Cum se prepară ciorba bănățeană cu carne de pui
Ciorba bănățeană cu carne de pui este una dintre cele mai ușoare rețete românești. Este potrivită pentru masa de prânz, dar este bună și pentru cină, fiind ușoară. Conținutul mare de legume o face sursa principală a zilei de vitamine și minerale.
1. Pregăteşte ingredientele
- Taie în bucăţi 1 piept de pui LaProvincia.
- Taie 200 g de păstăi de fasole.
- Toacă mărunt 2 cepe, 2 morcovi și 1 țelină mică.
- Taie în cuburi 1 ardei gras roșu și 3 cartofi.
- Toacă 1 legătură de pătrunjel.
2. Pune ciorba la fiert.
- Într-o cratiță pune la călit ceapa în puțin ulei și apă.
- Adaugă morcovul, țelina și ardeiul gras. Amestecă timp de 3 minute.
- Pune pieptul de pui tăiat bucăți, umple cratița cu apă și lasă totul la fiert timp de o oră.
- Aruncă spuma formată deasupra.
3. Adaugă restul ingredientelor.
- Adaugă cartofii tăiați bucăți în ciorbă. Lasă totul la fiert pentru încă 20 minute.
- Într-o altă cratiță încălzește 500 ml de borș și toarnă-l peste ciorbă.
- Condimentează cu sare, pune pătrunjelul tocat deasupra și închide focul.
Dificultate de preparare
Rețeta se prepara ușor, o poate face chiar și un începător în ale bucătăriei. Ca ustensile, ai nevoie de:
- cratiţă,
- tocător de lemn,
- spumieră,
- cuţit,
- castron.
Timp de preparare ciorbă bănățeană cu carne de pui
- Prepari ingredientele în 10 minute;
- Gătești ciorbă bănățeană cu carne de pui în 80 minute;
- Petreci în bucătărie, în total, 90 minute.
Ciorbă bănățeană cu carne de pui: Sfaturi de servire
- Ciorba bănățeană cu carne de pui este potrivită pentru orice sezon, având multe vitamine și minerale.
- Este recomandată pentru mesele în familie.
- În locul păstăilor verzi de fasole se poate pune fasole boabe.
- Dacă îți place gustul acru, poți crește cantitatea de borș până la un litru.
Garnituri potrivite
- ardei iuţi,
- smântână,
- pâine.
Ciorbă bănățeană cu carne de pui, bună la prânz sau cină
Cu toate că suntem obișnuiți să consumăm ciorba la prânz, acest preparat este potrivit și pentru masa de seară, fiind hrănitor și relativ ușor.
În zilele în care simți că ai nevoie de mai multă energie sau că se instalează o răceală, ciorba bănățeană cu pui îți va acorda un plus de vitamine pentru a te pune pe picioare.