Cârnații de pui de casă sunt o bună alternativă pentru mesele tradiționale românești. Dacă ești la dietă sau pur și simplu nu îți place mâncarea grasă, însă îți este poftă de un preparat delicios, acești cârnați îți vor delecta papilele gustative. Îl recomandăm în special în perioada sărbătorilor de iarnă, dar pot fi preparați oricând.
Ingredientele din această rețetă au fost gândite pentru 3 cârnați de pui lungi, de aproximativ 60 cm fiecare. Dacă vrei să prepari o cantitate mai mare sau mai mică, îți recomandăm să ajustezi cantitățile. Se pot păstra la congelator sau uscați afară, pe timp de iarnă.
Această sugestie culinară poate să pară intimidantă dacă nu ai mai încercat să prepari cârnați de casă, însă te asigurăm că este cât de poate de ușoară și absolut delicioasă.
Cârnații de pui de casă se pregătesc foarte ușor și nu vei petrece prea mult timp în bucătărie. Ca ustensile ai nevoie de:
Atunci când umpli cârnații ai grijă să nu pui prea multă carne pentru că mațul se poate sparge în momentul în care îi gătești. Dacă îți place gustul picant, adaugă fulgi uscați de ardei și boia iute, iar pentru o aromă specială poți pune și puțin ghimbir.
Perfecți pentru mesele festive, dar și pentru o masă pe timp de vară, cârnații de pui de casă sunt o explozie de gust. Se prepară pe grătar sau la cuptor, iar însoțiți de piure de cartofi și salată fac un prânz pe cinste. În apropierea sărbătorilor, acest preparat va umple bucătăria cu un miros îmbietor, care le va face face poftă de mâncare și vecinilor.