat al copănelelor se îmbină armonios cu sosul delicios de smântână, rezultând un preparat irezistibil de care cu greu stai departe. Dacă ți s-a făcut poftă, poți găti și tu această rețetă imediat: în 40 de minute totul este gata de savurat – petreci 10 minute să pregătești ingredientele și 30 de minute să gătești.
Rețeta pe care ți-am prezentat-o este păstrată după modul de gătit al bunicilor, așa că dacă respecți pașii întocmai, obții exact gustul pe care ți-l amintești din copilărie. Încearcă rețeta de ciulama de pui și strânge toată familia la masă pentru a vă bucura împreună de savoare!
În copilărie, în curtea din spatele casei, pe iarbă sau în locul special amenajat ceaunului, se gătea mereu pui înăbușit la ceaun, aromat cu verdețuri și servit mai apoi cu mămăliguță caldă. Focul din curte este astăzi înlocuit cu aragazul sau plita cu inducție, dar îți garantăm că poți să pregătești această rețetă și fără pirostrie pe lemne.
Puiul la ceaun este o rețetă simplă, în care se folosesc copănele sau aripioare de pui ca bază pentru preparat, la care se adaugă multe condimente. Poți folosi și alt tip de carne de pasăre dacă vrei ca gustul să fie mai bogat. Pentru a scoate tot ce-i mai bun din carnea de pui, ține cont că este bine să o marinezi înainte. Astfel, carnea va fi fragedă și condimentată, mai ales dacă o lași la marinat cel puțin 2 ore, recomandat peste noapte.
Puiul este prăjit în ulei și apoi înăbușit în apă, de aceea este indicat să consumi preparatul cu moderație.
Cu ocazia sărbătorilor pascale bunicile se întreceau pe ele însele: găteau friptură, drob, cozonac, pască, vopseau ouă și pregăteau toată casa pentru celebrarea zilelor de Paște. Păstrează tradiția și gătește pentru masa de Paște preparatele emblematice din copilărie. În cazul în care nu îți place gustul mielului, adaptează rețetele pe care le prepari și folosește pui în loc. Este o carne sănătoasă, slabă în calorii și bogată în nutrienți.
Drobul de pui se prepară din ficat, pipote și inimi, la care se adaugă diverse ingrediente: ouă, legume și, mai ales, verdețuri specifice primăverii. Preparatul se gătește într-o tavă dreptunghiulară, asemănătoare cu aceea pentru cozonac, iar la final trebuie să arate ca un chec. Dacă vrei ca rețeta să fie de efect, după ce ai pus compoziția în tavă adaugă câteva ouă fierte întregi și apasă până când sunt încorporate de carne. Când vei tăia drobul, în mijlocul feliilor vor rămâne rondele de ou.
Deși este un preparat specific pentru Paște, poți găti drob oricând pe parcursul anului, ca aperitiv sau fel principal.
Bunicii tăi cu siguranță vor fi mândri de tine că ai preluat pasiunea pentru gătit! Prepară rețetele care ți-au marcat copilăria, inspirându-te din mâncarea pe care ți-o preparau când erai mic, și lasă-te purtat de arome înapoi în vremurile de demult.
Întoarce-te la gusturile din copilărie prin intermediul preparatelor cu pui consacrate și continuă să le gătești și tu pentru copiii tăi pentru a duce tradiția mai departe!
Salatele cu pui reprezintă echilibrul perfect între nutrienții prezenți în carne, cum ar...
Ouăle sunt alimente de bază în multe bucătării din întreaga lume, lucru care...
România, una dintre țările cu o bogată tradiție culinară, se mândrește cu o...
Inspiră-te din rețetele propuse de noi
și impresionează-i pe toți cu bunul gust!
Povestea noastră nu încape într-un minut,
dar îți va povesti pe scurt esența noastră.