Cum se prepară ciorba din pui cu fasole verde
Această ciorbă din pui cu fasole verde se prepară ușor, rapid și conține o mulțime de vitamine. O poți pregăti în orice sezon. Gustul ei proaspăt va încânta întreaga familie și îi va convinge pe cei mici să consume legumele pe care le dau deoparte de regulă.
1. Începe cu pieptul de pui
- Spală bine 600 g piept de pui LaProvincia.
- Pune carnea într-o cratiță la fiert.
- Lasă 5-10 minute să fiarbă, apoi scoate din cratiță.
- Aruncă apa în care a fiert.
2. Călește legumele
- Toacă 2 cepe mărunt, taie în cuburi 1 ardei gras.
- Taie în felii sau cuburi, după preferințe, 1 morcov.
- Taie ½ conopidă și desprinde buchețelele. Lasă-le să fiarbă într-o oală până când devin moi, după care mărunțește-le în cubulețe.
- Pune la încins 1 lingură de ulei și 30 g unt într-o cratiță pentru ciorbă.
- Pune legumele (ceapă, ardei, morcov, conopidă) în untul și uleiul încins și călește timp de aproximativ 10 minute sau până când ceapa devine moale și sticloasă.
3. Adaugă pieptul de pui
- Într-o altă cratiță, pune apă pentru ciorbă la încălzit.
- Taie pieptul de pui în cuburi sau felii, în funcție de preferințe.
- Adaugă-l peste legumele călite.
- Toarnă apa peste, cât să ajungi la aproximativ 3 sferturi din cratiță.
- Lasă să fiarbă 40 minute.
4. Adaugă restul ingredientelor
- Curăță 1 kg de fasole verde și taie sau rupe păstăile pe jumătate dacă este cazul.
- Adaugă fasolea verde în ciorbă.
- Adaugă în oală 150 g mazăre la conservă.
- Pune la încălzit 800 g suc de roșii și 500 ml de borș.
- Cât timp se încălzesc, taie cuburi 4 cartofi de mărime medie.
- Adaugă cartofii, sucul de roșii și borșul peste ciorbă și adaugă 150 g tăiței.
- Lasă să fiarbă 15 minute.
5. Ciorba este aproape gata
- Condimentează ciorba cu sare și piper după gust.
- Toacă 1 legătură de pătrunjel și 1 legătură de leuștean.
- Adaugă peste ciorbă și închide focul.
- Servește cu ardei iute, smântână și pâine proaspătă.
Simte din nou gustul de ciorbă din pui! Cu siguranță te va duce cu gândul la zilele petrecute la țară! Intră pe La Provincia!