Drob de pui

Rețeta de drob de pui este preferata celor care aleg mâncăruri ușoare. Deși cel mai des preparat de Paște, drobul de pui poate să devină un aperitiv apreciat, un prânz ușor sau un mic dejun bogat în proteine. Să vedem cum îl gătim.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
90 min.

Ingrediente pentru rețeta de drob de pui

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru o tavă medie de drob de pui. Pentru un gust desăvârșit, preparatul se consumă rece.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 kg ficat de pui LaProvincia
  • 1 kg pipote și inimi de pui LaProvincia
  • 5 ouă de găină fierte
  • 3 ouă de găină crude
  • 2 legături de ceapă verde
  • 2 cepe mari (sau 3 mici) tocate
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt
  • 2 căței de usturoi curățați
  • 2 linguri ulei
  • Sare
  • Piper
  • Ienibahar

Cum se prepară drobul de pui

Rețeta de drob de pui cu ficăței, organe și ouă se prepară în mai multe etape de pregătire a ingredientelor și a amestecului lor. Atâta timp cât respecți ordinea de mai jos, mâncarea îți va recompensa papilele gustative.

Drob

1. Curăță ingredientele:

Organele de pui au nevoie să fie curățate înainte să le prepari.

  • Clătește 1 kg de pipote și inimi de pui LaProvincia bine, sub un jet de apă călduță, apoi lasă-le la scurs pentru câteva minute;
  • clătește 1 kg de ficat de pui LaProvincia sub un jet de apă călduță. Ai grijă să nu rupi bucățile de ficat. Lasă-le la scurs.

2. Pregătește accesoriile:

  • toacă 2 legături de ceapă verde și 2 cepe mari (sau 3 mici);
  • taie mărunt o legătură de pătrunjel proaspăt;
  • curăță și taie în rondele 2 căței de usturoi;
  • fierbe timp de circa 6 minute 5 ouă de găină cu sare și decojește-le.

3. Fierbe organele:

  • fierbe ficățeii de pui într-o cratiță medie, fără să le adaugi sare sau condimente. Alternativ, ficățeii se pot prăji la foc mic, timp de circa 10 minute, până când devin ușor rumeniți;
  • fierbe pipotele și inimile într-o altă cratiță în care poți adăuga sare, până când devin fragede;
  • îndepărtează spuma care se formează deasupra organelor în timpul fierberii;
  • lasă măruntaiele fierte la scurs pentru circa 10 minute;
  • mărunțește organele cu mașina de tocat sau un robot de bucătărie.

Drob in tigaie

4. Pregătește preparatele de tavă

  • călește o jumătate din cantitatea de ceapă într-o tigaie cu 2 linguri de ulei, până când se înmoaie, fără să se rumenească;
  • în această etapă, opțional, poți adăuga ciuperci tăiate mărunt la călit împreună cu ceapa, după gust;
  • amestecă ficățeii, pipotele și inimile, usturoiul, ceapa călită și cea crudă, uleiul rămas în tigaia cepelor călite și legătura de pătrunjel, într/un bol mare;
  • adaugă sare, piper și ienibahar;
  • completează cu 3 ouă de găină crude, care vor lega drobul de pui și amestecă.

5. Prepară totul la cuptor

  • preîncălzește cuptorul la o treaptă medie, timp de câteva minute;
  • pregătește o tavă pentru chec de dimensiuni medii și tapeteaz-o cu hârtie de copt;
  • toarnă un strat din compoziție gros de un deget;
  • apasă compoziția cu lingura ca să elimini aerul;
  • pune ouăle fierte întregi de-a lungul compoziție și apasă puțin;
  • acoperă ouăle cu restul drobului de pui și nivelează;
  • pune drobul la cuptor și lasă-l pentru circa 45 de minute sau până când se rumenește;
  • scoate drobul din cuptor, lasă-l să se răcească complet în formă, apoi îl poți servi feliat sau păstra la frigider.

Drob preparat

Dificultate de preparare

Deși necesită mai multe intervenții, după cum vei vedea mai jos, rețeta de drob cu ficăței și organe de pui este una medie, ca dificultate. Ca ustensile de bucătărie, ai nevoie de:

  • Un cuțit de bucătărie;
  • 2 cratițe de dimensiuni medii;
  • O tigaie;
  • O tavă pentru chec;
  • Hârtie de copt;
  • Mașină de tocat sau robot de bucătărie;
  • Câteva castroane;
  • Un bol mare.

Timp de preparare a drobului de pui

  • Prepari ingredientele în 30 minute;
  • Gătești ostropelul de pui în 60 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 90 minute.

Drob de pui: Sfaturi de servire

  • Rezultatul, adică drobul de pui, trebuie să arate ca un chec care se fărâmițează cu furculița, dar nu din tăiere.
  • Dacă îți dorești o consistență și mai pufoasă, poți plusa cu câteva bucăți de unt peste consistența de băgat la cuptor.
  • Drobul de pui poate căpăta o crustă atrăgătoare dacă îl ungi cu un amestec de două-trei ouă crude bătute, înainte să așezi tava în cuptor.
  • În loc de ienibahar, poți folosi măghiran.
  • Inimile și pipotele se pot înlocui cu piept de pui, care se prepară tot prin fierbere.

Garnituri potrivite

  • Salată de tzatziki (amestec din iaurt, smântână, castraveți tocați, usturoi tocat, sare și piper);
  • Brânză și ceapă verde;
  • Legume proaspete.

Un drob de pui nu are nevoie de ocazie

Nu trebuie să aștepți Paștele ca să mănânci un drob de pui gustos și ușor. Poți pregăti preparatul cu orice ocazie, chiar și pentru un prânz de weekend. Odată ce l-ai gătit și savurat, poți repeta rețeta în orice anotimp.

Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.