pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Balmoș cu pui – preparat tradițional românesc

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
75 de minute
Cantitate
6 porții

5.00 / 5

Ingrediente

Cum se preparp balmoș cu pui - preparat tradițional românesc

  1. Într-o oală mare, călește 1 ceapă mare, tocată fin în 2 linguri de ulei de floarea-soarelui până devine aurie. Adaugă 2 morcovi și 2 cartofi tăiați în cubulețe.
  2. Spală bine 500 g de pui LaProvincia și taie-l în bucăți. Adaugă-le în oală și continuă să călești până carnea se rumenește.
  3. Adaugă apă suficientă pentru a acoperi ingredientele din oală și adu la fierbere. Condimentează cu sare și piper după gust.
  4. Adaugă treptat 100 g de mălai în oală, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
  5. Lasă balmoșul să fiarbă la foc mic până când orezul și mălaiul sunt complet gătite și au absorbit lichidul.
  6. Presară 1 legătură de leuștean proaspăt și servește balmoșul cu pui cald. Poate fi acompaniat de iaurt sau smântână.
  7. Bucură-te de gustul reconfortant al balmoșului cu pui, o rețetă tradițională românească ce îmbină aromele simple și autentice ale bucătăriei locale.
Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase