Preîncălzește cuptorul la 200°C.
Spală 2 cartofi dulci mari și taie-i pe jumătate, pe lungime. Scoate puțină pulpă din fiecare jumătate de cartof pentru a face spațiu pentru umplutură.
Unge cartofii dulci cu 2 linguri de ulei de măsline și așază-i pe o tavă de copt. Coace-i timp de aproximativ 25-30 de minute.
Între timp, taie pieptul de pui în cubulețe mici și prăjește-le într-o tigaie la foc mediu până devine crocant. Adaugă 1/2 ceapă roșie, tocată fin și 1/2 ardei gras tocat și continuă să mai gătești timp de câteva minute.
Când cartofii dulci sunt gata, scoate-i din cuptor și umple-i cu amestecul de pui, ceapă și ardei gras.
Adaugă 2 linguri smântână deasupra și presară 2 linguri de brânză cheddar rasă.
Dă la cuptor timp de încă 10-15 minute.
Poftă bună!