Ciorbă de perișoare de pui

Ciorba de perișoare de pui este un deliciu care s-a păstrat încă din copilăria multora dintre noi. Potrivită sezonului de iarnă (și nu numai), rețeta este ușor de preparat și vine cu un rezultat rapid de savurat.

Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
60 min.

Ingrediente pentru ciorba de perișoare de pui

Calculată pentru 4 porții, rețeta de ciorbă de perișoare de pui se gătește în două etape ce pot fi legate una de cealaltă: fierberea legumelor și prepararea perișoarelor.

Ingrediente

  • Bifează lista de cumpărături pe masură ce pui produsele în coș
  • 30 g piept de pui LaProvincia
  • 2 cepe mici
  • 2 morcovi
  • 1 țelină
  • 1 cartof
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri de orez
  • 1 ou
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de leuștean
  • 3 linguri borș lichid
  • 2 linguri pastă de roșii
  • Sare
  • Piper

Cum se prepară ciorba de perișoare de pui

Ciorba de perișoare de pui necesită mai multe intervenții la început, atunci când pregătești legumele și perișoarele. Însă, apoi, poți doar să privești cum preparatul prinde culoare, un miros îmbietor și un gust excelent.

1. Pregătește ingredientele

  • Toacă 30 g piept de pui LaProvincia.
  • Curăță o ceapă, fără să o tai.
  • Curăță și toacă mărunt cealaltă ceapă.
  • Toacă mărunt 2 morcovi, o țelină și un ardei gras.
  • Taie cubulețe un cartof.
  • Toacă mărunt o legătură de pătrunjel și o legătură de leuștean. Păstrează-le separat.

ingrediente pentru ciorba de perisoare pe masa

2. Începe ciorba

  • Pune la fiert, într-o oală, ceapa netăiată, morcovii, țelina și cartofii.
  • Lasă legumele să dea într-un clocot.

3. Prepară perișoarele

  • Pune ceapa tăiată și pătrunjelul în castronul cu carnea tocată.
  • Toacă amestecul din nou.
  • Adaugă 2 linguri de orez crud, spălat.
  • Contribuie cu un ou crud, sare și piper.
  • Amestecă bine.

4. Adaugă totul în oală

  • Modelează perișoarele în mână.
  • Adaugă-le, una câte una, cu lingura în ciorbă.
  • Dacă se desfac greu, împinge-le cu degetul arătător, ca să îți păstreze forma.
  • Adaugă ardeiul gras și lasă totul să fiarbă la foc mediu pentru 20 minute.
  • Scoate ceapa întreagă.

ciorba de perisoare in farfurie alba

5. Încheie preparatul

  • Pune 3 linguri de borș lichid, 2 linguri de pastă de roșii, sare și piper în oală.
  • Lasă totul să fiarbă pentru încă 10 minute.
  • Odată ce ai stins focul, adaugă o legătură de leuștean tocat mărunt.

Dificultate de preparare

Deși pare că necesită multe intervenții, ciorba cu perișoare are o dificultate medie de preparare. Ustensilele de care ai nevoie sunt:

  • mașină de tocat carne;
  • cuțit;
  • tocător de lemn;
  • oală de ciorbă;
  • polonic;
  • 3 castroane;
  • lingură de lemn.

Timp de preparare a ciorbei de perișoare de pui

  • Prepari ingredientele în 20 minute;
  • Gătești ciorba de perișoare de pui în 40 minute;
  • Petreci în bucătărie, în total, 60 minute.

Ciorbă de perișoare de pui: Sfaturi de servire

  • Dacă vrei ca ciorba să aibă un gust special la prima degustare, poți să o dregi cu smântână, așa cum se prepară supa clasică a la grec. Însă, ar trebui să sari peste etapa borșului și să nu o acrești.
  • Nu schimba cantitatea orezului și nu o mări – poate altera perișoarele.
  • Borșul lichid poate fi înlocuit cu zeamă de lămâie, zeamă de corcodușe sau oțet.
  • Pentru un plus de gust, poți căli ceapa pentru perișoare în ulei, pentru două minute.
  • Perișoarele ideale arată ca niște biluțe cu diametrul de 2-3 cm.
  • Poți să adaugi mai multe legume în ciorbă, cum ar fi păstârnac, roșii, fasole verde sau mazăre.
  • Umezește-ți mâinile înainte de a modela perișoarele.
  • Perișoarele sunt gata atunci când plutesc.
  • Rețetele tradiționale spun că poți adăuga un gălbenuș de ou în ciorbă, înainte de servire. Însă, îți recomandăm să o faci doar dacă nu ai adăugat smântână.

Garnituri potrivite

  • Ardei iute proaspăt sau murat
  • Smântână.

Ciorba de perișoare de pui, bună pentru toată familia

Ciorba de perișoare de pui este cea pe care toți o cunoaștem și abia așteptăm să o gustăm din nou. Este ideală pentru copii, deoarece se va transforma într-o amintire frumoasă a meselor luate împreună.

Această rețetă poate fi preparată de sărbători, într-un weekend friguros sau, pur și simplu, într-o zi în care vrei să îți amintești de gustul copilăriei.

Categorii

Alege-ți următoarea rețetă în funcție de tipul de carne de pui de care ai poftă astăzi!

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Sunt de acord să primesc informații despre produse, campanii, rețete și alte subiecte LaProvincia.