pui natural Pui Natural Pui crescut in gospodarie Pui crescut la curte Un gust căreia
și farfuriei îi place!
Vezi toate produsele

Carne marinată de pui pentru gătit

Marinata pentru pui este secretul celor care gătesc în special piept sau pulpe. Există mai multe rețete de marinată, însă rezultatul este același - carnea va fi suculentă și va avea o ușoară aromă a ingredientelor pe care le-ai adăugat.

Dificultate
MICĂ
Timp de preparare
245 min.

3.60 / 5

Ingrediente pentru marinata pentru pui

Marinata pentru pui este extrem de ușoară, pentru că implică doar câțiva pași simpli.

Ingrediente

Cum se prepară marinata pentru pui

Marinata de pui este un amestec între uleiuri - condimente - acizi, care acționează asupra cărnii. Pentru o cantitate medie de 6 pulpe de pui, condimentele se pun în cantități de câte o linguriță, lichidele în jur de 3 linguri, iar sarea o jumătate de linguriță. Iată cum se prepară cele mai populare rețete.

1. Amestecă ingredientele

  • Dacă marinada pe care ai ales-o include ceapă sau usturoi, prima dintre ele va trebui tăiată în felii subțiri. Usturoiul are nevoie să fie tocat, pentru o aromă mai intensă.
  • Amestecă ingredientele începând cu condimentele uscate.
  • Continuă cu sarea și piperul, apoi iaurtul/vinul/sucul de citrice (dacă este cazul).
  • Lasă uleiul de măsline pentru final.
  • Amestecă ingredientele cu mâna.
  • Ungi puiul cu ele.
  • Înfășori bucățile de carne în folie de aluminiu.
  • Le lași în frigider pentru 2 ore.

2. Unge puiul

  • Unge puiul pe toate părțile folosind fie o pensulă, fie palma curată.
  • Examinează carnea, ca să te asiguri că ingredientele sunt distribuite uniform.

3. Ambalează puiul

  • Înfășoară puiul în folie de aluminiu, astfel încât să fie acoperit în întregime.
  • Pune puiul într-un vas și, apoi, în frigider.

Dificultate de preparare

Marinatele de pui au o dificultate mică de preparare. Ca ustensile, în general, ai nevoie de folia de aluminiu în care vei înfăşura puiul, un castron pentru amestecarea ingredientelor şi o pensulă cu care vei unge carnea.

Timp de preparare a marinatei de pui

  • Prepari ingredientele în 5 minute;
  • Lași puiul la marinat 240 minute (4 ore);
  • Marinata are nevoie, în total, de 245 minute.

Marinată pentru pui: Sfaturi de servire

  • Dacă nu ai folie de aluminiu, poți păstra puiul într-o pungă care se închide ermetic. Marinarea în vid deschide porii cărnii.
  • Poți marina puiul și în recipiente de sticlă sau plastic, însă evită metalul. Unele ingrediente își schimbă aroma la contactul cu acesta.
  • Nu folosi marinada pe post de sos, pentru că amestecul nu a fost fiert și poate duce la toxiinfecții alimentare.
  • Îți recomandăm să ștergi puiul cu un prosop înainte de gătire. Nu uita – nu vei pierde aromele, deoarece ele au pătruns în carnea de pui.
  • Durata medie a unei marinări de succes pentru carnea de pui este de 2 – 12 ore, așa că nu îți face griji dacă ai uitat carnea în frigider.
  • Nu pune pe grătar orice fel de pui marinat. Zahărul și mierea se ard ușor și afectează gustul și aspectul cărnii.

Garnituri potrivite pentru puiul gătit

  • Salate: Proaspătă, murături.
  • Legume: Mazăre, fasole verde, dovlecei, spanac, broccoli.

Carne marinată de pui, bună în orice meniu

Carnea marinată pentru pui gătit are efecte spectaculoase, mai ales în cazul pieptului, care are o textură puțin mai uscată decât pulpele. Poți alege să marinezi pieptul de pui oricum l-ai găti. Îți recomandăm să aplici rețetele și pentru pulpe.

Alege o rețetă de marinată din lista de mai sus și bucură-te de aroma pe care o capătă carnea!

Categorii

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu ultimele delicii.

Carte de rețete – 7 rețete cu pui sănătoase