Borșul rusesc de pui și sfeclă este un preparat pe care trebuie să îl încerci măcar o dată în viață. Hrănitor și revigorant, borșul este bogat în nutrienți de care ai nevoie pe tot parcursul anului, dar cu precădere în sezonul rece.
Ingredientele din această rețetă au fost gândite pentru 6-8 porții. Dacă vrei să prepari o cantitate mai mică sau mai mare poți ajusta cantitățile în funcție de necesitate.
Borșul rusesc de pui și sfeclă este un preparat specific etniilor slave și este pentru mulți echivalentui ciorbei de potroace românești. Acrișor, proaspăt și revigorant, rețeta este ideală în perioada rece.
Dificultate de preparare
Borșul rusesc de pui și sfeclă se prepară în 70 de minute și are un grad de dificultate redus. Ca ustensile, ai nevoie de:
Borșul se servește cald, cu pâine și opțional smântână și ardei iute și poate înlocui cu succes ciorba de potroace, dacă adaugi mai mult borș acru în ea. Poți folosi și borș uscat în rețetă, dar menține proporțiile de lichid și solid din oală.
Preparatul este unul cu tradiție pentru popoarele slave și este mai cunoscut în regiunile din Nord-Estul României. Hrănitor, bogat în nutrienți și plin de savoare, borșul rusesc de pui și sfeclă este o ciorbă ușor de preparat.