Ciulama de pui

Rețeta de ciulama de pui este cea pe care o știm din copilărie, atunci când savuram fiecare înghițitură din acel sos cremos și delicios. Învață cum să prepari tradiționala mâncare în doar câțiva pași!

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
40 min.

Ingrediente pentru ciulama de pui

Ingredientele de mai jos au fost calculate pentru 3 porții.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 1 pachet copănele de pui LaProvincia
  • 500 ml supă de pui
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • ¼ țelină mică
  • 50 g făină
  • 150 ml smântână
  • 1 legătură pătrunjel
  • piper
  • sare

Cum se prepară ciulamaua de pui

Ai nevoie de mai puțin de o oră să pregătești o ciulama de pui delicioasă, potrivită oricărei ocazii, fie prânz sau cină.

1. Pregătește carnea

  • Fierbe 5 copănele de pui LaProvincia în suficientă apă astfel încât să rămâi cu 500 ml supă de pui.
  • Lasă la scurs și răcit cele 5 copănele de pui.

2. Pregătește legumele

  • Curăță 1 morcov, 2 ceapă, 1 păstârnac și ¼ țelină mică și toacă-le mărunt.
  • Adaugă legumele în cratiță pentru 5 minute, după ce ai scos carnea.
  • Toacă mărunt 1 legătură de pătrunjel și pune-o deoparte.
  • Completează cu sare și piper.

3. Prepară sosul

  • Pune supa de pui rămasă într-un castron mare.
  • Adaugă 50 grame de făină.
  • Amestecă până când sosul devine omogen – circa 5 minute.
  • Toarnă totul într-o cratiță pusă pe aragaz, la flacără mică și amestecă încontinuu până când sosul se îngroașă.

4. Finalizează ciulamaua de pui tradițională

  • Completează cu 150 ml smântână și continuă să amesteci.
  • Completează cu sare și mai lasă totul pe foc, amestecând, pentru încă 1 minut.
  • Presară pătrunjelul peste ciulama, după ce ai stins focul.

Dificultate de preparare

Ciulamaua de pui înseamnă câțiva pași bine structurați și ușor de pus în practică. Această rețetă nu este una dificilă. Ca ustenile, ai nevoie de:

  • cratiță
  • tocător de lemn
  • cuțit
  • castron mare
  • 2 castroane mici

Timp de preparare a ciulamalei de pui

  • Prepari ingredientele în 10 minute;
  • Gătești ciulamaua de pui în 30 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 40 minute.

Ciulama de pui: Sfaturi de servire

  • Cum recunoști un sos de ciulama făcut? Atunci când și-a pierdut în totalitate mirosul de făină.
  • Poți tăia morcovul și păstârnacul în diverse forme (stele, floricele) pentru a decora farfuria cu ele.
  • Poți găti ciulamaua și cu aripioare de pui. Dacă vrei să o prepari cu piept, îți recomandăm să adaugi ½ lingură de unt, pentru un plus de savoare.
  • Ciulamaua este dificil (și nesănătos) de reîncălzit. Așa că, dacă vrei să gătești doar pentru una sau două persoane, poți ajusta cantitățile.
  • Dacă vrei să refaci rețeta, după un timp, dar să îi aduci o mică schimbare, poți completa cu ciuperci champignon și căței de usturoi tăiați felii.
  • Nu uita că supa de pui trebuie curățată de spumă, așa că va trebui să stai pe lângă aragaz după ce începe să fiarbă.
  • Ceapa poate fi tocată mărunt sau pusă în supă întreagă și apoi aruncată.
  • O metodă alternativă de a prepara această rețetă implică folosirea uleiului: călești ceapa, usturoiul și ciupercile, adaugi făină și apă și, apoi, completezi cu smântână. Totuși, recomandăm folosirea rețetei noastre, pentru un preparat sănătos, fără ulei.

Garnituri potrivite

  • Mămăligă
  • Murături
  • Salată de varză acră
  • Salată verde
  • Cartofi la cuptor

Ciulama de pui, bună de pus pe masă

Rețeta de ciulama de pui este una care își păstrează popularitatea, de fiecare dată când este transmisă din generație în generație.

Atunci când o pui pe masă, vei simți că familia ta îți apreciază talentul culinar pentru fiecare preparat, dar mai ales pentru această ciulama delicioasă. Poftă bună!

Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.